Ліга чемпіонів. Фінал. «Барселона» – «Пальма Футзал» – 1:5 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Фінал. «Барселона» – «Пальма Футзал» – 1:5

Пальма Футзал

Вдруге в історії Ліги чемпіонів у фіналі зійшлися дві команди з Іспанії. Вперше це було у 2020 році, коли у вирішальному матчі «Фіналу чотирьох», який проходив у Барселоні (нагадаємо, що цей «Фінал чотирьох» мав би проходити у Мінську, але через пандемію коронавірусу та нестабільну політичну ситуацію у Білорусі, «Фінал чотирьох» був перенесений у Барселону та зіграний не навесні, а восени 2020 року. – А. Т.). Тоді «Барселона» здолала «Ель-Посо». Тепер же «Барса» знову грала у суто іспанському фіналі, але суперником була «Пальма Футзал», яка мала на меті захистити свій титул переможця Ліги чемпіонів.

Сам фінальний поєдинок розпочався з деяких проблем з хронометражем. Тому, фактично гра почалась тоді, коли ці проблеми були ліквідовані. А вже на 3-й хвилині гри «Пальма» створила два моменти. Спочатку Дідак записав на свій рахунок «сейв» після удару Вілліана Лоуренсо зі штрафного, а потім, Шагінья не вдало пробив після розіграшу кутового. Зазначимо, що Шаганья на старті гри був одним з найактивніших у своїй команді. «Барселона» у ці хвилини намагалась відповідати позиційними атаками. Однак, незважаючи на це, гравці «Пальми» станом на першу половину першого тайму виглядали в атаці гостріше та цікавіше. Зокрема, дуже потужно увійшов у гру Бруно Гомес, який мав два моменти для взяття воріт Дідака. На 9-й хвилині матчу воротар «Барси» знову був змушений рятувати свою команду – цього разу після класного дальнього удару Рівільйоса. «Синьо-гранатові» відповіли непоганою атакою, яку, щоправда, не зміг завершити Антоніо Перес, який не прийняв передачу від Туре.

Після 10-ї хвилини вже «Барселона» почала нагнітати небезпеку біля воріт «Пальми». У підсумку це призвело до того, що на 14-й хвилині Ромуло не тільки отримав жовту картку, а і привіз для своєї команди п’ятий фол. Проте, Луан Мюллер, який незадовго до того з’явився у воротах «Пальми», впорався з ударом Катели зі штрафного. Тим не менш, на 15-й хвилині рахунок став 1:0 на користь «блаугранас». Це Адольфо скористався передачею Катели, вийшов на ударну позицію та пробив у дальній кут воріт Луана Мюллера. А на 18-й хвилині Піто втратив можливість збільшити перевагу своєї команди, але змарнував передачу Матеуса Родрігеса. За це «Барселона» поплатилась по повній програмі. Почалося все з того, що на 19-й хвилині Ромуло класним ударом після розіграшу кутового зрівняв рахунок. Однак, раділи балеарці недовго. Негіньйо порушив правила, і це був шостий командний фол для «Пальми». Відповідно, у «Барселони» з’явилось право на реалізацію дабл-пенальті. Однак, Карлос Баррон, який повернувся у ворота «Пальми» під цей «стандарт», відбив удар Катели з 10-метрової позначки. За кілька миттєвостей у ворота «Пальми» знову був призначений 10-метровий. Цього разу «вирок» вирішив виконати Феррао, але і з його ударом упорався Карлос Баррон. А за сім секунд до кінця першої половини зустрічі Вілліан Лоуренсо ударом зі штрафного «прошив» Дідака, і рахунок став 2:1 на користь «Пальми», яка завдяки цьому «голу в роздягальню» зробила вагомий крок до захисту свого титулу переможця Ліги чемпіонів.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Енергія перемагає чемпіона - Локомотив (відео)

«Барселоні» не вдалося забити швидкий гол на початку другого тайму, хоча підопічні Хесуса Веласко намагались це зробити. Однак, «Пальма» вдало діяла у захисті. Особливо підопічні Антоніо Вадільйо приділяли увагу нейтралізації «стовпів», що обмежувало варіативність атак «синьо-гранатових». Тим не менш, «Барселона» продовжувала шукати ключі до воріт Луана Мюллера, який, у свою чергу, продовжував надійно захищати ворота «Пальми». А на 33-й хвилині вже балеарці мали можливість збільшити свою перевагу до двох голів, проте Бруно Гомес після розіграшу ауту пробив з перспективної позиції повз ворота. «Барселона» могла відповісти практично одразу. «Синьо-гранатовим» вдалася практично ідеальна атака, яку замикав Катела, однак Луан Мюллер якимось чином відбив удар 13-го номера «Барси». І одразу «Пальмі» вдалося забити у відповідь. Це Негіньйо переправив м’яч у ворота Дідака з кількох метрів після прострілу Вілліана Лоуренсо. Так рахунок став 3:1, і Хесус Веласко прогнозовано взяв тайм-аут.

Так само прогнозовано Серхіо Лосано вийшов у футболці п’ятого польового гравця після завершення тайм-ауту. Однак, гравці «Пальми» були до цього готові, і практично нічого не давали створювати суперникам під час цієї «штучної» більшості. А на 39-й хвилині стався ключовий епізод матчу. Серхіо Лосано, який продовжував виконувати функції «літаючого» голкіпера, зіграв рукою у центрі майданчику та отримав червону картку. У підсумку «Барселона» залишилась без свого капітана (капітанська пов’язка перейшла до Дідака. – А. Т.). Тим не менш, «Барса» продовжила грати з «літаючим» воротарем – до трійки польових гравців доєднався Антоніо Перес. Однак, помилка «синьо-гранатових» на чужій половині майданчику призвела до точного удару Шагіньї по порожніх воротах, і рахунок став 4:1 на користь «Пальми». А вже на останніх секундах матчу Негіньйо скористався ще однією помилкою гравців «Барселони» та оформив дубль, і заодно поставив остаточну крапку в цій грі. 5:1 на користь «Пальми Футзал», яка стала 2-разовим переможцем Ліги чемпіонів.

«Барселона» (Іспанія) – «Пальма Футзал» (Іспанія) – 1:5
Голи: Адольфо (15) – Ромуло (19), Вілліан Лоуренсо (20), Негіньйо (34, 40), Шагінья (40)
«Барселона»: Дідак – Антоніо Перес, Катела, Ерік Мендоса, Феррао – Андре Коельйо, Серхіо Лосано, Матеус Родрігес, Піто – Адольфо, Туре
«Пальма Футзал»: Карлос Баррон (Луан Мюллер, 14) – Ромуло, Шагінья, Негіньйо, Гордільйо – Вілліан Лоуренсо, Марсело, Клебер, Рівільйос – Бруно Гомес, Оладгобад
Попередження: Піто (33) – Ромуло (14), Клебер (19), Оладгобад (30), Негіньйо (40)
Вилучення: Серхіо Лосано (39)
На 19-й хвилині Катела («Барселона») не реалізував 10-метровий (воротар).
На 19-й хвилині Феррао («Барселона») не реалізував 10-метровий (воротар).

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*