Бандера і Шухевич змусили Табачника відкрити Банк тестових завдань з історії України - Блог про Львів

Бандера і Шухевич змусили Табачника відкрити Банк тестових завдань з історії України

Шухевич і Бандера

Тема проведення незалежного оцінювання випускників шкіл є зараз досить актуальною. На початку березня вже закінчується реєстрація. Основна маса абітури вже визначилась із предметами, які вони будуть здавати. Питання тестів з історії України цього вступного сезону є найбільш обговорюваною.

На блозі Воробуса вже була публікація про „нововведення” програми історії українських земель. Нагадаю, що Український центр оцінювання якості освіти на своєму сайті подав певні зміни в програмі, що принижує український національно-визвольний рух, вилучивши імена українських історичних достойників та окремі події, які є знаковими у патріотичному вихованні молодої людини – українського громадянина.

На цьому тижні міністр Табачник давав інтерв’ю Радіо «Свобода». Цей чиновник спробував маніпулювати громадською думкою, заперечуючи ідеологізацію та русифікацію української історії. Він приніс із собою зразки Банку тестових завдань, де є прізвища С. Бандери і Р. Шухевича. Кореспонденту було продемонстровано два тестових завдання, де у варіантах відповіді є прізвища названих лідерів націоналістичного руху у період Другої світової війни.

тестові завдання

Виходить, що міністр потрапив під необгрунтовані звинувачення суспільства, що він (Табачник) є об’єктом несправедивих нападок агресорів-націоналістів. Виявляється усе добре. Міністр сказав:

“Ще раз кажу, у шкільній програмі ніяких прізвищ не вносилося і не вилучалося. Програма – це спільний документ. У кожному періоді учень характеризує певний період, який неможливо описати без політичних осіб”.

Ніколи не повірю у щирість цих слів. Тому напрошується кілька питань до освітнього чиновника:

    1. Чому його відомство (Міністерство освіти і…) в офіційному коментарі не заперечило факту вилучення певних українських персоналій з програми ЗНО? (Цього не спростував і сам Табачник).
    2. Чому міністр в інтерв’ю Радіо „Свобода” говорить тільки про шкільну програму? А програма ЗНО, тоді виходить, не співпадає з шкільним курсом? Це є порушенням!
    3. Чи дозволено (навіть міністру) так просто оприлюднювати інформацію з таємного Банку тестових завдань? Скільки ж тоді людей мають доступ до такої інформації і чи можна за таких обставин говорити про об’єктивність ЗНО?
Також читайте:   Боротьба за Україну: за чий рахунок?

За будь-яких обставин Табачник вчудив! Він у черговий раз продемонстрував свою некомпетентність як посадовець. Невже ця людина вважає себе мудрішим від народу, на чиїй землі живе і годується? І не просто годується. Жирує!

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. orest_lv 02.03.2013 пише:

    …. на палю 😈 !!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*