Усі ми родом із дитинства - Блог про Львів

Усі ми родом із дитинства

УСІ МИ РОДОМ ІЗ ДИТИНСТВА

23 січня 2024 року Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека приймала чудових гостей – дітей та дорослих Центру «Я Маріуполь» Львів.

Захід проходив в рамках проєкту «Усі ми родом із дитинства» ГО «Всесвіт з Україною» на чолі з Світланою Мерзловою.

З вітальним словом до учасників звернулась Оксана Кумецька, керівник бібліотеки та розповіла маріупольцям про програму заходу, про книгозбірню, про освітні проєкти, які бібліотека пропонує своїм користувачам.

Опісля учасникам презентували Кінний клуб Капріоль. Перед гостями виступила директор Клубу Галина Кондратенко та розповіла про те, яку вони проводять благодійну програму для дітей ВПО та дітей наших військових, які екскурсії проводять на конюшню для груп діток, де розказують про породи коней, які є масті, скільки років коні живуть, для чого їх розводять, яка є амуніція для коней.

В Клубі діти навчаються правильно біля коня себе поводити, дізнаються, як почистити, як коника сідлати, вивести на двір. Також Кінний клуб організовує літні табори, де діти мають змогу більше здружитися між собою, завести нових друзів, навчитися самостійності.

Головна запрошена гостя заходу – талановита юна письменниця Оля Вовк захопливо презентувала свою книгу «Літанка» та навчила діток «бути дощем» , мріяти про власні замки та казкових героїв!

Також читайте:   У Львові 20-21 серпня буде проходити фестиваль "300 фест"

Чудовою родзинкою для учасників став майстер-клас мистецтва Оригамі від Людмили Маркової , яка навчила діток і дорослих з Маріуполя виготовляти «сердечка» і «клюви» ! Щиро дякуємо пані Людмилі за таку можливість!

І на завершення бібліотекарі ознайомили гостей з книгозбірнею:

– Наталя Звольська , завідувач відділу науково- консультативної та методичної роботи розповіла про приміщення та шляхетну родину Шептицьких, як останніх власників вілли;
– Вадим Ковпак , завідувач відділу науково-бібліографічної та інформаційної роботи роздав діткам книги;
– дитячу енциклопедію для ознайомлення , запросив бути нашими користувачами і презентував аудіо проєкти бібліотеки в соцмережах ! Дуже цікавою виявилась пропозиція приходити на аудіозапис в проєкті «ГолосДитини.UA”;
– Єлизавета Діденко та Роман Скиба ознайомили з музейною кімнатою фотохудожника Володимира Ольхом’яка .
Відкриттям для всіх стали раритетні засоби для виготовлення та проявлення фото з особистих речей майстра фотографії.

Також в програмі заходу був виступ кобзаря з Нікополя Бориса Бабенка, який виконав твори Тараса Шевченка!

Маріуполь та Львів – разом до Перемоги!

Організатор та модератор зустрічі – Оксана Кумецька , керівник КЗ ЛОР ЛОНПБ в рамках спільнодії по меморандуму з ГО «Всесвіт з Україною» !

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*