Як приготувати шашлик - Блог про Львів

Як приготувати шашлик

шашлик

Майже жодна вилазка на природу у нас не обходиться без шашлика. Ця стародавня кавказька страва завоювала велику популярність на Україні, але не завжди добре вдається її приготувати. Багато залежить від того, як і в чому замаринувати м’ясо. Тому хочу запропонувати свій рецепт маринування м’яса для шашлику.

Найчастіше м’ясо у нас вибирають із шиї свині (“карківка”). Кажуть, що дуже добре з баранини, але я поки не пробувала. Коли вибираєте свинину, дивіться, щоб м’ясо було рожеве і при натисненні пальцем швидко відновлювало свою форму. Це означає, що м’ясо молоде і свіже, з такого має вийти добрий шашлик. На 1 особу треба придбати 200-300 гр. м’яса.

Тепер про те, як замаринувати м’ясо. Перш за все слід приготувати маринад. В жодному разі не можна використовувати оцет, бо м’ясо стане жорстке і втратить смак. Я пропоную маринувати м’ясо для шашлику у травах.

Отже, на 1 кг. м’яса потрібні такі інгредієнти:

– 5-6 великих цибулин
– 1 ст.ложка хмелі-сунелі
– 1 ст.ложка базиліку
– 1 ст.ложка майорану
– 1 ст.ложка орегано
– 1 ст.ложка паприки
– 1 ст.ложка солі
– 1 ч.ложка італійських або прованських трав
– 1 ч.ложка гірчичних зерен
– 1 ч.ложка чорного перцю
– 0.5 ч.ложки червоного перцю (додає гостроти)

Також читайте:   Як приготувати апельсиновий джем

Якщо якихось спецій немає – не страшно, можна обійтися і без них. Також можна додавити й інші приправи, крім тих, що зазначені у списку (на ваш страх та ризик 🙂 ).

Цибулю треба порізати кільцями і помнути руками. Порізане великими шматками м’ясо перемішуємо зі спеціями, викладаємо його у велику каструлю, перекладаючи кожен шар цибулею. Замариноване м’ясо поставте у холодильник на 1-2 доби.

шашлик

Тепер коротко про те, як смажити шашлик. Замариноване м’ясо нанизуємо на шампури, також можна нанизувати помідори “черрі”, сало, цибулю.

приготування шашликаГотувати шашлик слід над розжареним вугіллям, але тільки не на відкритому вогні, бо м’ясо може згоріти. В якості дров краще всього взяти дрова фруктових дерев, тоді дим буде ароматнішим, а шашлик – смачнішим. Також під час смаження можна поливати м’ясо сухим червоним вином. Чи шашлик готовий, можна пробувати сірничком – він має легко проходити крізь м’ясо.

Більше рецептів смачних страв на мангалі дивіться на моєму авторському блозі Янусина кухня!

Ось і все. Смачного!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

коментарів - 9 може ще щось напишете?

  1. zars 13.07.2010 пише:

    Користувався подібним рецептом. Просто супер!!! Дякую Янусі. Можу ще порадити перед насаджуванням мяса на шомпор, сам шомпор добре прогріти на вугіллі. Шашлик тоді краще прожарюється. :yes:

  2. aaaga 13.07.2010 пише:

    Ozet, perez i sili, tzibulya, naykraschiy recept. Koli myaso dobre i svizhe pomenshe vskyakih priprav.

  3. Nestor 13.07.2010 пише:

    актуальна стаття на даний час :yes: щоб добре засмажити шашлик,потрібно витримувати віддаль від мяса до жару приблизно на розмір цеглини. тоді воно рівномірно і добре просмажується. якщо немає сухого вина можна потрошки поливати водою. Янусі подяка 🙂

  4. zars 13.07.2010 пише:

    aaaga пише: Ozet, perez i sili, tzibulya, naykraschiy recept. Koli myaso dobre i svizhe pomenshe vskyakih priprav.

    Бачу в кулінарії ти слабо шариш. Спробуй ще шашлик зготований на оцті прожарити на соснових дровах… Для повного комплєкту :rotfl:

  5. Архіваріус 14.07.2010 пише:

    Гарна штука цей шашличок. А рецепт маринаду взагалі клас. Колись знав подібний, але на превеликий жаль забув його. Тепер треба буде спробувати приготувати шашлик за переписом Янусі. :yes:

  6. Оля 14.10.2010 пише:

    А от дрова фруктові або інших порід можна замовити на сайті ***** там навіть доставка безкоштовна :yes: , якщо замовити більше 10 сіток. Є також букові, дубові і липові дрова що також добре підходять для шашлика. :yes:

  7. Оля 15.10.2010 пише:

    Так, саме їх.
    Дрова просто суперові! :yes:
    Акуратні, чистесенькі, в сіточках,
    Не знаю у Львові більше нікого, хто так класно обслуговував би своїх клієнтів. :yes:
    Рекомендую ВСІМ! :yes: :yes: :yes:

  8. Jorgen 15.10.2010 пише:

    Оля, хочете рекламуватися – тоді Вам сюди – http://vorobus.com/reklama. А спам ми як правило видаляємо.

  9. PVS 15.10.2010 пише:

    Jorgen пише: як правило видаляємо.

    ААААААААА! А я тільки хтів VOROBUS’у ссилку дати на дрова до відяхи 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*