Ліга чемпіонів: представлення суперників «ХІТа» у групі 1 основного раунду - Блог про Львів

Ліга чемпіонів: представлення суперників «ХІТа» у групі 1 основного раунду

ХІТ

Отже, жереб кинуто.

“ХІТ” (УКРАЇНА)
“Андерлехт” (Бельгія)
“Рекорд” (Польща)
“Джимбі Картахена” (іспанія)
(і знову повертаємось до наших баранів: давайте називати команди зі спонсорськими назвами так, як вони офіційно заявлені у чемпіонатах своїх країн, а не так, як в УЄФА. Ми ж не називаємо “Ель-Посо” – “Мурсією”? – А. Т.)

Що можна сказати про цю групу? Вона дуже цікава. По-перше – “ХІТ” знову гратиме з чемпіоном Польщі. Але цього разу – не з “Констрактом”, а з “Рекордом”, за який у новому сезоні, на жаль, вже не виступатиме українець Тарас Королишин, котрий перейшов у хорватське “Ново Врієме”. Але кістяк цієї команди здебільшого залишається (якщо не враховувати факт прощання з “Рекордом” Артура Поплавського. – А. Т.). Тим не менш, підопічні Олега Лук’яненка, сподіваюсь, добре запам’ятали уроки матчу з “Констрактом”, і вони не повторять згаданих помилок з командою Чуса Лопеса.

По-друге – “ХІТ” знову зіграє з представником чемпіонату Іспанії. Але якщо минулого сезону “кабельники” грали з чинним переможцем Ліги чемпіонів, “Пальмою Футзал”, то тепер кияни зіграють зі свіжеспеченим чемпіоном Іспанії – “Джимбі Картахеною”. Чи можна вважати підопічних Дуди фаворитами групи? З одного боку – так, тому що представники чемпіонату Іспанії апріорі вважаються фаворитами будь-яких футзальних змагань. Але з іншого боку – “Джимбі Картахена”, все-таки, не “Барселона”, яку ми у цьому розіграші Ліги чемпіонів не побачимо, не “Ель-Посо”, який поступився картахенцям у фіналі, і вже тим більше – не “Пальма Футзал”. Це команда, з якою реально можна грати на рівних.

Хоча треба враховувати ще й те, яка трансферна компанія буде у чемпіонів Іспанії перед стартом у ЛЧ. Наразі немає офіційного підтвердження повернення Бебе у “Мовістар Інтер” та переходу туди ж Лукао. Залишаюсь при своїй думці: Дуда знайде аргументи, щоб залишити цих гравців у складі своєї команди. Але водночас буде цікаво подивитись на те, хто прийде у “Джимбі Картахену” перед стартом нового сезону. А підсилення точно буде – я в цьому не сумніваюсь.

Також читайте:   Карпати 1:0 Динамо (Відео)

І по-третє. “ХІТ” зіграє з грандом бельгійського футзалу “Андрлехтом”. У структурі Королівського спортивного клубу “Андерлехт” футзальна команда з’явилась кілька років тому після того, як туди увійшов домінант бельгійського футзалу “Халле-Гооїк”. Вже під брендом “Андерлехту” цей колектив вийшов до “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів сезону 2022/2023 р. р., який проходив у Пальмі-де-Майорці. Причому, бельгійський клуб не пустив до “Фіналу чотирьох” “Барселону”, але у підсумку поступився двом португальським грандам – “Спортінгу” та “Бенфіці” відповідно.

Зазначимо, що під час цього міжсезоння в “Андерлехта” сталася одна вагома втрата – команду залишив один з лідерів збірної Хорватії Франко Єловчич, який виступатиме за сплітську “Торсиду”.

А ось і новини зі стану суперників “ХІТа”.
1. Лукао, Бебе та Хаві Мінгес перейшли з “Джимбі Картахени” у “Мовістар Інтер”. З урахуванням переходу Шагіньї з “Пальми Футзал”, констатуємо, що “інтеристи” добряче послабили конкурентів.

2. Натомість, до “Джимбі Картахени” перейшов “стовп” збірної Таїланду Мухаммад Османмуса, якого ми ще побачимо на ЧС-2024. Трансфер явно з метою замінити Лукао. Зазначимо, що до цього Мухаммад Османмуса був одноклубником українця Миколи Микитюка у “Кордобі Патрімоніо”.

3. Ще один вже колишній одноклубник Микитюка, Лукас Перін, підсилив “Андерлехт”.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*