Терористи

Нам цього не потрібно

Кожного ми чуємо по цілому світі про якісь зіткнення, про війни, аварії, землетруси тощо. Усюди гинуть люди.

Та сьогодні я розповім ще про один із видів гибелі людей – це тероризм.

Тероризм – це свідома злочинна діяльність збоку певної кількості людей з метою задоволення своїх потреб. Вона супроводжується як правило захопленням заручників, підпалів, залякування та багато іншого.

Терористичні акти — вбивства, поранення, викрадення, погрози та деякі інші акти насильства, які готуються організаціями й здійснюються окремими особами стосовно державних або громадських діячів, супроводжують розвиток сучасного суспільства.

Всі напевно знають таку гру як пейтбол і Counter Strike. Вроді нічого кримінального. У пейнтболі бавляться подібно. Певна кількість людей терористи, певна кількість антитерористи. Щодо Counter Strikу , то тут б’ються поліцейські і ті ж терористи. Якби ж то так було все як у тих іграх, а насправді це не так.

Гинуть люди і неважливо якої країни чи національності, але гинуть. Але, про це згодом.

Сам тероризм постав в кінці ХІХ ст., а саме тоді коли у 1881 році було вбито імператора Олександра II. Потім якийсь анархіст поглумився над французьким президентом Карно і пішло поїхало.

На початку 90-х і до сьогоднішнього дня цей рух став ще сильнішим. Чуть якісь незадоволення і вже чути, що терористи захопили то будівлю, то школу. Найбільше страдають від цього руху США, РОСІЯ, ІНДІЯ, ІЗРАЇЛЬ та весь далекий схід. Звідти завжди чути про нові терористичні акти. Та все було би нічого, але люди то гинуть. Що тут казати, безневинні громадяни.

Згадаймо хоча би такі терористичні акти як:

1. 11 вересня 2001 року США – атака самогубців на будівлі Всесвітнього торгового центру і Пентагон. Загинули 2974 людини.

Також читайте:   Квіти чоловікам і жінкам – як вибрати букет?

У чому вони винні?

2. 2002 рік. Москва. Захват терористами кінотеатру. Загинуло близько 150 чоловік, ще багато дістали травми як фізичні так і моральні на все життя.

Хто міг подумати ідучи у кінотеатр на черговий фільм, що він звідти може більше не повернутися. А у всіх ж є родини, сім’ї.

3. 1 вересня 2004 року. м. Беслан. Захват школи з дітьми. Загинуло 350 чоловік. І більша кількість діти. Тут взагалі в ніякі рамки не вкладується.

Щоб викидати особисті інтереси на дітях, то повний абзац. Їм ж тільки рости і рости. Коли дивишся на наступне відео, то аж страшно стає. Жах.

Фахівці, що досліджують проблему тероризму, виділяють дві можливі стратегії боротьби з тероризмом – «прогресивну» і «консервативну».

«Прогресивна» – має на увазі часткові поступки вимогам терористів – виплату викупу, територіальні та моральні поступки (наприклад, визнання цінностей, які підтримуються терористами, визнання лідерів терористів рівноправними партнерами по переговорах і т. д.).

«Консервативна» стратегія означає беззастережне знищення терористів і їх прихильників, а також заохочення осіб, що йдуть на співпрацю з «демократичними» державами в їх боротьбі з терором, відмова від яких би то не було переговорів з терористами, відмова від укладання перемир’я.

Та людям від того не легше. Що їм з того викупу чи влади. Вони хочуть жити, а інтереси, терористи і влада повинні вирішувати не таким шляхом.

Всі ми люди і хочемо жити і досягти у цьому житті чогось, а не померти із-за розбірок двох сторін.

Дякую за увагу!!! Бережіть себе!!!

У публікації використано фото із сайту novosti.err.ee.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Lanagur 26.02.2010 пише:

    Анекдот про теракт
    Сьогодення. Україна. Черкаська область. Селище міського типу. Над полем літає кукурузник і орошує його.
    Двоє дядьків уважно стежать за літачком, сидячи в тіньку та смакуючи свіженьким сальцем, пахучим українським хлібом та кришталево-чистою самогоночкою. Раптом літачок губить контроль і вдаряється в житлову двоповерхову споруду обабіч поля. Збиває балкон і з поламаними крилами падає перед під’їздом. Хвилина мовчання, після якої дядьки перезирнулись:
    – І що ви на це скажете, куме?
    – Та що тут казать! ЯКА КРАЇНА – ТАКИЙ І ТЕРАКТ!!!

  2. Narcus 26.02.2010 пише:

    Так сміятись можна досхочу!!!, але коли б хтось з нас побував на тому місці-БУЛО Б ОЙ ЯК НЕ СМІШНО!!!

  3. Stakeholder 27.02.2010 пише:

    Сумнiвaюсь щo 11 вeрeсня був сaмe тeрaкт, тoбтo цe був тeрaкт, aлe нe якиxoсь iслaмськиx тeрoристiв, a спeцслужб якi викoристaли йoгo в свoїx iнтeрeсax. Я дивився рiзнi вiдeo, якi дeтaльнo aнaлiзують всe щo вiдбувaлoсь,тaм виявилoсь нaприклaд щo oдин з лiтaкiв, який влeтiв в xмaрoчoс був нe пaссaжирським a ВMС СШA, щo лiтaк який влeтiв в Пeнтaгoн був нe лiтaкoм a рaкeтoю, бo тi пoшкoджeння були нe сумiснi з рoзмiрoм i тexнiчними xaрaктeристикaми лiтaкa. Taкoж ми знaємo щo пiд чaс тoгo тeрaкту був знeсeний сусiднiй з WTC будинoк, щoб знeсти йoгo тaк прoфeсiйнo i швидкo як цe булo зрoблeнo, пoтрiбeн був мiнiмум тиждeнь нa пiдгoтoвку. Ta нaвiть якщo зaлишити всe цe, i скaзaти щo цe всe брexня i мoнтaжi, мoжнa прoстo пoдивитись як пaдaли вeжi тoргoвoгo цeнтру, нexaй мeнi пoяснить xoч oдин фiзик, чoму вeжa пoвиннa булa впaсти, якщo вибуx стaвся у її вeрxнiй чaстинi? в крaйньoму випaдку oбвaлилaсь би вeрxня чaстинa, чoму зруйнувaлaсь вся вeжa, oднa i другa? тa щeй як, вeжi тoргoвoгo цeнтру пaдaли нe нaбiк, нe впeрeд, нe нaзaд a тaк нiби xтoсь вибивaє з пiд ниx oдин зa другим нижнi пoвeрxи, скидaється всe нa тe щo вeжi б нe впaли якби їx нe знeсли.

  4. Архіваріус 27.02.2010 пише:

    Сам факт теракту є страшною подією, бо загинули невинні люди, невідомо за які ідеали.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*