Правильне використання програм для електронної звітності

Правильне використання програм для електронної звітності

електронна звітність

Будь-яка компанія, яка працює в податковій сфері, має справу з великою кількістю документів. Сучасні технології спрощують роботу тим, що вся документація перебуває в електронному вигляді. В прискоренні процесу документообігу допомагає електронна звітність, яка використовується щоденно. Спеціальні програми дають змогу ефективно управляти фінансовими системами бізнесу, забезпечуючи контроль над підприємством.

Значення електронної звітності в податковій системі

Електронна звітність в податковій системі включає в себе сукупність документів, які відображають всі відомості про нарахування та плату податків фізичними особами, індивідуальними підприємцями, а також організаціями.

До податкової електронної звітності відносяться податкова декларація та податковий розрахунок авансового платежу, кожен з яких відіграє ключову роль в усій фінансовій системі.

Подання електронної звітності дає можливість через засоби телекомунікаційні канали зв’язку та із застосуванням посиленого кваліфікованого електронного підпису через операторів швидко обмінятися важливими документами, які потрібні для роботи.

Простими словами: набагато простіше використовувати електронну звітність, ніж відправляти кур’єра у відповідний відділ із паперами.

Основні вимоги до програм

Щоб взаємодія з програмою електронної звітності не приносила зайвого клопоту, важливо підібрати її таким чином, щоб вона відповідала всім головним вимогам.

  1. Оптимізація інтерфейсу – так чи інакше, програма повинна бути зрозумілою для кожного, хто буде користуватися нею. Слід пам’ятати, що деякі співробітники раніше не працювали з подібними утилітами, то простий інтерфейс виступає обов’язковою умовою.
  2. Зручність підключення та установки – необхідно визначитися чи будете ви встановлювати програму на ПК або працювати з нею в браузері. Якщо це ПК, то варто перевірити, чи підтримує вона ваш софт та ПЗ. Для роботи в браузері це також доведеться здійснити.
  3. В які органи буде подаватися електронна звітність.
  4. Технічна підтримка – в процесі діяльності нерідко виникають технічні помилки, які потрібно вирішувати за короткий час. Особливу увагу слід звернути на оновлення.
  5. Ведення архіву – всі документи повинні зберігатися в архіві. Тому при виборі програми не можна забувати про цей момент.

Крім того, кожна з програм має певну вартість. На неї необхідно дивитися, але обирати найдешевший варіант не рекомендується, адже утиліта не завжди відповідає важливим вимогам.

Переваги використання

Застосування електронної звітності дозволяє не приходити в податкові органи, адже всі необхідні документи можна відправити в будь-який час доби через програму.

Всі файли та інформація надійно захищені, а треті особи не мають доступ для того, щоб коригувати або навіть дивитися на певні документи.

Програма ЕЗ дає 100% гарантію того, що документи потраплять до отримувача. До речі, ще одним плюсом виступає той факт, що не обов’язково робити паперові копії.

Програма скорочує кількість технічних помилок, адже звітність формується згідно із заданим шаблоном та ретельно контролюється системою.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*