Новий смартфон Samsung проти iPhone б/у: який вибір зробить покупець? - Блог про Львів

Новий смартфон Samsung проти iPhone б/у: який вибір зробить покупець?

смартфон

Коли постає питання вибору нового смартфона, багато хто розглядає альтернативу: придбати новий бюджетний апарат або віддати перевагу вживаному флагману. На перший погляд, ідея купити б/у iPhone за ціною нового Samsung серії A може здатися привабливою. Проте, чи дійсно варто економити і обирати старий смартфон? Розглянемо цю дилему детальніше.

Переваги покупки нового смартфона Samsung

По-перше, потрібно зважити на переваги, які отримуєте з абсолютно новим пристроєм. Новий смартфон – це завжди найсвіжіша програмна та апаратна начинка. Наприклад, Samsung Galaxy A54, купити який можна за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/smartfony/brand-samsung/, вражає наступними характеристиками:

  • потужним процесором Exynos 1380;
  • 6/8 ГБ оперативної пам’яті;
  • актуальною версією операційної системи Android 13;
  • до семи гарантованих оновлень;
  • екраном AMOLED;
  • батареєю 5000 мАг з швидкою зарядкою 25 Вт.

Усі ці компоненти забезпечать плавну та швидку роботу протягом тривалого часу. До того ж продавець, якщо обираєте офіційного партнера, забезпечує тривалу гарантію й технічну підтримку.

Вживаний Айфон: купувати чи ні

Перше, що треба сказати – навіть б/у Айфон актуальної серії та в гарному стані після відновлення буде коштувати зовсім недешево. Його вартість може становити від 20 тисяч гривень. Проте вживані iPhone, навіть колишні флагмани на кшталт iPhone X або XS, сьогодні можуть відчуватися дещо застарілими через наступні причини:

  • природній фізичний знос компонентів;
  • обмежена актуальність – невідомо, як довго цей пристрій буде отримувати оновлення iOS;
  • неактуальні на наш час стандарти та інтерфейси зв’язку;
  • слабші компоненти, особливо в плані процесора й нейронного прискорювача.

Важливим аспектом є також стан акумулятора б/у пристрою. Літій-іонні батареї з часом втрачають ємність, і попередній власник міг експлуатувати свій iPhone, порушуючи усі правила. У результаті вживаний смартфон може демонструвати дуже низьку автономність роботи від однієї зарядки.

iPhone

Камери та стан корпусу смартфона

Окремої уваги заслуговують камери смартфонів. Завдяки останнім інноваціям у фото- та відеозйомці, новий Samsung A54 з основною камерою 50 Мп здатен робити значно кращі знімки, ніж 12-мегапіксельні модулі старих iPhone. Більш того, багатомодульна конфігурація із додатковими широкоформатною та макро камерами надасть більше креативних можливостей.

Ще один важливий нюанс – стан корпусу та екрану в разі вживаного смартфона. Навіть при ретельному догляді попереднього власника, протягом експлуатації неминуче виникають численні подряпини, потертості та сліди використання. Такий естетичний недолік може дратувати нового користувача. З новим ж пристроєм таких проблем не буде.

Отже, бувший у використанні Айфон для багатьох є дуже гарним вибором. Але це одночасно й ризики придбати апарат з вагомими дефектами. Якщо ж купуєте новий Samsung Galaxy A54 2023, або більш актуальну модель A55, отримуєте надійний девайс середнього цінового сегменту, що запропонує належну продуктивність та тривалий час використання.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*