Як облаштувати зону для телевізора у спальні - Блог про Львів

Як облаштувати зону для телевізора у спальні

Тумба під TV BMK (БРВ Україна)

Якщо одні люди вважають, що для телевізора не місце у спальні, то інші не можуть заснути без перегляду улюбленого фільму або хоча б якогось шумового фону. В даній статті я розповім, як правильно облаштувати місце для телевізора у спальні. Адже важливо встановити техніку таким чином, щоб вона не псувала загальний дизайн кімнати та не заважала комфорту під час сну.

Меблі для телевізора

Найбільш популярне рішення — це спеціальна тумба під телевізор. Подібні меблі займають небагато місця, але при цьому дозволяють не тільки розмістити техніку, але й приховати різноманітні кабелі та розетки. Крім того, тумби зазвичай мають стильний вигляд. Подібний предмет інтер’єру робить спальню затишною та естетичною. Завжди можно придбати тумбу, яка буде гармонійно поєднуватися з меблями в конкретному стилі: мінімалізм, прованс, сканді-стиль, хай-тек тощо.

У невеликій спальні телевізор можна вбудувати у двері шафи або повісити безпосередньо на неї. Крім того, можно об’єднати меблі для зберігання речей із зоною домашнього кінотеатру. Це дозволить зекономити простір та покращити ергономічність кімнати. Для цього можно використати шафу-купе з нішею під телевізор. Широкий вибір тумб та шаф різної конфігурації пропонує, наприклад, меблевий магазин aklas.ua.

Варіанти розміщення

Якщо ви дивитесь телевізор тільки сидячи або в крайньому випадку напівлежачи на спинці ліжка, розташуйте його на рівні очей. Це тільки здається, що чим вище — тим зручніше. Насправді при такому розміщенні монітора потрібно постійно задирати голову та напружувати очі. Ваш хребет також не скаже “спасибі”. Підняти техніку ближче до стелі можно тільки, якщо ви її включаете під час повного релаксу, лежачи. В такому випадку можно закріпити кронштейн із можливістю регулювати кут нахилу. Любителям відпочивати на боці рекомендується встановлювати екран у вільному кутку кімнати по діагоналі від ліжка. Таким чином також можно оптимізувати простір.

Тумба під TV Gerbor

Фото https://aklas.ua/. Тумба під TV Gerbor

Якщо спальня велика, зону з телевізором можна нетривіально обіграти, наприклад, прикрасити фарбою насиченого відтінку або фотошпалерами, обробити декоративною штукатуркою чи обшити гіпсокартоном — вибір залежить від особливостей інтер’єру. Незвичайне враження справляє монітор у вигляді картини — для цього потрібно просто зробити рамку. Але все ж таки найбільш затребуваний варіант — це встановлення телевізора на спеціальну тумбу або комод. Такі меблі дозволяють розмістити не лише техніку, а й журнали, диски, різноманітні гаджети. Щоб дроти не спотворювали дизайн і не заважали ергономіці, можна також реалізувати приховану проводку. Якщо така можливість відсутня, можна підібрати спеціальні стінові панелі, які представлені на ринку в широкому різноманітті.

Також читайте:   Як легко та швидко прибрати у квартирі

Таким чином, існує багато способів облаштувати місце для телевізора. Вибір конкретного рішення залежить від розмірів спальні, її інтер’єру, а також від індивідуальних уподобань мешканців. Обираючи тумбу для телевізора, варто заздалегідь зробити обмір кімнати та продумати місце розташування меблів. При цьому, варто зазначити, що сучасні виробники пропонують меблі, виконані в різних стилях, тому Ви завжди зможете купити оптимальний варіант саме для вашої спальні.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*