Андрій Гурський: “Поки грати у футбол здоров’я дозволяє” - Блог про Львів

Андрій Гурський: “Поки грати у футбол здоров’я дозволяє”

Андрій Гурський

За свою кар’єру він встиг пограти за низку команд як Вищої, так інших ліг у великому футболі, серед яких у списку: ФК «Карпати», «Прикарпаття», «Оболонь», «Севастополь», ФК «Рух», «Полісся».

На даний момент Андрій Гурський, саме так звати нашого сьогоднішнього гостя, окрім виступів за ФК «Миколаїв ще й вирішив спробувати свої сили у футзальному клубі «Галицька здоба», де разом із командою бере участь у бізнес-лізі Львівщини

Незважаючи на надмірну зайнятість, Андрій таки знайшов вільну хвилинку аби поспілкуватися з клубною пресслужбою «пекарів» на різноманітну тематику. Що з цього вийшло читайте нижче.

❓Андрію, розпочну зі запитання про футзал. Тебе знають як гравця великого футболу. Як так сталося, що почав грати у футзал за «Галицьку здобу»?
✅ У період міжсезоння у великому футболі багато гравців аби підтримати форму практикують виступи за футзальні колективи Львівщини, рівень яких є достатньо таки пристойний. У моїй команді, а такою є ФК «Миколаїв», таких гравців не мало. Вирішив спробувати свої сили і я, тим більше якраз виник варіант з ФК «Галицька здоба» після розмови з моїм одноклубником Дмитром Деревецьким, який і порекомендував мене Сергію Тригубцю.

❓Що до цього чув за нашу команду?
✅ До моїх виступів за «пекарів» за команду фактично нічого не знав. Проте, вже зараз почав більше цікавитися історією команди.

❓Чи грав ти до цього часу в гру «5 на 5» і як себе почуваєш на майданчику у порівнянні трав’яним газоном великого футболу?
✅ Такий досвід вже є. Схожа ситуація як зараз була минулої зими, коли виступав за команду «Ruh Family» в одній із ліг міста Лева. Проте, вже зараз можу порівняти цю лігу й змагання, де виступає «Галицька здоба». Однозначно рівень та клас гравців бізнес-ліги Львівщини під егідою АФЛ на порядок вищий.

❓Ти одразу ж став своїм серед своїх, стабільно виходиш на майданчик і навіть вже встиг відзначитися забитим м’ячем. Чи вже адаптувався до колективу?
✅ Як таких проблем з адаптацією не було, більшість гравців я знаю особисто, у певній мірі через великий футбол. Ну, і як не згадати присутність у складі «червоно-жовтих» легенд футзалу – Валерія Легчанова та Сергія Тригубця. Приємно грати пліч-о-пліч із такими людьми і буду все робити аби здобути чемпіонство з «Галицькою здобою».

❓До речі, про забитий м’яч. Чи можеш його пригадати?
✅ Звичайно. Це була крайня гра першого кола проти «Патруля». Як це часто трапляється у футзалі ми швидко вибігли в контратаку, м’яч отримав майстер Валерій Легчанов, зряче прострілив, а мені лише залишалося підставити ногу.

Також читайте:   Чемпіонат Європи (U-19). Хорватія (U-19) – Україна (U-19). Анонс

❓Як оціниш рівень команд у цьогорічному чемпіонаті?
✅ Рівень високий, адже кожна команда дає бій. Так, між деякими командами є прірва в турнірній таблиці у плані набраних очок, але про грі це зовсім непомітно. Будь-яка команда може відібрати залікові бали в претендентів на нагороди. Футзал – дуже динамічна гра, тому тут може все перевернутися з ніг на голову навіть за останні 30 секунд.

❓Окрім матчів бізнес-ліги ти встиг зіграти й в Кубку України. Як вважаєш, що завадило «Галицькій здобі» пройти команду з Дніпропетровщини ФК «Суха Балка»?
✅ Кубковий матч виявився для мене хорошим досвідом. Ми зіграли з класним суперником перед яким поставлені, як і в нас, високі цілі. Чого не вистачило? Напевно зіграності та ігрової дисципліни. Якщо бути відвертим, то могли домашній матч зіграти значно краще. В матчі-відповіді ж по різним причинам не могли зіграти ряд наших гравців, тому в Жовтих Водах вже не вистачило лавки запасних.

❓Повернемося до справ у великому футболі. На даний момент ти є гравцем ФК «Миколаїв». Які завдання стоять перед командою у новому сезоні і чи нема зараз думок повернутися до лав команд-професіоналів, скажімо зіграти проти ФК «Карпати», за який ти колись встиг зіграти декілька матчів?
✅ За ФК «Миколаїв» виступаю шостий сезон поспіль і з року в рік перед нам стояли лише максимальні завдання. Майбутній виключенням не стане. До слова, за останні 7 років команда лише раз не потрапила в призери. Крім цього наша команда бере участь в інших змаганнях, серед яких змагання Кубку Львівської області, Кубок України, Кубок Регіонів, Кубок України серед аматорів. Щодо питання підвищення у класі. Звичайно, бажання є, але для цього потрібно збільшити фінансування, розвивати інфраструктуру. Найлегше – це просто грати, але до цього всього потрібно ще й бути готовим. На даний момент ФК «Миколаїв» ще не готовий аби вийти на рівень професіоналів.

❓Ти вже не молодий (35 років – авт.), скільки років ще плануєш виступати у великому спорті?
✅ Дякувати Богу здоров’я ще дозволяє грати як у футбол, так і у футзал. Тому, поки що завершувати кар’єру не збираюся.

❓Насамкінець твої побажання всім прихильникам футзалу…
✅ Найголовніше – це наша спільна перемога над ворогом. Окрім цього бажаю займатися улюбленою справою, вболівати за свою улюблену команду й, звичайно, підтримувати «пекарів»

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*