Як вибрати ідеальний ортопедичний матрац - Блог про Львів

Як вибрати ідеальний ортопедичний матрац

ортопедичний матрац

Проблеми із м’язами можуть виникнути в будь-якому віці. Їхнє походження часто буває зумовлене неправильним положенням тіла під час сну. Щоб позбутися цього негативного ефекту або принаймні пом’якшити його, використовують ортопедичні матраци.

До відома споживачів

Якщо ви маєте намір купити ортопедичний матрац, тут https://matrasroll.com.ua/ortopedicheskie-matrasy/, напевно, знайдете для себе все, що потрібно. Йдеться про магазин MatrasRoll. У ньому представлений широкий асортимент ортопедичних матраців від популярних виробників:

  • Simpler;
  • High Foam;
  • Family sleep;
  • MatroLuxe;
  • PURPLE;
  • EuroSleep тощо.

Але перед тим, як купити виріб, треба ознайомитися з його особливостями.

Орієнтуйтеся на індивідуальні параметри

Якщо запланували покупку ортопедичного матраца, треба підійти до процесу з відповідальністю. Ви маєте пам’ятати, що такий виріб задає положення на тривалий час сну. Коли воно не відповідає анатомічним особливостям, легко набути проблем із хребтом або поглибити їх, якщо вони вже є. Перед тим як робити вибір, треба знати різницю між анатомічним та ортопедичним ефектами (більшість матраців поєднує обидва). Перший спрямований на те, щоб повторювати природні контури та вигини тіла лежачої людини. Це сприяє розслабленню м’язів, що, своєю чергою, зумовлює якісний сон.

Що стосується ортопедичного матраца, він використовується в лікувальних та в лікувально-профілактичних цілях. Під час сну виріб прогинається в місцях, де розташовані:

  • спина;
  • плечі;
  • таз.

Матрац фіксує правильне положення м’язів, що призводить до їхнього розслаблення, зняття напруги. Ефект досягається внаслідок жорсткості, рівень якої залежить від виробу.

Також ортопедичний матрац створює відповідний мікроклімат під час сну, забезпечує вентиляцію, запобігає розвитку мікроорганізмів, що несуть шкоду людині. Усе це можливо завдяки матеріалам виготовлення. Магазин матраців і топерів за посиланням https://matrasroll.com.ua/ пропонує доволі широкий асортимент, зокрема двоспальні моделі. У ньому кожна людина знайде «свій» виріб.

Що потрібно знати, коли плануєте покупку

Жорсткість належить до ключових чинників, за якими вибирають ортопедичний матрац. Вироби можуть бути:

  • м’якими;
  • середньої жорсткості;
  • жорсткими.

Головним критерієм вибору є вік. Підліткам бажано купити ортопедичні матраци з середнім або навіть підвищеним рівнем жорсткості. Така рекомендація пояснюється тим, що хребет у молодому віці потребує підтримки.

М’язовій системі людини після 50 або 60 років, навпаки, важливо перебувати в комфорті. Отже, для такої категорії споживачів бажано придбати м’яку модель, у якій домінує анатомічний ефект. Матрац вибирають також з урахуванням способу життя, який веде людина. Наприклад, користувачам, які постійно рухаються, займаються в тренажерному залі, ходять пішки, варто купувати матраци з ортопедичним ефектом. Професійні спортсмени, що стикаються з великими навантаженнями, потребують жорстоких виробів.

ортопедичний матрац

Окремі категорії

Ретельно вибирати ортопедичні матраци треба людям, у яких діагностовано ті або інші захворювання хребта. Їм перед тим, як здійснити покупку, необхідно проконсультуватися із лікарем. Таким користувачам пропонують універсальні ортопедичні матраци. Їхня особливість полягає в тому, що можна регулювати жорсткість відповідно до поточного стану хребта.

Також варто бути особливо уважними, коли купуєте матраци для дітей. Вони мають бути вироблені з безпечних матеріалів: кокосової койри, пінороліуретану, латексу. Бажано проконсультуватися з дитячим лікарем.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*