Що перевіряти перед покупкою MacBook Air 15 бу

Що перевіряти при покупці бу MacBook Air 15?

MacBook Air 15

Пристрої з логотипом Apple далеко не найдешевші і при цьому характеризуються дуже високою якістю та довговічністю, тому покупці часто вибирають техніку, що була у використанні, – особливо це стосується ноутбуків. На прикладі Macbook Air 15 бу фахівці магазину «ЯК НОВИЙ» розповідають, на що звернути увагу перед покупкою MacBook, щоб уникнути проблем у майбутньому.

Купівля бу Macbook Air 15: параметри та технічний стан

Одним із основних і найважливіших аспектів, на які слід звернути увагу перед покупкою ноутбука Apple, є його параметри та компоненти, що використовуються. Уважно придивіться до:

  • процесора;
  • розміру оперативної пам’яті;
  • ємності жорсткого диска;
  • графічної карти.

А також зіставте тип і розмір дисплея, щоб розуміти, чи впорається Macbook Air 15 дюймів бу з поставленими перед ним завданнями. При виборі вживаного пристрою не менш важливим є його стан. Якщо є можливість, бажано оглянути та включити макбук, аби оцінити сліди використання, перевірити, чи не перегрівається пристрій, а також роботу портів, мікрофона, колонки та камери, стабільність підключень Wi-Fi та Bluetooth.

Макбук Ейр 15.3 бу – акумулятор та його стан

При покупці потриманого MacBook перевірте акумулятор, оскільки його заміна тягне за собою суттєві витрати, що іноді перевищують половину вартості самого «яблучного» ноутбука. Кількість циклів заряджання в системній інформації в розділі апаратного забезпечення демонструє стан батареї – якщо зарядок було більше 500, не можна розраховувати, що батарея прослужить ще довго. На щастя, в асортименті «ЯК НОВИЙ» таких зношених пристроїв немає, а значить, можна купити Macbook Air 15 бу і деякий час не переживати за його автономність.

Крім того, слід перевірити оригінальність і стан блоку живлення, якщо він є в комплекті, і чи не викликає його підключення короткого замикання або відключення макбука. Це особливо важливо для моделей з роз’ємом MagSafe 2, де використання неоригінального зарядного пристрою може призвести до пошкодження акумулятора або навіть усієї материнської плати.

Macbook Air 15.3 бу – походження та безпека

Вибираючи макбук бу, слід звернути увагу на його походження, оскільки це може викликати певні проблеми або перешкоджати комфортному користуванню пристроєм через можливі відмінності у розкладці клавіатури – її замінапередбачає додаткові витрати, а наклейки (розкладки) зменшують функціональність, покриваючи підсвічування клавіш. Крім того, незалежно від країни походження MacBook Air бу, слід перевірити, чи відповідає серійний номер системи корпусу та на упаковці. “Розбіжності” говорять про те, що Ейр Макбук 15 бу або був перезібраний, або був розбитий і замінений оригінальний корпус, або перед вами взагалі підробка.

Питання безпеки також потребує великої уваги – подивіться, щоб не було встановлено паролю облікового запису iCloud або блокування FileVault, для зняття яких знадобиться зв’язок із попереднім власником. А це, як самі розумієте, може бути проблемним.

Купівля бу Macbook – на що звернути увагу: резюме

Отже: зовнішній стан – це «номер один». Друге – перевіряємо функціональність. Далі дивимося стан акумулятора, відповідність IMEI системи, на корпусі та упаковці. Не зайвим буде також уточнити походження «машини» і чи знято паролі/блокування від попереднього користувача. Власне все.

Якщо Macbook Air 15 Retina купити в Києві, Харкові й інших містах на сайті «ЯК НОВИЙ», усіма цими перевірками можна не перейматися – за вас це вже зробили фахівці Інтернет-магазину. До того ж якість техніки та надійність Apple підтверджуються гарантією.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*