Товариський матч № 2. Словенія (ж) – Україна (ж) – 2:2 - Блог про Львів

Товариський матч № 2. Словенія (ж) – Україна (ж) – 2:2

Україна - Словенія

Перед повторним товариським матчем проти жіночої збірної Словенії у наставника жіночої збірної України Олега Шайтанова виникли деякі проблеми зі складом. У поєдинку, який відбувся напередодні, ушкодження отримала Скибіна, тому її у стартовій четвірці замінила Кирильчук.

Ще одна зміна, у порівнянні з першим поєдинком проти словенок, сталася на «останньому рубежі», де зі стартових хвилин з’явилася Митрофанська. Інших змін перед стартом другої гри не передбачалося. Що стосується збірної Словенії, то Драго Адаміч теж зробив заміну на «посту № 1», де з’явилась Баліч. Окрім того, він по ходу гри давав час практично всім футзалісткам, які були викликані на поєдинки проти збірної України.

Сам же другий матч розпочався з того ж, що і перший – з моменту у виконанні Кухнецової, який не був реалізований. У відповідь балканська команда створила момент, який мала реалізовувати Жвокель – ця гравчиня знову, як і напередодні, була дуже активною. Забігаючи наперед, скажеммо, що у першому таймі словенки створили кілька моментів біля воріт Митрофанської, і майже в усіх Жвокель брала активну участь. Мабуть, найбільш небезпечним був момент, коли Жвокель віддавала гостру передачу на Кош, яка не змогла переправити м’яч у сітку.

Щоправда, незважаючи на згадані гострі епізоди у виконанні словенських футзалісток, українські гравчині грали більш цікаво та гостро. Особливо це було помітно вже після екватору першого тайму, коли «синьо-жовті» могли не тільки відкривати рахунок, а і збільшувати свою перевагу. Про що бодай би свідчать ті нагоди, які створили Кузнецова, Форсюк та Бурлаченко. І все-таки наприкінці першої 20-хвилинки збірній України вдалося забити гол у ворота словенської команди. Це сталося після того, як Баліч відбила перед собою м’яч, який був надісланий з далекої відстані, а Калягіна вдало зіграла на добиванні.

За аналогією з попереднім поєдинком, після перерви у воротах збірної України сталася зміна воротаря – відтепер у «рамці» грала Кислова. А ось що стосується гри польових гравчинь збірної України, то вони взяли ініціативу на старті другої 20-хвилинки, що двічі ледь не втілилося у голи Кузнецової. Щоправда, словенки відповіли дальнім ударом спочатку від Кош, а потім – від Ерменц, внаслідок чого Кисловій довелося вступати у гру. А ось українки змогли реалізувати ще один свій момент – на 24-й хвилині Калягіна оформила дубль. Однак, словенським футзалісткам дуже швидко вдалося відквитати один гол. Це сталося після того, як Єсеновець прийняла передачу з ауту на «стовпа», розвернула суперницю та пробила у дальню «дев’ятку» воріт Кислової. Безумовно, цей гол додав трохи впевненості господаркам майданчику, і при цьому вони одразу ж хотіли зрівняти рахунок. Однак, забити швидко другий гол балканській команді не вдалося, у чому, зокрема, і заслуга українок.

Також читайте:   Ліга чемпіонів. Чвертьфінал. «Барселона» – «Добовець» – 2:0 + ВІДЕО

Але вже у середині другого тайму словенки почали грати вп’ятьох. Напередодні вони за рахунок гри у «штучній» більшості подекуди чинили тиск на ворота збірної України. Те ж саме підопічні Драго Адаміча робили і в цій зустрічі. І на 36-й хвилині Жвокель після гри у форматі «5х4» зрівняла рахунок. На такій хвили емоційного підйому словенки хотіли одразу забити і третій гол, але зробити це їм не вдалося. Тим не менш, балканки намагалися знайти ще один шанс, аби забити у ворота «синьо-жовтих». Щоправда й українки теж не відсиджувались у захисті. Зокрема, був непоганий удар у Форсюк, але з ним впоралася Баліч. На це господарки майданчику почали грати вп’ятьох навіть за рахунку 2:2. Зрештою, цим же відповіли й українки, які за 20 секунд до фінальної сирени спробували розіграти «штучну» більшість, але успіху це рішення не принесло. Таким чином, перемагаючи в рахунку 2:0, українки зіграли зі словенками внічию.

Словенія (ж) – Україна (ж) – 2:2
Голи: Єсеновець (26), Жвокель (35) – Калягіна (20, 24)
Словенія (ж): Баліч – Ерменц, Козіна, Адаміч, Сребот – Жвокель, Кош, Шнофл, Ложар – Єсеновець, Трдан Доленшек
Україна (ж): Митрофанська (Кислова, 21) – Кирильчук, Дубицька, Форсюк, Кузнєцова – Калягіна, Бурлаченко, Степаненко, Воловенко

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*