Який монітор підходить для ігор - Блог про Львів

Який монітор підходить для ігор

ігровий монітор

Вважається, що під час вибору потужного обладнання для ігор слід звертати увагу лише на показники процесора, оперативної пам’яті або відеокарти. При цьому багато користувачів недооцінюють роль монітора.

Основні показники

Технології не стоять на місці, а разом із ними удосконалюються дисплеї. Ігрові екрани виділяються своєю ідеальною графікою та максимально реалістичним зображеннями. Такі пристрої дуже різноманітні за розмірами та технічними характеристиками. Тому важливо поговорити про те, які показники потрібно вивчити перед покупкою, якщо ви підбираєте ігрові монітори на сайті магазину АЛЛО. Професіональні кіберспортсмени обмірковують все до дрібниць, тому вимоги з кожним роком тільки зростають. Від ключових функцій дисплея залежить чимало: чи зможете ви з легкістю пройти саму складну місію та виконати спеціальну задачу?

Розглянемо детальніше кожен пункт, що допоможе визначитися:

  1. Діагональ. Впливає на оптимальний розмір дисплея та комфорт користувача. Для ігор рекомендовано відштовхуватися від показника 24 дюйми та вище. Для великої діагоналі може знадобитися потужніша графічна карта та більша продуктивність персонального комп’ютера.
  2. Роздільна здатність. Відповідає за чіткість та деталізацію зображення. Популярний варіант — Full HD (1920х1080 dpi). Проте дедалі більшу цікавість викликає 4К (3840х2160), що перевершує інші значення щодо деталізації картинки.
  3. Частота оновлення екрана. Показує, скільки разів за секунду може змінитися зображення на моніторі. Чим вища частота, тим плавніше йтиме процес гри. Найпоширеніший показник — 144 Гц. Його буде достатньо, щоб раніше помітити ворога та першим завдати удару.
  4. Відгук. Час на опрацювання сигналу та зміну кадра монітором вимірюється у мілісекундах. Чим нижчим є значення, тим менша ймовірність спотворення переданої картинки. Для топових моніторів оптимальним є 0,5–2 мс, але показника в 5–6 мс також буде достатньо.
  5. Додаткові порти. Користування пристроєм стане ще зручнішим, якщо ви матимете можливість під’єднати до нього девайси через USB, HDMI, DisplayPort. Роз’єми дозволять безпроблемно підключати різні ігрові консолі, навушники, динаміки, інші монітори.

Ще одним відкритим питанням залишається придбання вигнутого дисплея: буде це перевагою чи зайвою тратою грошей. Монітор з вигином менше спотворює зображення. Всі його точки розташовані на однаковій відстані від очей користувача, тому такий екран подарує по-справжньому занурюючий ефект і дозволить повністю відчути глибину сцени.

Підсумки

Вибрати ігровий монітор — посильна задача для кожного. Важливо лише оцінити свої очікування та знайти модель, яка повністю їх задовольнить. Пам’ятайте, що екран високої якості не тільки подарує насолоду від гри, але й мінімізує навантаження на ваш зір.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*