Ліга чемпіонів. Елітний раунд. «Олміссум» – «ХІТ» – 3:4 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Елітний раунд. «Олміссум» – «ХІТ» – 3:4

Перемога в елітному раунді

У підопічних Олега Лук’яненка була доба для того, щоб проаналізувати все те, що призвело до провалу на останніх хвилинах матчу з «Констрактом» та підійти до протистояння з «Олміссумом» у готовності показати наочно проведену роботу над помилками.

До того ж, ні для кого не секрет, що для обох команд цей матч був надто принциповим, адже місяць тому, під час Основного раунду Ліги чемпіонів, матчі якого проводили у хорватському Оміші, «ХІТ» здолав віцечемпіона Хорватії з рахунком 4:1. Тому, не було сумнівів у тому, що підопічні Фране Деспотовича будуть робити все для того, щоб узяти реванш. Щоправда, враховуючи відсутність травмованого Йосипа Юрліни, про що ми вже писали, завдання реваншу для хорватів трохи ускладнювалось. Однак, поєдинок проти «Пальми Футзал», у якому «зелено-сині» поступилися з рахунком 3:5, показав, що навіть за відсутності одного зі своїх лідерів «Олміссум» здатний чинити дуже гідний опір.

У стартових складах обох команд відбулись дуже серйозні зміни. Зокрема, в «Олміссума», якщо порівнювати з матчем проти «Пальми Футзал», у «старті» залишився Антоніо Секуліч. Що стосується «ХІТа», то наставник чемпіона України Олег Лук’яненко залишив у якості стартового воротаря Сухова, але при цьому гру розпочала четвірка, яка у поєдинку з «Констрактом» була номінально другою. Цілком можливий варіант, що і Фране Деспотович, і Олег Лук’яненко такими стартовими ходами хотіли заплутати опонента. До речі, важливо сказати, що у сьогоднішній номінально другій четвірці не зіграв Ігор Чернявський, який пропускав гру через перебір жовтих карток. Його місце у четвірці з Жуком, Поночовним та Сірим посів Мельник.

«Олміссум» міг забивати вже на стартовій хвилині, проте Хрстіч влучив у стійку. У відповідь Сухов пішоа п’ятим польовим та пробував пробити, але його удар був заблокований Секулічем, від якого м’яч полетів у порожні ворота «ХІТа», проте Шеремета завадив «снаряду» влетіти у рамку. Варто сказати, що хорвати були готові до можливих підключень Сухова в якості зайвого гравця, проте після екватору першого тайму Сухов таки знаходив можливість підключатися до атак «ХІТа». Щоправда, двічі його передачі не доходили до адресатів, що могло призвести до проблем у зворотньому напрямку. До того ж, хорвати іноді намагалися застосовувати високий пресинг. Окрім того, у киян виникали проблеми, коли хорвати почали грати через «стовпа». Щоправда, при цьому балканські футзалісти діяли на межі фолу, і подекуди таки переходили цю межу.

Зрештою, по ходу першого тайму «ХІТ» суттєво активізувався, і моментів біля воріт Чізміча побільшало. «Кабельники» намагались робити ставку на дальні удари, тому кілька разів пристрілювались до воріт «Олміссума» Жук, Поночовний, Сірий. Однак, Чізміч, коли було потрібно, вступав у гру та виручав «Олміссум». А на 19-й хвилині віцечемпіону Хорватії вдалося забити фактично «гол у роздягальню». Це сталося після розіграшу штрафного, який влучним ударом завершив Секулич, котрий був, мабуть, найбільш активним у складі «Олміссума»

Також читайте:   Футзал. Кубок України. Півфінал. Ураган 1:1, по пен. 6:7 Енергія (відео)

«ХІТ» мав хороший момент на 23-й хвилині, коли Сухов класно вивів на ударну позицію Мельника, однак він не зміг переграти Чізміча. Однак, на 25-й хвилині Абакшин таки змусив Чізміча капітулювати, і рахунок став рівним – 1:1. Хорвати практично одразу відповіли двома небезпечними моментами. І якщо після першого з них Секуліч пробачив українську команду, то у другому епізоді гравець «Олміссума» та збірної Хорватії став автором голу. І знову до взяття воріт призвів розіграш штрафного, після якого Секуліч, власне кажучи, і забив. Але склалося враження, що цей пропущений гол тільки розізлив гравців «ХІТа», які почали грати більш активно біля воріт Чізміча. І вже ближче до екватору другого тайму це дало свої плоди. Спочатку Жук скористався класним пасом від Сухова та зрівняв рахунок. А вже за кілька миттєвостей шикарна контратака «кабельників» призвела до голу Абакшина, який оформив дубль. Завдяки цьому «ХІТ» повів з рахунком 3:2. Трохи пізніше, після того, як у «Олміссума» Розга поміняв у воротах Чізміча, не дав забити Жуку, який фактично виходив на побачення з голкіпером віцечемпіонів Хорватії.

Варто віддати належне гравцям «Олміссума», які за такого рахунку намагались шукати можливості змусити Сухова знову діставати м’яч з сітки власних воріт. Традиційно були небезпечними у виконанні хорватів «стандарти», а також гра на «стовпа». І завдяки цим моментам «Олміссум» тримав оборону «ХІТа» у напрузі. Зрештою, це призвело до того, що на 36-й хвилині Кустура зрівняв рахунок у зустрічі.

Після цього напруження у матчі досягло свого апогею. Тут також варто зазначити, що хорвати на той момент вже мали у своєму пасиві п’ять командних фолів, тому їм потрібно було грати більш акуратно. Але разом з тим обидві команди мали реальні нагоди вирвати перемогу на останніх хвилинах. Але українцям пощастило трохи більше. Незадовго до сирени «ХІТу» вдався класний випад, який зрештою закінчився переможним голом Поночовного за 2,6 секунди до фінальної сирени.

4:3 на користь «ХІТа». Підопічні Олега Лук’яненка змогли реабілітуватися перед своїми вболівальниками за поразку від «Констракту», здобули свою першу перемогу в Елітному раунді Ліги чемпіонів, а також фактично вибили «Олміссум» з боротьби за єдину путівку до «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів. Тепер киянам доведеться зіграти в останньому поєдинку Елітного раунду проти чинного переможця Ліги чемпіонів – іспанської «Пальми Футзал». Ця гра відбудеться 2 грудня, а розпочнеться вона о 20.00 за київським часом.

«Олміссум» (Хорватія) – «ХІТ» (Україна) – 3:4
Голи: Секуліч (19, 27), Кустура (36) – Абакшин (25, 30), Жук (29), Поночовний (40)
«Олміссум»: Чізміч (Розга, 33) – Хрстіч, Секуліч, Й. Юретіч, Жиліч – Буковець, Ванха, Кустура, Стоянович – Сіровіца, Колобаріч, Вукович, А. Юретіч
«ХІТ»: Журба, Шеремета, Педяш, Абакшин – Поночовний, Мельник, Сірий, Жук –
Попередження: Секуліч (8), Стоянович (11) – Жук (20), Педяш (22), Поночовний (24)

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*