Ліга чемпіонів. Півфінал. «Барселона» – «Спортінг» – 5:4 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Півфінал. «Барселона» – «Спортінг» – 5:4

Барселона у фіналі

Поєдинки між «Спортінгом» та «Барселоною» у Лізі чемпіонів наразі вже стали своєрідною класикою, особливо коли ці команди зустрічаються у фіналі. Проте, цього разу вони зустрілися за крок до фіналу, і це теж мало додавати зайвої мотивації кожній з команд. Особливо це, мабуть, стосувалося «Барси», яка перед цим довгий час вимушено грала без деяких травмованих лідерів. Однак, незадовго до «Фіналу чотирьох» до складу повернулись Феррао, Піто та Адольфо, тому для Хесуса Веласко стало на кілька проблем менше.

Однак, проблеми з’явилися вже на старті матчу зі «Спортінгом», коли Томаш Пасу класним дальнім ударом після розіграшу «стандарту» відкрив рахунок вже на 54-й секунді. Такий перебіг подій був явною несподіванкою для «синьо-гранатових», які не змогли оперативно зреагувати на цей гол. У свою чергу, «Спортінгу» не вдалося одразу розвинути свій успіх – перш за все, завдяки діям Дідака у рамці воріт. І це дозволило «Барселоні» вирівняти гру, яка потім перейшла у своєрідні шахи на футзальному майданчику. І, як виявилося трохи згодом, ці шахи були на руку «блаугранас». Яскраве підтвердження цього факту було на 9-й хвилині, коли «Барселона» змогла не тільки зрівняти рахунок, а і вийти вперед. Спочатку після розіграшу ауту Рафа Фелікс зрізав м’яч у власні ворота. А за кілька миттєвостей Адольфо відгукнувся на передачу з кутового та змусив Енріке Рафаньїна вдруге витягати м’яч з сітки власних воріт.

Після цих двох голів «Барселона» почала схиляти шальки терезів на свій бік. До того ж, на руку підопічним Хесуса Веласко було те, що у «Спортінга» почались деякі проблеми з фолами, тому «леви» мали грати більш акуратно. Проте, на 16-й хвилині підопічні Нуно Діаша вшосте порушили правила, і у Катели з’явився шанс збільшити перевагу «Барселони» до двох голів. Однак, 13-й номер іспанської команди влучив у стійку. А вже за хвилину «Спортінг» відповів миттєвою контратакою, яку втілив у гол Зікі Те, і рахунок став рівним. А ще за хвилину у «біло-зелених» з’явилась чудова нагода вийти вперед після того, як Дідак сфолив у власному штрафному майданчику проти Зікі Те. Арбітри призначили 6-метровий, проте Уго Невеш не зміг переграти Дідака, однак він же першим опинився на м’ячі, після чого добив його у сітку воріт «Барселони». Однак, раділи підопічні Нуно Діаша недовго – на передостанній хвилині першого тайму Антоніо Перес дальнім ударом уразив ворота «Спортінга», і рахунок став 3:3.

«Гойдалки» між «Барселоною» та «Спортінгом» продовжувались і на початку другого тайму. «Барселона» змогла втілити у гол свою активність на початку другої 20-хвилинки. Це Катела виправився за нереалізований у першому таймі дабл-пенальті та класним дальнім ударом вивів «Барселону» вперед. Але, знову ж таки, ненадовго. На 24-й хвилині Татіньйо, для якого це була одна з перших змін у грі, відгукнувся на простріл з кутового та зробив рахунок рівним. Символічно, що цей гол був схожий на один з голів, які забила «Барселона» у першому таймі.

Також читайте:   "Цікаве про футзал": перший чемпіонат світу

«Гойдалки» тривали і надалі. У «Барселони» два рази небезпечно підключався до атаки Дідак, який закінчував свої підключення небезпечними ударами по воротах Енріке Рафаньїна. Щоправда, встигав Дідак відпрацьовувати і у своїх воротах, коли його турбували гравці «Спортінга». Зокрема, кілька разів голкіпера «Барси» турбували Уго Невеш та Пані Варела, проте їх зусилля зводились нанівець.

А на 32-й хвилині Матеус Родрігес отримав передачу від партнера по команді, розхитав суперника та пробив по воротах – так рахунок став 5:4 на користь «Барселони». Відповідно, «Спортінгу» тепер потрібно було чимось відповідати, при цьому враховувати те, що до кінця основного часу гри залишалося близько восьми хвилин. Проте, ризикувати та переходити на гру з п’ятим польовим гравцем Нуно Діаш не поспішав, сподіваючись на те, що його підопічні ще встигнуть відігратися у рівних складах. Однак, зробити цього не вдавалося, і за дві хвилини до кінця другого тайму «біло-зелені» почали грати вп’ятьох. Щоправда, це могло призвести й до пропущеного голу. В одному з епізодів Адольфо пробивав по порожніх воротах, і, можливо, трохи поспішив, оскільки яким 8-й номер «Барселони» зробив передачу на вільного Еріка Мендосу, то португальський легіонер «блаугранас» точно забив би, оскільки він перебував у більш вигідній позиції. Однак, забити своєму колишньому клубу Еріку не судилося. Так само як і не судилося «Спортінгу» врятувати цю гру, яка завершилась перемогою «Барси».

«Барселона» (Іспанія) – «Спортінг» (Португалія) – 5:4
Голи: Рафа Фелікс (9 – автогол), Адольфо (9), Антоніо Перес (19), Катела (22), Матеус Родрігес (32) – Томаш Пасу (1), Зікі Те (17), Уго Невеш (18), Татіньйо (24)
«Барселона»: Дідак – Катела, Ерік Мендоса, Адольфо, Піто – Матеус Родрігес, Антоніо Перес, Серхіо Лосано, Феррао – Туре, Андре Коельйо
«Спортінг»: Енріке Рафаньїн, Бернарду Пасу – Томаш Пасу, Мерлім, Тайнан, Зікі Те – Пані Варела, Уго Невеш, Веслі Франса, Діогу Сантуш – Рафа Фелікс, Паулета, Жоао Матуш, Татіньйо
Попередження: Антоніо Перес (26), Ерік Мендоса (29) – Томаш Пасу (1), Тайнан (37)
На 16-й хвилині Катела («Барселона») не реалізував 10-метровий (стійка)
На 18-й хвилині Уго Невеш («Спортінг») не реалізував 6-метровий (воротар)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*