«Global Futsal Tournament». Україна – Бразилія – 2:7 + ВІДЕО - Блог про Львів

«Global Futsal Tournament». Україна – Бразилія – 2:7 + ВІДЕО

Поразка - 2:7

Востаннє збірні України та Бразилії зустрічались у 2016 році. Це був стартових для обох команд матч чемпіонату світу, який проходив у Колумбії. І тоді бразильці, на чолі з легендарним Фалькао, виграла у команди Олександра Косенка з рахунком 3:1. Але, згадуючи той матч, можна сказати, що «синьо-жовті» старались нічим не поступатися іменитим суперникам.

Зараз вже інші часи. В обох командах поступово відбулася зміна поколінь, з’явились нові лідери (хоча у бразильської збірної залишились деякі футзалісти, які грали ще вісім років тому. – А. Т.). Тому, було цікаво подивитись на те, як нинішня збірна України протистоятиме нинішній збірній Бразилії, яка не безгрішна. І поразка від збірної Франції з рахунком 2:3 – тому підтвердження. Так, наставник збірної Бразилії Маркіньйос Шав’єр не розраховував на провідних гравців, зокрема – на Артура, Феррао, Дієго, Піто тощо (до того ж, деякі з них наразі травмовані. – А. Т.). Але, при цьому, у нинішньому варіанті «селесао» теж грають далеко не останні люди. Наприклад, Гадейя та Леандро Ліно. Але якщо врахувати поразку бразильців від збірної Франції, то можна було зробити один висновок: українцям точно буде нелегко.

Стартовий склад збірної України зазнав невеличких змін. Причому, поява Савенка у воротах з перших хвилин, мабуть, очікувалась. А ось вихід Микитюка замість Фаренюка, який не потрапив до заявки, відверто кажучи, трохи був несподіваним. Фактично Олександр Косенко поставив Микитюка на позицію «стовпа», хоча якщо згадати матч проти збірної Литви, то там теж було щось подібне, але тоді Микитюк грав у другій четвірці. Також до складу збірної України повернувся Абакшин, який не грав проти Литви через температуру.

На старті гри обидві команди обмінялись моментами. І це давало надію на те, що українці зможуть дати гідний бій «пентакампеонам». Але на 5=й хвилині бразильці відкрили рахунок. Лукао прострілив у штрафний майданчик, а Марлон переправив м’яч у ворота Савенка. А вже за хвилину рахунок був 2:0 на користь підопічних Маркіньйоса Шав’єра. Цього разу до голу призвела помилка Савенка, якого обікрав Феліпе Валеріо. Це змусило Олександра Косенка оперативно брати тайм-аут. Однак, і він не вніс корективи у гру. Фактично після поновлення гри Савенко припустився ще однієї помилки, яка стала гольовою. І знову цією помилкою скористався Феліпе Валеріо. Після цього Савенко поступився місцем у воротах Сухову. Однак, і він недовго залишався «сухим» – його після розіграшу кутового «розмочив» Річард. А вже після екватору першого тайму той-таки Річард зробив дубль – знову після розіграшу куктового. І, на жаль, після помилки Сухова. Таким чином, вже на 12-й хвилині українська збірна програвала з рахунком 0:5.

Також читайте:   «Срібний» успіх України на Євро-2003: 20 років потому

Як би це не звучало банально, але варто віддати належне підопічним Олександра Косенка. Незважаючи на такий розгромний рахунок по ходу першого тайму, вони мали кілька дуже хороших моментів для того, щоб «розмочити» Вілліана. Зокрема, нагоди були у гравців другої четвірки – Семенченка, Мельника, Абакшина. У кількох ситуаціях ворота бразильців від голу рятував каркас. А в деяких моментах бракувало точності. Можливо, якби «синьо-жовті» забили бодай би один гол по ходу першого тайму, то їм було би трохи легше у психологічному плані. Однак, у першій 20-хвилинці ворота Вілліана залишились «сухими».

Але українцям вдалося відзначитися вже після перерви. Це зробив Абакшин, який відгукнувся на подачу з кутового. Щоправда, практично одразу бразильці відповіли своїм голом – цього разу у виконанні Фітса. Але українські футзалісти теж знайшли, чим відповісти. На 26-й хвилині Сухов віддав пас на Абакшина, а той скинув головою передачу на Мельника, який знову скоротив відставання української збірної до чотирьох голів. Після цього українці могли забити ще, проте зробити це швидко не вдалося. А вже після середини другого тайму Марлон оформив дубль, зробивши рахунок 7:2 на користь підопічних Маркіньйоса Шав’єра.

Після цього гра відносно заспокоїлась. Українцям не вдавалося скоротити своє відставання бодай би ще на один гол, хоча вони намагалися це зробити, підключаючи п’ятим Савенка, який повернувся на майданчик. Однак, незважаючи на всі зусилля «синьо-жовтих» покращити своє становище у цій грі їм не вдалося. У підсумку – поразка від збірної Бразилії з рахунком 2:7. І тепер 16 квітня підопічні Олександра Косенка зіграють зі збірною Франції.

Україна – Бразилія – 2:7
Голи: Абакшин (23), Мельник (26) – Марлон (5, 31), Феліпе Валеріо (6, 7), Річард (8, 12), Фітс (25)
Склад збірної України: Савенко (Сухов, 7; Савенко, 31) – Шотурма, Корсун, Швед, Микитюк – Семенченко, Мельник, Зварич, Абакшин – Педяш, Лебідь, Жук, Чернявський.
Попередження: Семенченко (26), Мельник (27) – Леандро Ліно (10), Рафа Сантос (27)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*