Снігова спільнота - Блог про Львів

Снігова спільнота

Снігова спільнота

Зовсім мало часу залишається до таких бажаних вихідних. Тому, обтяжувати проблемами я вас не буду, а розповім про цікаві фільми, які останнім часом вдалося мені подивитися.

Отже, сьогодні будемо говорити про фільм «Снігова спільнота».

Буквально вчора приділив дві з половиною години свого часу аби глянути це кіно. Одразу ж зазначу, що не пожалів, адже фільм базується на реальних подіях та номінований на премію «Золотий глобус» за найкращий іноземний фільм. Стрічка також представлена в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» від Іспанії на премію «Оскар».

Фільм «Снігова спільнота» – 2023 року випуску.

Його прем’єра у світі відбулася 13 грудня. Хоча, ще раніше, а саме 9 вересня він був показаний на Венеціанському міжнародному кінофестивалі.

Виробництво – Іспанія, Чілі, Уругвай, США.

Жанр – катастрофа, драма.

Режисер – Хуан Антоніо Байона

В ролях:

Енцо Вогринчіч, Агустін Парделья, Матіас Рекальт, Естебан Більярді, Дієго Вехессі, Фернандо Контіньяні, Франсіско Ромеро, Рафаель Федерман, Валентино Алонсо

Бюджет – 60 мільйонів доларів.

Сюжет

У фільмі показано катастрофу, яка відбулася в 1972 році. Саме в цьому році 13 жовтня уругвайська студентська команда з регбі «Old Christians» із Монтевідео вилетіла на матч до столиці Чилі Сантьяго на чартерному рейсі 571 авіалайнером Fairchild FH-227D. На борту літака разом із екіпажем було 45 осіб: 17 осіб команди, їхні друзі, родичі та спонсори.

Через погану погоду літак не міг безпосередньо летіти до Сантьяго, тому пілотам довелося спочатку слідувати на південь паралельно горам Мендоси, після чого повернути над Андами і далі летіти на північ у бік Сантьяго.

У момент літак потрапив у циклон і розбився у горах. Після цього 28 людей, які чудовм врятувалися розпочали боротьбу за життя. Сніг, лютий мороз, відсутність харчів змушують пасажирів вдатися до крайніх методів, а саме до канібалізму.

Щодо традиційної оцінки від Воробуса, то фільму «Снігова спільнота»я поставлю 9-ть балів із 12-ти можливих. Фільм непоганий, ще б якщо не було сцен із канібалізмом, то взагалі був дав 11-ть. А так, ставлю дев’ятку.

Насамкінець, пропоную переглянути трейлер:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*