Як позбутися синдрому подразненого кишківника - Блог про Львів

Як позбутися синдрому подразненого кишківника

Синдром подразненого кишківника

Синдром подразненого кишківника (СПК) – це розповсюджений хронічний розлад, який характеризується болем у животі, змінами в роботі кишківника, запорами, метеоризмом, поносами. Цей стан може значно погіршити якість життя та спричинити нікому не потрібний дискомфорт. Найперше важливо підтвердити діагноз у лікаря. Лікар опитає пацієнта щодо його симптомів та історії захворювань, також може знадобитися низка тестів, таких як аналіз крові, калу, колоноскопія.

Що робити?

Лікування ліками

У деяких випадках лікар може порекомендувати комплексні препарати, такі як метеоспазміл (https://meteospasmyl.ua/), або ж ліки для полегшення симптомів, як-от антидепресанти, пробіотики чи заспокійливі препарати. Важливо враховувати, що прийом будь-яких ліків потребує обов’язкової консультації з лікарем.

Зміни в харчуванні

Дуже важливим аспектом у лікуванні синдрому подразненого кишківника є зміни в харчуванні. Деякі продукти (фаст-фуд, смажене м’ясо, жирна та інша нездорова їжа) можуть спричиняти загострення симптомів, тому важливо уникати їх споживання. На допомогу можуть прийти дієтологи, які допоможуть розробити індивідуальний харчовий раціон, який врахує ваші потреби та обмеження.

Також читайте:   Свинячий грип знайшли в Україні!!!!

Фізична активність

Регулярна фізична активність також може позитивно впливати на усунення симптомів цієї неприємної недуги. Вправи, які сприяють розслабленню м’язів черевної порожнини, можуть допомогти полегшити біль та дискомфорт.

Зменшення стресу

Стрес може бути одним із факторів, які призводять до загострення симптомів синдрому подразненого кишківника. Тому важливо знаходити способи зменшення стресу та час для належного відпочинку. Медитація, йога, глибоке дихання – це лише деякі з методів, які можуть допомогти вам розслабитися та зняти напругу.

Загальні поради

Крім того, важливо вести здоровий спосіб життя, включаючи регулярне, якісне, здорове харчування, вживати достатню кількість води та належно відпочивати. Також слід уникати тютюнопаління та надмірного споживання алкоголю.

Синдром подразненого кишківника – це хронічне захворювання, яке може бути досить неприємним. Однак із правильним підходом до лікування та якісними змінами в способі життя можна значно полегшити симптоми та покращити якість життя. Не соромтеся звертатися за допомогою до лікаря та дотримуватися рекомендацій для успішного лікування.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*