Які келихи необхідно мати вдома для різних напоїв - Блог про Львів

Які келихи необхідно мати вдома для різних напоїв

келихи

Вибір правильних келихів для насолоди різними напоями може значно покращити наші смакові відчуття та зробити споживання напоїв більш естетичним. Відповідно до цього важливо мати вдома декілька різних видів келихів, або задовольнити потреби усіх членів родини та ваших гостей. У цій статті розглянемо, які саме келихи потрібно мати вдома для різних випадків.

Якщо вам потрібно купити або оновити набір посуду для напоїв, зверніть увагу на вироби бренду nachtmann купити які можна в Інтернет-магазині Posudmeister.

1. Келихи для вина

Такі напої як біле та червоне вино, шампанське, потребують власних келихів для максимального вираження аромату і смаку. Келих для червоного вина зазвичай має широку чашу із заглибленням, що дозволяє вину контактувати з повітрям і відкрити всі свої смакові якості. Келих для білого вина має дещо вужчу чашу, аби зберегти прохолоду напою та його аромат. Келих для шампанського має високу, вузьку чашу, щоб підкреслити його свіжість і щоб бульбашки не вивітрювались надто швидко.

келихи для вина

2. Келихи для коктейлів

Коктейлі можуть бути дуже різноманітними і відповідно до цього келихів для коктейлів також існує багато видів. Найпоширеніші з них – келихи для маргарити, мартіні, космополітена… Кожен з них має особливі форму та розмір.

келихи для мартіні

3. Келихи для пива

Пиво також має свої келихи, котрі допомагають виділити його смакові властивості. Класичні пивні келихи мають вужчу верхню частину, що допомагає зберегти аромат та піну напою. Келихи для елю та портеру ширші, округліші, що дозволяє краще розкрити смакові якості цих темних сортів пива. Для пшеничного пива келихи мають відкриту форму з широким дном та великою верхньою частиною, що допомагає зберегти більше піни та виокремити фруктові і пряні “нотки”. Окрім того, існують спеціальні келихи для IPA, стауту, лагеру й інших пивних сортів.

Також читайте:   Новий еко-крок у побуті: відмова від одноразових пакетиків

келихи для пива

4. Для води та соків

Це можуть бути звичайні склянки або стильні келихами на ніжці. Важливо мати кілька різних розмірів, аби задовольнити потреби всіх членів родини та гостей.

склянки для соків та води

5. Для кави та чаю

Існують класичні керамічні чашки, які забезпечують довготривалу збереженість тепла, а також можуть мати різні форми та кольори. Для любителів еспресо популярним вибором є маленькі порцелянові чашки з товстим дном, які допомагають підтримувати оптимальну температуру напою. Для лате використовують спеціальні подовжені склянки. Чашка для чаю зазвичай має велику заглиблену чашу, так краще зберігається тепло й аромат напою.

склянка для лате

Відповідно до розмаїття напоїв, які вживаємо, важливо мати вдома різні види келихів, склянок, горнят. Загалом їх є дуже багато різних видів, форм та розмірів (переглянути більш повний асортимент сучасного посуду для напоїв можна тут http://posudmeister.ua/bar-i-xrustal/steklo-i-podacha/bokaly, а вибір правильного келиха може покращити наші смакові відчуття і зробити споживання напоїв більш естетичним. Тож не забувайте про це при виборі посуду для вашої кухні.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*