Чемпіонат України серед ЗВО: ІФФКФВ захистив свій чемпіонський титул - Блог про Львів

Чемпіонат України серед ЗВО: ІФФКФВ захистив свій чемпіонський титул

Чемпіонат серед ВНЗ

В Івано-Франківську відбулись вирішальні матчі чемпіонату України серед закладів вищої освіти сезону 2023/2-24 р. р. У фіналі, як і торік, зійшлись команди Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання та Національного університету «Львівська політехніка».

Львів’яни, безумовно, хотіли взяти реванш за розгромну поразку у минулорічному домашньому фіналі, і вже на 5-й хвилині Ярослав Квасній зміг «заштовхати» м’яч у ворота господарів майданчику, перебуваючи на «п’ятачку». Однак, ще у першому таймі франківці змогли зрівняти рахунок завдяки голу Андрія Ткачука. А вже у другому таймі дублем відзначився Даміан Запорожан, завдяки чому підопічні Юрія Іванишина та Івана Данилишина наблизились до захисту свого чемпіонського титулу. Щоправда, на передостанній хвилині матчу «політехнікам» вдалося розіграти «штучну» більшість, і Олег Легендзевич змусив Тараса Левандівського капітулювати вдруге. Однак, зрівняти рахунок львівські футзалісти не встигли. Таким чином, команда Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання вдруге поспіль стала чемпіоном України серед закладів вищої освіти, при цьому вдруге поспіль обігравши у фіналі «Львівську політехніку».

Бронзовим призером стала команда Харківського національного університету ім. В. Каразіна, яка фактично на класі переграла команду Київського Національного університету будівництва і архітектури, для якої четверте місце на чемпіонаті України серед ЗВО – дуже вагоме досягнення. Також були зіграні матчі за підсумкові сьоме та п’яте місця. Пропонуємо вашій увазі результати всіх поєдинків останнього ігрового дня.

12 квітня.

Матчі за підсумкові місця.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга. Фанат-2 4:1 Львів фан клуб (Воробус далі перемагає)

Матч за 7 місце.

НУХТ (Київ) – НУБіПУ (Київ) – 4:3
Голи: Сніцаренко (9), Щур (12), Ліфер (15, 39) – Кунцевич (3, 12), Мельничук (22)
Попередження: Сніцаренко (29), Ліфер (38) – Мануков (18)

Матч за 5 місце.

СДПУ (Суми) – НУ «Полтавська політехніка» (Полтава) – 3:0
Голи: Тесленко (11), Зачепило (18 – автогол), Яцюк (23)

Матч за 3 місце.

ХНУ ім. В. Каразіна (Харків) – КНУБіА (Київ) – 3:0
Голи: Калашник (8), Корженко (10), Кримковий (38)
Попередження: Калашник (11) – Криворучко (27), Кузнєцов (37 – головний тренер)

Фінал.

ІФФКФВ (Івано-Франківськ) – НУ «Львівська політехніка» (Львів) – 3:2
Голи: Ткачук (16), Запорожан (26, 32) – Квасній (5), Легендзевич (39)
Попередження: Британ (16) – Пелех (15), Квасній (33)

Найкращим гравцем турніру був визнаний Андрій Ткачук (Івано-Франківський фаховий коледж фізичного виховання). Найкращим воротарем став Андрій Остріков (Харківський Національний університет ім. В. Каразіна).

Зазначимо, що команда Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання, як свіжеспечений чемпіон України серед закладів вищої освіти сезону 2023/2024 р. р., отримала право поїхати на Європейські Університетські Ігри, які проходитимуть у липні в угорському Дебрецені (футзальний турнір проходитиме з 10 по 17 липня. – А. Т.). Там же зіграє і володар Кубку України серед жіночих команд закладів вищої освіти – команда Українського Державного університету ім. М. Драгоманова.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*