Чому люди не хочуть звертатися за допомогою в стоматологічну клініку - Блог про Львів

Чому люди не хочуть звертатися за допомогою в стоматологічну клініку

боязнь стоматолога

Від стану ротової порожнини залежить здоров’я всього організму. Люди це знають, але багато хто відкладає візит до стоматолога або уникає його зовсім. Чому так відбувається? Є багато причин, які можуть впливати на відмову від відвідування стоматолога.

Основна причина — страх перед лікарем чи самою процедурою. Він може бути спричинений поганими досвідами в минулому, неприємностями під час лікування чи страхом перед болем.

Деякі люди не ходять до стоматолога через фінансові обмеження, адже деякі процедури можуть бути досить дорогими, що робить їх недоступними для декого. Але сучасна клініка стоматології в Києві практикує індивідуальний підхід до пацієнтів. Стоматолог може запропонувати декілька способів вирішення проблеми, що дозволяє підібрати метод, враховуючи фінансові можливості.

Є люди, які просто нехтують своїм здоров’ям. Вони думають, що, коли зуби не болять, не варто записуватись на консультацію. Таке захворювання, як карієс на ранній стадії, може проходити непомітно й не викликати дискомфорту. Але сьогодні це маленька темна цятка на зубній емалі, а вже через пару місяців може стояти питання про проведення складних та дорогих процедур, навіть про видалення зуба.

Якщо ходити до лікаря раз у п’ять чи шість років, то в роті може бути повна «катастрофа», через що буде соромно. Але тут нема чого соромитися. Задача фахівців — не засуджувати пацієнта, а допомогти йому.

Сучасний ритм життя іноді призводить до того, що людям просто не вистачає часу для візиту до стоматолога. Робочий графік, справи та інші зобов’язання можуть заважати відвідуванню лікаря. Сучасні клініки підлаштувалися й під цю ситуацію. Лікування пародонтиту в Києві або карієсу, пульпіту, кісти зуба може бути проведено у вечірні години чи у вихідні дні.

Люди не записуються на огляд ротової порожнини ще й з тієї причини, що вони не знають, яку клініку вибрати.

Також читайте:   Відтепер здаємо сечу лише в пластиковій тарі?

Як правильно вибрати стоматологічну клініку

Вибір медичного центру — важливе питання, до якого варто підійти з відповідальністю. Ось декілька критеріїв, які варто врахувати:

  1. Репутація стоматологічної клініки. Перед записом до фахівця варто ознайомитися з рейтингом та відгуками про клініку. Саме вони можуть допомогти підібрати не тільки лікарню, а й лікаря.
  2. Кваліфікація фахівців. Важливо переконатися, що стоматологи отримали не тільки відповідну освіту, а й гарний досвід роботи. Великий плюс, якщо вони навчалися за кордоном та мають відповідні нагороди.
  3. Обладнання та технології. Використання якісної апаратури та сучасних методів лікування зубів дозволяють отримати якісну медичну допомогу.
  4. Спектр послуг. Важливо, щоб в одній лікарні можна було не тільки запломбувати чи видалити зуби, а й провести гігієнічні процедури, імплантацію, пройти ортодонтичне лікування, а в разі потреби виконати хірургічне втручання.
  5. Доступність. Виберіть клініку, яка розташована в зручному для вас місці та має гнучкий графік роботи, що відповідає вашим потребам.

здорова усмішка

Не останню роль відіграє атмосфера. Перша думка про клініку складається після спілкування з адміністратором. Тому цей працівник повинен не тільки грамотно відповідати на питання, він має спокійно розмовляти з людьми, навіть якщо вони по декілька разів перепитують одне й те саме. Як лікарі, так і медсестри повинні бути привітними. Це допомагає зняти напругу та створює довіру між лікарем і пацієнтом.

Очікування на консультацію стоматолога зазвичай не є довгим (за виключенням окремих випадків), але варто забезпечити комфортне середовище для пацієнтів. Чистий та охайний приймальний зал зі зручними меблями, красиві глянцеві журнали та можливість використання Wi-Fi зроблять очікування приємнішим.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*