Секрети швидкого та вигідного страхування авто - Блог про Львів

Секрети швидкого та вигідного страхування авто

страхування авто

Кращого захисту для власного авто, ніж придбання страховки КАСКО, людство ще не вигадало. Але проблема полягає в тому, що, хоча це й максимально надійний захист, проте відносно дорогий для рядового водія. Особливо якщо він має машину, якій майже десять років і яка була куплена з рук. Але навіть в такій ситуації можна захистити себе від імовірних фінансових негараздів. Як це зробити не за всі гроші світу, розкажемо в нашому матеріалі.

КАСКО Міні — що це таке

Як відомо, максимальний захист надає поліс повного КАСКО (https://uniqa.ua/private/auto/kasko/), що містить у собі найбільший перелік можливих страхових ризиків для автомобіля. Але цей пакет коштує найдорожче. Тому провідні страхові компанії пропонують цілком доступну програму страхування — КАСКО Міні. Її ціна суттєво зменшена внаслідок того, що перелік ризиків, за якими клієнт отримує компенсацію, значно обмежений. Страхові випадки за цією програмою наступні: пошкодження авто в ДТП (зовсім не важливо, хто став винуватцем аварії) та часткове або повне його знищення (якщо клієнт додав цей пункт до умов договору). На перший погляд, це обмежена пропозиція. Але це тільки здається. Річ у тому, що самі ці страхові випадки лідирують серед усіх інших. Тому КАСКО Міні і захист надає добрий, і є доступним практично для кожного водія.

Як працює КАСКО Міні

Якщо ви маєте поліс ОСЦПВ і спровокуєте ДТП, то всю необхідну компенсацію постраждалим виплатить ваша страхова. Проблема полягає в тому, що за автоцивілкою саме вам ніякі страхові виплати не будуть призначені. Ремонтувати власне авто вам доведеться своїм коштом. Але це тільки в тому випадку, якщо у вас не буде КАСКО. Якщо ви маєте оформлений договір добровільного автострахування, то й на ремонт вашого авто буде виплачена фіксована сума. Переваг у такого договору декілька:

  • є можливість вибрати розмір страхової суми та франшизи. Наприклад, СК «УНІКА» пропонує своїм клієнтам наступні суми компенсації: 50, 100 або 200 тис. грн, а франшизи — 0, 2000 або 5000 гривень. Зрозуміло, що чим меншою буде страхова сума, тим дешевше коштуватиме страховка. З франшизою виходить навпаки, чим вона більше, тим ціна на поліс буде меншою;
  • відсутні жорсткі критерії для розрахунку тарифу. Договір можна оформлювати на авто будь-якого віку, при цьому не потрібні послуги фахівця компанії.

І ще один приємний бонус: замовити та придбати цей поліс можна онлайн, не витрачаючи свій час на відвідування офісу страхової компанії.

Коли страхова відмовить у виплаті

Попри те, що страхових випадків за полісом КАСКО Міні небагато, страхова компанія може відмовити в компенсації завданих збитків, посилаючись на те, що страхова подія була оформлена неналежним чином. Тому, якщо трапилася ДТП, варто обов’язково зателефонувати до контакт-центру своєї страхової й повідомити про те, що сталося. Співробітник компанії, дізнавшись про всі обставини, розкаже, що робити далі: викликати співробітників поліції або самостійно заповнювати європротокол. Будь-яке відхилення від запропонованого протоколу дій, а саме відмова пройти тест на алкоголь, спроба надати хибні свідчення поліції про обставини ДТП, втеча з місця пригоди, неодмінно призведе до судового процесу та відмови страхової у відшкодуванні збитків.

Фактично КАСКО Міні має певні обмеження за страховими випадками, страховка діє не на повну вартість авто, як у повному пакеті, який покриває практичні всі страхові ризики. Але водночас для багатьох українських водіїв сплачувати за зайві страхові ризики є невиправданими витратами. А з захистом від поширених ризиків КАСКО Міні впораєтеся дуже добре.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*