Сергій Піддубний: Щоразу приємно виступати у складі «пекарів» - Блог про Львів

Сергій Піддубний: Щоразу приємно виступати у складі «пекарів»

Сергій Піддубний

Незважаючи на свій вік, цей гравець кожного разу своїми діями на майданчику показує що списувати його ще зарано. Навіть більше, завдяки великому багажу знань він ще й вчить велику когорту юних талантів азам футзалу, а віднедавна ще й футболу.

Сьогодні Сергій Піддубний завітав у гості до пресслужби ФК «Галицька здоба», де поділився враженнями від крайніх виступів за «пекарів», свою нову діяльність, виступи збірної України на майбутньому чемпіонаті світу та багато іншого.

❓Сергію, раді вас знову бачити в нашій команді. Одразу ж актуальне питання, які враження залишилися від гри проти «Євро Форвардінг» та загалом від рівня змагань під егідою Асоціації футзалу Львівщини?
✅Важко було грати, адже зараз надворі неймовірна спека, плюс поєдинок розпочався дуже рано (9:00 – авт.). З іншого боку суперник був у таких же умовах, як і ми.

Щодо рівня, то він достойний і це враховуючи, що матчі проводяться не на паркеті, а на штучних майданчиках, де грати було завжди не просто. Однак, є багато класних команд, які тактично грамотні, плюс до цього добре зіграні. Щодо ФК «Галицька здоба», то ми теж претендуємо на нагороди. Єдине, що кидається в очі – це відсутність належної кількості тренувань. Тому й не має належної зіграності, а від того й просідають результати.

❓Буквально декілька тижнів тому ви зіграли за «пекарів» у ще одному чемпіонаті, який проводить Асоціація футзалу Львова. Порівняйте ці дві першості.
✅Скажу коротко. Чемпіонат під егідою АФЛ більш професійніший.

❓Повертаємося до гри «червоно-жовтих». Як ви вважаєте чому команда так багато пропускає і що треба зробити аби в якомога швидші терміни вирішити цю проблему?
✅ Не буду оригінальним, коли скажу, що «Галицькій здобі» потрібна здорова конкуренція на останньому рубежі. Один воротар – це добре, але треба рівноцінну заміну.

❓Як вам було повернутися до лав «пекарів» після тривалої відсутності?
✅За «Галицьку здобу» завжди граю із задоволенням. Тут не лише класна атмосфера в команді, а й амбітний президент, який знає чого хоче. Взагалі мені у своїй футзальній кар’єрі щастило на класних менеджерів. Хороші враження залишилися від співпраці також із керівниками футальних клубів: «Любарт», «Авангард», «Володимирівка», «Комфорт-Сервіс» тощо.

❓На футзальний вік ви вже не молодий (на момент запису інтерв’ю Сергію Піддубному 48 років – авт.), здавалося вже багато чого побачили у футзалі й важко чимось здивувати. Звідки берете сили й натхнення аби виступати на високому рівні?
✅Маю ще бажання грати в улюблену гру й ціную кожну миттєвість свого життя, особливо в такі важкі для країни часи. Наскільки вистачить мене у подальшому покаже його величність – час.

❓Спостерігаючи за вашою грою кидається в очі те, що часто перебуваючи біля воріт не пробиваєте, а буквальному сенсі цього слова хочете закотити «шкіряного» у рамку. Що це у вас за такий дивний стиль гри?
✅ Чому дивний(сміється – авт.). Не є секретом, що я є прихильником іспанського футзалу й саме цю тактику я пропагую під час своїх ігор. Хоча, є й матчі коли я не соромлюся просто пробивати по воротах.

❓Якщо вже зачепили тему зарубіжного футзалу. Чи є у вас гравці-кумири, команда, яку ставите у приклад?
✅ Звичайно є. Особисто мені імпонує гра португальського «Спортинга». Щодо гравців, то в Україні подобається гра Петра Шотурми. За межами нашої країни кумир – Рікардіньо.

