Перші враження від користування «ЛеоКарт» - Блог про Львів

Перші враження від користування «ЛеоКарт»

ЛеоКарт

Вже майже місяць у місті Лева діє нова система розрахунку в транспорті – ЛеоКарт. І якщо у перші дні люди ще плуталися як користуватися ноу-хау, то вже зараз всі потрохи до нього звикають.

Користується «лео» й ваш автор і саме в цьому пості поділюся своїми враженнями від побаченого.

Отже, «ЛеоКарт» – це дійсно зручно, адже ти вже не залежиш від готівки, від водія, а можеш собі спокійно сісти в автобус чи електротранспорт і не паритися тим, що ти маєш мати з собою гроші, десь ховати решту й так далі. Особливо це стосується автобусів.

Всі ж добре знають, що у Львові часто водії відчиняли лише передні двері, адже багато хто «філонив» і не хотів оплачувати за проїзд. Тепер же все по-іншому. Хоча, є випадки що й зараз всіх запускають на передні двері. А все то зрозуміло, була готівка, яку ніхто не рахував, а тут треба все офіційно рахувати.

Як на мене єдиним плюсом «ЛеоКарту» в автобусах є зниження плати за проїзд. Якщо раніше він вартував 15 гривень, то з карткою на 2 гривні менше. Готівкою ж вартує цілих двадцять.

Також читайте:   Чи повернуть трансферні квитки?

Електротранспорт. Ось де, а тут наша міська влада «обісра…ся». Ось уявіть собі люди платили завдяки «куар-коду» 8 гривень 50 копійок, а тепер аж 13-ть. Якщо ж завтикав і треба купувати квиток то цілих 15-ть. Це фактично стовідсоткове подорожчання. А не забагато як для електротранспорту?

Особисто я користувався проїзним квитком, який вартував 230 гривень. Тепер же я маю витрачати цілих 420 і це лише для електротранспорту. Е-квиток – це добре, але він явно недопрацьований у нашому місті.

Та й ще баланс карток – це «шляпа». Ок, поповнити рахунок можна в кіосках «Інтерпрес» та через додак «EasyPay», але як перевірити вашу історію поїздок? «Апки» досі немає й невідомо коли вона буде.

Окрема розмова про контролерів. Якщо хтось думає, що їх немає, то помиляються. Їду якось в неділю, задрімав і за секунду мене збудив контролер. Виявляється він має спеціальний сканер, який розпізнає вашу картку. Тому, акуратно, штраф до речі відтепер 300 гривень.

Буду й на далі досліджувати цю тему.

А як вам «ЛеоКарт»?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*