Особливості використання та переваги кульових кранів - Блог про Львів

Особливості використання та переваги кульових кранів

кульові крани

Для регулювання, а саме для замикання й відкривання потоку робочого середовища на трубопроводі встановлюють спеціальну арматуру. У побуті та різних сферах промисловості використовують кульові крани. Це конструкції зі сферичними трубками-затворами в основі є стійкими до агресивних впливів, розраховані на тривалу експлуатацію.

Така арматура універсальна, зустрічається на різних за призначенням трубопроводах. Кран кульовий можна побачити на магістралях для транспортування газу, нафти, водопостачання, опалення, інших комунікаціях. За його допомогою регулюють об’єм робочого середовища та повністю або частково перекривають його в разі потреби.

Робочі характеристики та матеріали виготовлення

Трубопровідна арматура відрізняється за властивостями, адже використовується з системами різних типів. Перш ніж придбати кран, звертають увагу на розмір отвору – за цим показником моделі поділяються на повнопрохідні, двоходові й триходові. Перші встановлюють на трубопроводах невеликого діаметра, вони мають пропускну здатність 90–99%.

Двоходові крани мають вигляд клапана з кулею, що знаходиться в трубці або каналі, по якому проходить рідина. У триходових моделей, як зрозуміло з назви, три отвори, вони мають L- або Т-подібні затвори, які дозволяють робочому середовищу проходити всередині деталі. При цьому потік, що надходить до одного отвору, потім перетікає в другий або третій.

Також читайте:   Де зберігати речі на час ремонту або при переїзді?

Для виготовлення кульових кранів використовують латунь, чавун і нержавіючу сталь. Перший варіант призначений для трубопроводів за сталі й пластику, встановлених для транспортування води або газу. Чавунні відрізняються високою герметичністю й компактними розмірами, вони простіші в обслуговуванні. Для промислових магістралей частіше вибирають моделі з нержавіючої сталі.

Чому варто придбати: головні плюси

Завдяки широкому асортименту, точності й зручності використання кульові крани часто купують та встановлюють на трубопроводи різного призначення. Коли потрібна сантехнічна та запірна арматура в магазині Armatura.net.ua, її зручно замовити з доставкою по Україні. 

У каталозі представлені товари від виробника Genebre, вони відрізняються високою якістю та доступними цінами. Серед переваг варто виділити такі:

  • висока надійність та ефективність. Використання такої арматури дозволить уникнути застоїв та завихрень робочого середовища, сприятиме профілактиці аварій;
  • компактні розміри. Кран дуже просто встановити й у разі потреби відремонтувати без зайвих проблем;
  • мінімальні втрати під час придбання та використання;
  • максимальна герметичність;
  • просте керування рідиною.

Кульові крани можна використовувати з побутовими або промисловими трубопроводами різного призначення. Завдяки різним розмірам легко підібрати модель для конкретної магістралі й робочого середовища. В інтернет-магазині Armatura.net.ua представлений широкий асортимент моделей від виробника Genebre за доступними цінами.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*