ЛеоКарт. Коли ж буде додаток? - Блог про Львів

ЛеоКарт. Коли ж буде додаток?

ЛеоКарт

Минув достатньо таки великий період часу аби зробити чергові висновки щодо впровадження «ЛеоКарт» у Львові. Якщо бути точнішим, то позаду вже цілих чотири місяці.

І здається нічого такого особливого у ньому нема, але таки є. Ще й як є. Тим більше, що автор цих рядків ним користується ледь не кожного дня.

Отже, не можу зрозуміти чому наша влада досі не зробила спільно з іт-компаніями «апку». Гроші… Ну, звичайно… То для чого ж тоді було так поспішати з цим «ЛеоКарт»?

Реально, як було би зручно якщо б потенційний пасажир мав додаток, у який міг увійти, поповнити свій баланс і найголовніше – перевірити чи все вірно у його поїздках. Нещодавно був скандал із картками, коли ні з того, ні з сього у людей повилазили мінуса. Офіційне пояснення було таким, що систему зламали хакери, люди їздили безкоштовно, а тепер гроші повернулися туди – куди їм було потрібно.

А звідки пасажир може знайти чи його часом не ошукали? А так би зайшов у додаток, там глянув коли він їхав, скільки зняло коштів і не було би цих скарг на Гарячу лінію міста.

На даний же момент ми маємо лише додаток «EasyPay» через який можемо поповнити і глянути на свій поточний баланс.

Також читайте:   Ворохта-Коломия. Не потяг, а знущання над пасажирами

Друге що мені не подобається, так це постійне витягування картки з кишені. Це мені нагадує зимовий сезон коли катаєшся на лижах. Чомусь на Тростяні я постійно змушений був витягувати картку з кишені, а ось у Буковелі просто підходив до турнікета й все зчитувало як треба. Одразу ж хочу запевнити нікого я тут не рекламую. Лише наводжу наочні приклади.

Так само і з «ЛеоКарт» можна було би придумати щось подібне. І якщо напевно сканувати коли картка в куртці чи светрі не вийде, бо в салоні цих валідаторів повно, то принаймні запрограмувати картку в телефоні можливо. Багато людей коли сідають у салон автобуса або ж трамвая швидше телефон тримають у руках ніж «Леокарт». А так підніс телефон до валідатора і маєш щастя.

Поки що ж змушені користуватися тим що маємо. Великим плюсом «лео» є поступове зникнення готівки зі салонів. Вже не так часто можна побачити випадки щоб водій транспортного засобу відчиняв лише передні двері, бо йому необхідно зібрати гроші за проїзд. На даний час йому вже фактично без різниці.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*