Як легко вибрати газовий балончик: розповідаємо про основні характеристики - Блог про Львів

Як легко вибрати газовий балончик: розповідаємо про основні характеристики

газовий балончик

Захищати своє життя та здоров’я – це необхідність у сучасному світі. Але якщо для захисту використовується холодна або вогнепальна зброя – завжди необхідно мати дозвіл. А отримати його складно, швидше навіть неможливо. Саме тому більшість користується такою альтернативою, як газовий балончик. Щоб його придбати, достатньо зайти на сайт https://one-click.com.ua/bezopasnost/sredstva-samooborony/gazovye-ballonchiki/ та оформити покупку за пару хвилин. У газових балончиків доволі прості характеристики, тому вибрати той, що підійде по всім запитам, буде нескладно. Але щоб ще більш спростити вибір, в статті коротко розкажемо про особливості та характеристики балончиків.

Як діє газовий балончик

Балончик діє, як і будь-який аерозоль – розпилює речовину в повітрі. Зовні він нагадує дезодорант, але має менші розміри. Об’єм газового балончика становить від 25 до 100 мл. Всередину балончика під тиском заправлено спеціальну речовину – іритант. Коли його розпилюють у повітря, починають тремтіти повіки, з’являється нежить, кашель, стає важко дихати. Якщо скористатися балончиком, нападник буде дезорієнтованим і лишиться час на втечу. До речі, використовувати такі балончики можна не тільки проти людей, а і проти тварин.

Також читайте:   Ліга чемпіонів: «Продексім» у рамках Елітного раунду зіграє у Білорусі

Чим наповнюють газові балончики

Для наповнення балончика використовують такі речовини:

  • CS – сльозогінний газ (найсильніший ефект має при використанні на людину, на тварин впливає слабше);
  • OC – пекучий перець у вигляді витяжки;
  • МП кислота – синтетично створений аналог пекучого перцю.

Однією речовиною балончики заправляють рідко. Частіше сльозогінний газ змішують із перцевою витяжкою або її синтетичним аналогом.

Про те, який саме склад має речовина, можна прочитати в характеристиках. В інтернет-магазині представлений широкий вибір товарів, тому досить легко знайти те, що підійде і за характеристиками та ціною. Щоб придбати балончик, не потрібно ніяких дозволів чи сертифікатів. Достатньо лише бути повнолітнім і мати документ, який це підтверджує.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*