«Global Futsal Tournament». Литва – Україна – 2:5 - Блог про Львів

«Global Futsal Tournament». Литва – Україна – 2:5

Україна - Литва

Збірна України вперше зібралась після матчів Елітного раунду відбору чемпіонату світу – 2024. Відповідно, матч проти збірної Литви був для «синьо-жовтих» першим у 2024 році. І вже ці два фактори наводили на одну думку: дуже цікаво подивитись на те, у якому стані наразі знаходиться головна футзальна команда країни, яка через турнір у Йонаві фактично розпочала підготовку до осіннього «мундіалю» в Узбекистані.

Стартовий склад збірної України навряд чи здивував. Хіба що очікувалось, що разом з чотирма польовими «ураганівцями» з’явиться і воротар «Урагану» – Юрій Савенко. Однак, Олександр Косенко довірив місце у воротах голкіперові «ХІТа» Олеквандрові Сухову, а Савенко не потрапив до заявки на матч. Так само як і не потрапив до заявки «стовп» «ХІТа» Даниїл Абакшин.

На старті гри обидві команди намагалися за рахунок розвідки боєм знайти слабкі місця у захисті суперників. При цьому, треба відзначити, що литовська команда була дуже активною на старті поєдинку. Однак, підопічні Олександра Косенка були готові до такої гри з боку господарів майданчику, тому швидко до неї призвичаїлися, а потім почали самі проявляти ініціативу. Дуже цікаво виглядала гра другої четвірки, яка грала без «стовпа», однак за рахунок своєї мобільності вона створювала проблеми литовським опонентам. Зокрема, у деяких епізодах був змушений у гру вступати Маченіс. Однак, підопічні Дентіньйо також небезпечно відповідали. Зокрема, дуже близьким до взяття воріт Сухова був Воскунович.

І хоча Воскунович не забив, та саме збірна Литви відкрила рахунок на екваторі першого тайму. Шотурма грубо обрізався, і це призвело до контратаки, яка закінчилась прострілом Осаускаса та рикошетом від Корсуна. Так рахунок став 160 на користь збірної Литви, яка, щоправда, раділа недовго. Вже за дві хвилини українці зрівняли рахунок після розіграшу ауту та дальнього удару Мельника. Можливо, там був рикошет, а, можливо, там була і невпевнена гра Маченіса, проте рахунок став 1:1. І цей гол фактично став переломним, оскільки литовці почали трохи нервувати. Українці ж відчули свою гру, і на 15-й хвилині вийшли вперед. Корсун отримав передачу від Шотурми та виправився за свою невдалу дію кількома хвилинами раніше. Це змусило Дентіньйо брати тайм-аут. Однак, і він не вніс якісь корективи у гру литовської збірної. Яскраве тому підтвердження – гол Зварича після індивідуального проходу практично після поновлення гри. Так рахунок став 3:1 на користь збірної України, яка на той момент вже фактично взяла гру під свій контроль. У той же час було видно, що литовці трохи знітились, але подекуди у них з’являлись епізоди для того, щоб скоротити своє відставання до мінімуму. Тим не менш, у першому таймі підопічним Дентіньйо більше не вдалося змусити Сухова діставати м’яч з сітки власних воріт.

Також читайте:   Чемпіонат Іспанії: «Пальма Футзал» офіційно виграла регулярний чемпіонат + ВІДЕО

Після перерви Олександр Косенко вирішив дати ігровий час номінальній третій четвірці, а у воротах з’явився Микола Гуйван, для якого це був дебют у національній збірній України. І третя четвірка «синьо-жовтих» практично одразу відзначила свою появу голом. Це сталося після того, як Загурскас на 22-й хвилині сфолив проти Чернявського, за що й отримав жовту картку. Покарання прийшло миттєво від самого ж постраждалого. Чернявський пробив по воротах Маченіса, і м’яч опинився у воротах. Вочевидь, там ще був і рикошет від Жука, але як би то не було, рахунок став 4:1 на користь збірної України.

З 25 хвилини литовці пішли вп’ятьох. Щоправда, довести свої розіграші «штучної» більшості до завершального точного удару підопічним Дентіньйо вдавалося далеко не завжди. Вочевидь, українці були готові до такого розвитку подій, тому вони діяли доволі компактно. При цьому, за першої ліпшої нагоди вони намагались влучити у порожні ворота, але в останній момент хтось із польових гравців литовської збірної ставав на заваді.

А вже трохи згодом литовцям вдалося відіграти один гол після точного штрафного удару у виконанні Загурскаса. Можливо, Гуйван у цьому епізоді або неправильно виставив «стінку», або ж сам обрав неправильну позицію. Зрештою, рахунок став 4:2, і литовці на емоціях спробували забити ще. І знову вони почали залучати п’ятого. Проте, розіграш більшості у форматі «5х4» не давав бажаних дивідендів. До того ж, Олександр Косенко випустив на майданчик першу четвірку збірної України та повернув у ворота Сухова, що призвело до того, що гра не тільки знову перейшла під контроль «синьо-жовтих», а й трохи заспокоїлась.

А за 28 секунд до кінця матчу збірна України поставила крапку в цій грі. Гольову атаку почав Сухов, який віддав пас на Жука, а той прострілив на Педяша, якому залишалося лише не схибити. Ось так атака за участю трьох гравців «ХІТа» призвела до того, що збірна України залишила останнє слово в цій грі за собою.

Нагадаємо, що 15 квітня збірна України у рамках «Global Futsal Tournament» зіграє з п’ятиразовими чемпіонами світу – бразильцями. Початок цього матчу о 17.00 за київським часом.

Литва – Україна – 2:5
Голи: Корсун (10 – автогол), Загурскас (30) – Мельник (12), Корсун (15), Зварич (15), Чернявський (22), Педяш (40)
Склад збірної України: Сухов (Гуйван, 21) – Шотурма, Корсун, Швед, Фаренюк – Микитюк, Мельник, Семенченко, Зварич – Лебідь, Чернявський, Педяш, Жук
Попередження: Загурскас (22) – Мельник (13), Жук (25)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*