Товариський матч № 1. Італія (ж) – Україна (ж) – 4:2 - Блог про Львів

Товариський матч № 1. Італія (ж) – Україна (ж) – 4:2

Італія - Україна

Практично перед стартом першого товариського матчу між збірними України та Італії у команди Франчески Сальваторе сталась одна кадрова втрата. У воротах «Скуадри адзурри» гру мала би розпочати Денісе Картуран, проте вона отримала ушкодження.

Тому, зі стартових хвилин вийшла Ана Кароліна Сестарі, яка, в принципі, є основним воротарем італійської збірної. Українській збірній передматчевих втрат вдалося уникнути. Але за відсутності Вікторії Кислової, цікавило питання, кому Олег Шайтанов довірить місце у воротах. Вибір випав на Анастасію Терех. І одразу скажемо, що наставник української збірної не помилився при виборі стартового воротаря, незважаючи на підсумковий рахунок. Втім, про все – по порядку.

На стартових секундах першого тайму було помітно хвилювання у виконанні футзалісток збірної України. Принаймні, невеличкі помилки, які, зокрема, виникали під час взаєморозуміння Терех з партнерками по команді. Окрім того, італійки практично постійно пресингували українок на їх же половині майданчику. Але при цьому якщо у «Скуадри адзурри» і виникали нагоди для ударів, то Терех непогано грала у воротах. Також потрібно відзначити те, як підопічні Франчески Сальваторе грали через «стовпа», особливо коли на майданчику знаходилась Бутіма. Саме від неї було дуже багато проблем для українського захисту.

Українкам було важливо втримати цей тиск від господарок майданчику та не пропустити в цей час. І, до честі підопічних Олега Шайтанова, їм це вдалося зробити. А вже на екваторі першого тайму Гриценко та Ковшик організували непоганий момент, який, щоправда, не став гольовим. Тим не менш, він показав, що українки вже впоралися зі стартовим хвилюванням і остаточно освоїлись на паркеті та готові показувати хорошу гру. Щоправда, на 14-й хвилині «адзурріні» все-таки вдалося відкрити рахунок у матчі. Сара Бутіма знову вдало зіграла на «стовпа», залишивши не при справах Бурлаченко, і змусила Терех капітулювати. Після цього вже українська команда спробувала відповісти. Зокрема, Терех почала підключатися п’ятою, і навіть пристрілювалася по воротах Сестарі. Але через кілька хвилин Сестарі все-таки була змушена діставати м’яч з сітки власних воріт після того, як Форсюк скористалась передачею тієї ж таки Терех та переправила «пошту» за «адресою». Щоправда, вже за кілька миттєвостей італійки знову повели в рахунку. Цього разу до голу призвели помилки гравчинь другої четвірки, і Коппарі переправила м’яч у ворота Терех, яка у цьому епіході, вочевидь, не найкращим чином зіграла на виході.

Але віддамо належне підопічним Олега Шайтанова. Вони ще після свого забитого голу встигли показати, що розслаблятися італійкам не варто, і у кількох епізодах «синьо-жовтим» не вистачало дещиці, щоб забити у ворота «Скуадри адзурри». Також Форсюк та компанія непогано розігрували «стандарти» у напрямку італійських воріт. Більше того – незадовго до кінця першого тайму Ковшик непоганою передачею вивела Форсюк на ударну позицію, проте переграти Сестарі їй не вдалося. Відповідно, українки не змогли зрівняти рахунок у матчі перед перервою.

Другий тайм розпочався під знаком моментів у збірної Італії. Спочатку могла забити Адаматті, а потім Гріеко не реалізувала фактичний вихід віч-на-віч з Терех, яка вчасно скоротила кут обстрілу. А вже на 23-й хвилині саме Терех почала контратаку, яка, зрештою, завершилася «голом з роздягальні». Дубицька, отримавши передачу від Терех, миттєво перевела пас на Форсюк, а капітан української збірної переправила м’яч вже у вільний кут воріт. Так рахунок став 2:2. Безумовно, такого розвитку подій італійки не очікували, але практично одразу почали шукати можливості для того, щоб повернути собі лідерство у цьому матчі. Проте, вдало у воротах збірної України грала Терех. У свою чергу, українські футзалістки шукали можливості для створення контратак. Зокрема, в одному з епізодів Форсюк та Гриценко непогано тікали на чужі ворота, проте неточна передача на Гриценко знівелювала цей випад.

Також читайте:   Футзал. Третя ліга. На "Сокіл" очікує випробування "Фестивалем"

У італійської збірної була непогана нагода вийти знову вперед на екваторі другого тайму, коли Каверзіна віддала другий пас на Терех, і у ворота збірної України був призначений вільний удар. Проте, підопічні Франчески Сальваторе не змогли реалізувати це стандартне положення. «Синьо-жовті» відповіли небезпечним та потужним ударом Кузнєцової на 32-й хвилині. Однак, через три хвилини італійки знову вийшли вперед. Гріеко віддала передачу до Бутіми, яка була ніким не прикрита на дальній стійці. І «шістка2 італійської збірної переправила м’яч у ворота Терех. А вже за хвилину так ж таки Бутіма скористалась класною передачею з глибини та з льоту пробила по воротах збірної України – 4:2. Тепер підопічним Олега Шайтанова потрібно було відігравати вже два голи. І за дві з половиною хвилини до кінця матчу Гриценко могла скоротити відставання до мінімуму, проте Сестарі врятувала «Скуадру адзурру» від третього пропущеного голу. Після цього українки перейшли на гру вп’ятьох, і буквально перший розіграш «штучної» більшості міг принести успіх, проте Бурлаченко не переправила м’яч у ворота. Після цього українські футзалістки спробували розіграти свою комбінацію «до вірного», проте до заключного удару справа не доходила. Зрештою, за дві секунди до кінця гри Терех вкотре підключилась до атаки і могла забити гол у ворота своєї колеги по воротарському цеху, проте Сестарі у цьому епізоді не капітулювала.

Отже, жіноча збірна України поступилась італійкам у першому з двох запланованих товариських матчів. Однак, по грі навряд чи можна критикувати підопічних Олега Шайтанова. Фактор Бутіми, на жаль, зіграв свою роль, але «синьо-жовті» мали гідні аргументи.

Нагадаємо, що повторна товариська гра між збірними Італії та України відбудеться о 20.00 за київським часом.

Італія (ж) – Україна (ж) – 4:2
Голи: Бутіма (14, 35, 36), Коппарі (17) – Форсюк (16, 23)
Італія (ж): Сестарі – Коппарі, Бутіма, Ворджес, Адаматті – Гріеко, Феррара, Даль’Маз, Ванеллі – Бово, Берте, Консуето, Гіларді
Україна (ж): Терех – Дубицька, Форсюк, Гриценко, Кузнєцова – Дрозд, Калягіна, Воловенко, Бурлаченко – Д. Ковшик, Степаненко, Каверзіна.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*