Відпочинок та лікування в Моршині - Блог про Львів

Відпочинок та лікування в Моршині

Моршин

Моршин – це невелике курортне містечко, яке розташоване неподалік від Стрия Львівської області. Це відомий бальнеологічний курорт, який приваблює пацієнтів зі всієї України. Надзвичайно популярними є санаторії Моршина, які пропонують чудове лікування вже більше як 150 років.

Історія курорту

У 1875 році Моршин з’єднали залізницею із містом Станіслав. Для того, щоб привабити людей до відвідування міста, у 1877 році купець Боніфацій Штіллер вирішив відкрити кліматичний курорт для тих, хто хворий на туберкульоз легень. Були запрошені відомі лікарі, які провели засідання «бальнеологічної комісії». Тоді ж було повідомлено про наявність приміщень, водопроводу, трьох джерел з гіркою і солоною водою. У 1878 році був відкритий заклад для лікування грудних захворювань. З тієї пори воду в Моршині починають вивчати. У 1881 році вперше був зроблений аналіз ропи з Моршина. Його провів професор львівського університету Радзішевський.

курорт Моршин

У 1879 році було встановлено два колодязі, а на даний момент це джерела номер 1 та номер 2. Тоді ж знайшли і джерело з ультрапрісною водою. На даний момент це джерело номер 4. В той же період знайшли біля Моршина і торф’яну грязь.

У 1880 році у Моршині вже був повноцінний курортний сезон. Тут лікували водами та грязями. З тієї пори це відомий бальнеогрязевий курорт. З 1883 року вода з джерел Моршина продавалася у пляшках.

До Першої світової війни Моршин вже став відомим курортом Австро-Угорщини. Ропу експортували у різні країни Європи і навіть Америку.

У 30-х роках минулого століття курорт продовжив розвиватися. Тут були побудовані водолікарня, місця для лікування грязями, дихання інгаляціями. Після приєднання Моршина до СРСР тут було збудовано чимало санаторіїв, а місто стало всесоюзною здравницею.

Що лікують у Моршині?

У Моршині можна покращити своє здоров’я. Багато людей обожнюють відпочивати тут, адже на курорті лікують:

  • Захворювання органів шлунково-кишкового тракту.
  • Недуги жовчовивідних шляхів та печінки.
  • Проблеми із сечовидільною системою.
  • Серцево-судинні проблеми.
  • Проблеми з опорно-руховим апаратом.

джерело у Моршині

Вода з джерела номер 1 допомагає впоратися з проблемами кишково-шлункового тракту, виводить пісок та камені з нирок, позбавляє токсинів. Вода з джерела номер 4 являється столовою і відповідає за складом мінеральній воді «Моршинська», яка продається у пляшках. Водичка з джерела номер 6 допомагає покращити імунітет, знімає запальні процеси, зміцнює нервову систему.

А ще тут можна подихати свіжим повітрям, набратися сил і здоров’я серед місцевої чудової природи. У Моршині люблять насолоджуватися красою лісів, архітектури, тут можна проводити романтичні вихідні і розслаблятися.
У Моршині є хороші місця, які пропонують весь спектр лікування та профілактичних процедур. Це санаторії:

  • «Лаванда»
  • «Світанок»
  • «Зорецвіт»
  • «Одеса»
  • «Перлина Прикарпаття»
  • Черемош
  • «Дністер»

відпочинок і лікуванні в Моршині

Санаторії оснащені всім необхідним, тут можна проходити процедури, приймати грязеві ванни, пити корисну воду, відпочивати повноцінно. Басейни, спа-салони, сауни, спортивні зали зроблять курс лікування дійсно приємним та корисним. Ціни досить доступні і демократичні. В середньому хороший номер вартуватиме від 800 гривень за добу.

Як забронювати номер в лікувальних закладах Моршина?

Для того, щоб якісно відпочити, потрібно завчасно забронювати номер в санаторії чи готелі. Найкраще це робити за кілька тижнів, адже курорт Моршин https://sanatorii.com.ua дуже популярний і тут завжди багато людей. Обирайте той заклад, який вам найбільше подобається і бронюйте місця в режимі он-лайн. Тут є можливість жити у 2-х, 3-х, 4-х-місних номерах, отримувати хороше лікування, смачне дієтичне харчування та профілактичні процедури.

Відпочинок в Моршині – це приємна можливість підлікуватися, зробити своє тіло здоровішим, а настрій кращим. Тож вирушайте на цей курорт за першої ж нагоди!

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*