Яку роль софіт (підшива) виконує в складі покрівлі - Блог про Львів

Яку роль софіт (підшива) виконує в складі покрівлі

софіт

Софіт використовується у облаштуванні даху на одному із завершальних етапів, коли потрібно підшити карниз покрівлі. Щоб підшити покрівлю якісно та на тривалий термін, варто використовувати сучасний і якісний софіт. З огляду на його різноманіття, краще обирати металевий софіт, як найбільш витривалий та міцний. Софіт представляє собою панель, якою підшивають звиси покрівлі та тим самим захищають простір під покрівлею.

В чому необхідність використання софіту

Практика використання та технології сучасного дахового будівництва свідчить, що софіт потрібен для:

  • завершення робіт по облаштуванню даху та щоб забезпечити захист простору під покрівлею від проникнення опадів, сміття, птахів,
  • формування відповідного вигляду всіх елементів покрівлі, в тому числі і карнизного звису,
  • продовження терміну служби дахової конструкції в цілому.

Зважаючи на ціни на софіт стає зрозуміло, що переваги застосування цього виробу значно більші аніж понесені витрати на його покупку. Він не є дороговартісним покрівельним елементом, тому не варто економити на подібній покупці і обирати дешеві зразки.

софіт

У чому плюси металевого софіту

Більшість домовласників цікавить металевий софіт ціна якого не набагато вища за пластикові аналоги. Однак за технічними показниками цей варіант набагато кращий та значно довше слугує навіть в складних умовах. Пластиковий аналог буде коштувати дешевше, однак за міцністю та терміном служби значно програватиме. Тому обирайте з огляду на своє фінансове становище та побажання стосовно терміну служби покрівлі і її окремих елементів.

Компанія Будстрой розповість про основні переваги, характерні софіту, ця інформація дозволить зрозуміти необхідність застосування матеріалу.

  1. По-перше, софіт не потребує фарбування з часом служби, оскільки його колір тривалий час зберігається без змін.
  2. По-друге, матеріалу не потрібен додатковий догляд, а значить домовласнику не доведеться витрачати на це свій час та додаткові кошти.
  3. По-третє, мінімальним терміном експлуатації вважають 20 років, а це доволі серйозна тривалість.

Також хочеться додати те, що деякі види софітних панелей можуть забезпечувати вентиляцію у під покрівельному просторі. Це важлива опція, оскільки вона дозволить підтримувати нормальний мікроклімат там і зберегти і в нормальному стані більшість матеріалів, з яких була побудована дахова конструкція.

софіт

Які є різновиди софіту

Якщо мова йде про сировину, яка застосовувалася у виробництві, то софіти бувають металеві або пластикові. Звісно за своїми експлуатаційними властивостями метал виграє у пластику, тому і даний матеріал теж рекомендується обирати з металевою основою.

Ще існує поділ продукції за фактом наявності отворів для вентиляції чи їх відсутності. Тому у продажі ви знайдете софіт

  • Перфорований.
  • Цілісний.
  • Змішаний тип.

Обирають тип продукції з огляду на особливості самої будівлі та потреби в вентиляції простору під покрівлею.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*