❓Ваш син Роман теж грає у футзал. Чи є в нього шанси вирости в класного гравця?
✅ Та чому ж ні. Єдине що йому треба – більше проявляти свій характер. Всі інші дані для успішної кар’єри в нього є. Це означає, що йому треба від дня до дня постійно удосконалюватися. Свого часу я пройшов багато зборів, навантажень, було не легко, але саме наполеглива праця допомогла вирости у професійного футзаліста. Чого я йому й бажаю.

Також читайте:   Інтерв'ю з Black0wolFом

❓Тема юних талантів зараз актуальна як ніколи, адже багато любителів гри «5×5» схиляється до думки, що саме гідної заміни бракує ветеранам як любительського, так і професійного футзалу.
✅ Така проблема є і це відбувається на ранніх етапах встановлення гравця. В Україні є дуже мало фахівців, які дійсно можуть навчити людину азам футзалу. Переважно заняття футзалом, футболом у секціях розглядається у першу чергу як бізнес, метод заробляння грошей. Тому й не дивно, що у змаганнях категорій «U-15», «U-17» тощо ми ніколи не можемо обіграти для прикладу іспанців.

❓Незабаром наша національна збірна України братиме участь у змаганнях чемпіонату світу. Чи вірите ви що на майданчиках Узбекистану підопічним Олександра Косенка вдасться потрапити хоча б в призову трійку?
✅ Щоб там хто не говорив, а у збірну я вірю. В Олександра Петровича та його підопічних є все необхідне аби не лише вийти з групи, а й приїхати додому з медалями. Всі гравці досвідчені, тактично грамотні. Всі козирі у наших руках.

❓Якщо вже зачепили тему збірної, то одразу ж зробимо екскурс в історію й згадаємо минулий чемпіонат Екстра-ліги. Які враження залишилися від нього й чи справедливо команди розташувалися у підсумковій таблиці?
✅ Чемпіонат виправдав себе. «ХІТ» переміг заслужено. Десь очікував більшого від «Урагану». Якщо б не прикра травма Ігоря Корсуна думаю, що «франківці» поборолися б за чемпіонство.

❓Чи не здається вам, що визначення чемпіона та призерів треба проводити не у форматі плейоф, а за підсумками регулярного чемпіонату?
✅ Здається. Матчі плейоф – цікаві, але це так би мовити формат кубкових змагань. Я більше прихильник регулярної першості у два кола.

❓Останнє запитання на тему футзалу. Багато тренерів таких як, для прикладу, той же Євген Москвін, Сергій Тригубець, Андрій Федюк та низка інших і ви, у тому числі, часто суміщають тренерську діяльність та власні виступи на майданчику (паркеті). Як ви відноситеся до цього?
✅ Розумію на що ви натякаєте. Згоден, що тренер має лише тренувати. Саме тоді він краще сприймає гру своїх підопічних. Повірте не від доброго життя ці люди і тренують, і паралельно грають. Саме відсутність належної кількості якісних кадрів змушує їх знову одягати спортивне екіпірування.

❓До теми футболу. Знаю, що нещодавно ви активно почали тренувати команду і в цьому виді спорту. Кілька слів про це.
✅ Бути «коучем» у великому футболі для мене новий виклик, тому з радістю відгукнувся на пропозиції очолити команду СК «Тростятець» (с. Тростянець, Волинська область). Виступаємо ми в чемпіонаті Волинської області, куди дійшли через призму виступів у чемпіонаті району, кубку області й навіть в Кубку України серед аматорів. Амбіції в керівництва клубу високі, бажання працювати є.

❓Чи є у Сергія Піддубного мрія, яка ще не здійснилася?
✅ Найбільша моя мрія аби завершилася війна й ми всі могли займатися улюбленими справами. Хтось футзалом, хтось власним бізнесом, а хтось просто вболіванням за улюблені команди. При нагоді хочу побажати команді «Галицька здоба» лише процвітання, а її фанам ще більш завзятіше підтримувати своїх улюбленців. Вони це вміють

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*