Велопригоди Воробуса, або як себе вберегти від можливих ДТП - Блог про Львів

Велопригоди Воробуса, або як себе вберегти від можливих ДТП

ВелоВоробус

Те, що з приходом тепла все більше й більше людей пересідає на велосипеди не є ні для кого секретом. Любителем двохколісних є і ваш автор, який одразу ж після приходу тепла вирішив скористатися послугами цього виду транспорту.

Знав би я тоді, що одна з таких поїздок ледь не завершиться для мене плачевною. Вже зараз розумію, що мені навіть трохи пощастило. Могло все скластися значно гірше.

Перед тим, як вкотре нагадати про безпеку їзди на велосипеді коротко розповім про свою пригоду чи то пакт ДТП, в яке мені довелося потрапити.

Отже, їхав я по вулиці Руській, зупинився аби пропустити трамвай, який зупинився аби висадити людей на зупинці. Цей вид громадського транспорту успішно зробив свою справу, зачинив двері, вирушив і я почав помалу набирати швидкість.

Все було би класно якби зненацька мені прямо під колеса не вискочив якийсь дідуган похилого віку. Що він забув на проїзній частині? Чому він так переходив дорогу? Відомо лише йому.

Також читайте:   З 1 травня проїзд у маршрутних таксі Львова буде коштувати 3 гривні

Як наслідок, ваш автор різко загальмував, мене занесло на слизькій бруківці, адже перед тим падав дощ, і боляче впав разом із велосипедом. Це добре що я мав на голові шолом і лише розбив лице та подряпав пальці. А уявіть собі що було би якби шолома не було?

Поки зрозумів що сталося, то ні дідугана, ні трамваю попереду вже не було. Благо, що поруч знаходиться місцева поліклініка і мені вчасно надали першу медичну допомогу.

Які висновки з цієї НС?

– шолом на голові завжди треба мати, коли катаєшся на велосипеді;
– треба сто разів перевірити чи є вільною дорога. У Львові є багато неадекватів, які у будь-яку хвилину можуть вискочити тобі не лише на проїзну частину, а й на велосипедну доріжку. Особисто у мене таких ситуацій було безліч;
– старатися не їздити швидко по місту;
– бути оснащеним звуковими сигналами. Інколи вони можуть допомогти завадити ДТП.

Бережіть себе!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*