10 найважливіших подій 2023 року у Львові - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2023 року у Львові

Підсумки 2023 року у Львові

Підходить до завершення 2023 рік – рік кролика. Був він надто важким для нас, адже вже 2 рік в Україні триває війна, гинуть люди і зараз на порядку денному наша перемога над клятим ворогом.

Тим не менше, життя триває й у сьогоднішньому пості поговоримо про 10 найважливіших подій міста Лева в році, що минає.

1. Ракетні удари по Львову

Звичайно, розпочнемо з теми війни. Львова вона теж торкнулася й серйозно. Серед великої кількості атак від ворога, які були здійснені на наше місто, найбільш серйозної шкоди було завдано з 5 на 6 липня на вулиці Стрийській (навпроти входу в Стрийський парк). Росія атакувала калібрами, внаслідок чого 4 людини загинуло, ще близько пів сотні травмовано, зруйновано більше 50 помешкань.

Ракетний удар по Львову

2. Смерть Радковця

5 лютого у віці 58-ти років помер відомий краєзнавець, гід-екскурсовод, популяризатор львівської міської культури та історії Петро Радковець.

3. Відродження Карпат і прихід до керма Мирона Маркевича

1 червня стало відомо, що до керма львівського клубу знову повернувся відомий тренер Мирон Маркевич. Богданович вп’яте у своїй кар’єрі очолив «левів». Варто зазначити, що команда при ньому заграла й на зимову перерву пішла у ранзі лідера чемпіонської зони. Найближчого конкурента, а ним є «Інгулець» львівська команда випереджає на три бали.

4. Скандал з Іриною Фаріон

У листопаді знову про себе нагадала колишня нардепка Ірина Фаріон. У своєму зверненні вона різко розкритикувала військових, які захищають Україну та балакають мовою свинопасів. Згодом вона опублікувала лист проукраїнського студента в Криму на її підтримку. Далі ж п. Ірину було звільнено з університету «Львівська політехніка», де вона викладала.

Ірина Фаріон

5. Запуск «ЛеоКарту»

11 грудня у Львові відбувся запуск довгоочікуваного «ЛеоКарту». Відтепер завдяки однойменній карті можна розраховуватися як у автобусах, так і в електротранспорті. При цьому, ціни на перевезення пасажирів істотно зросли, що викликало бурхливу негативну реакцію як серед пасажирів, так і водіїв транспортних засобів. У цій історії все лише розпочинається.

Також читайте:   Воробус на виборах: робота чи як поїсти?

ЛеоКарт

6. Землетрус у Львові

На фоні війни та природних катаклізмів новина про землетрус у нашому місті якось відійшла у сторону. А виявляється 9 жовтня поштовхи у Львові були, незначні, але все ж деякі мешканці районів могли їх відчути на собі. За шкалою Ріхтера це було приблизно 2,5 бали. Епіцентр же стався у с. Нова Кепча (Словаччина).

Землетрус

7. Відкриття нового МакДональдзу

Відома мережа фаст-фуд під трендом «МакДональдз» розширила своє представництво у місті Лева. Зокрема, 19 грудня, на вулиці Зеленій 147-А (неподалік супермаркету «Арсен») було відкрито вже 8-й за ліком подібний ресторан. Відзначається він тим, що тут є величезний зал, в якому може вміститися 123 гостя, а також 144 відвідувачі на терасі.

МакДональдз

8. 14 років блогу Воробуса

18 вересня блогу, який ви зараз читаєте виповнилося не багато, не мало, а 14 років. Незважаючи на серйозну конкуренцію з боку соціальних мереж, у яких з’явилися свої блоги, наш сайт існує, ми видаємо новини, з’являються нові автори й навіть більше. Саме в 2023 році мені вдалося видати у світ 8000 публікацію.

Воробус на вежі ВелоБескид

9. Пересадка легень і серця

Операція з пересадки легень тривала 10 годин. У результаті органи запрацювали ще на операційному столі. Донором органів став 18-річний хлопець, який загинув у ДТП, а шанс на здорове життя отримала 38-річна Ніна з Київщини, яка з дитинства має ваду серця і це зумовило проблеми з легенями. На трансплантацію пацієнтка очікувала 15 років.

10. Книжковий Форум знову функціонував

13-й за ліком Форум Видавців знову повернувся у форматі живих зустрічей. Щоправда, цього разу він проходив не у звичному місці – Палаці Потоцьких, а біля Порохової Вежі. Нагадаємо, що у 2022 через війну Форум було вирішено проводити в онлайн-режимі.

Форум видавців 2023

Далі буде…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*