Вифлеємський вогонь у холі Львівської міської Ради - Блог про Львів

Вифлеємський вогонь у холі Львівської міської Ради

Вифлеємський вогонь у Львові

Суботній вихідний день триває, а це означає, що прийшов час порадувати читачів блогу новою, сподіваюся, цікавою публікацією на нашому ресурсі.

Не секрет, що вже незабаром люд України і не лише буде святкувати Велике свято, яке має назву – Різдво Христове.

Нагадаю, у більшості країн світу це свято святкують 25 грудня, Україна ж і ще декілька країн – 7 січня.

Думаю християни знають, що напередодні Різдва люд збирається до Святої вечері.

В цей вечір збирається вся родина готується 12 страв і обов’язково засвічується свічка. Вона є символом народження Ісуса Христа.

Цьогоріч кожен львів’янин і не лише може зробити запалення цієї свічки у своїх домівках особливим. А все тому, що до Львова нещодавно привезли сам Вифлеємський вогонь, який кожен охочий може собі взяти для дому, родини, друзів і так далі.

Приїхав він до міста Лева із самого Відня, де з року у рік відбувається масовий з’їзд пластунів з усього світу з метою рознесення вогню по цілому світу.

Благо знайшлися і такі люди, що доставили його до нас.

Сьогодні, 20 грудня, ваш покірний автор прогулювався містом і вирішив зайти у приміщення Міської Ради щоб глянути на вогонь і при можливості взяти його до своєї домівки.

Також читайте:   У Львові почали прикрашати головну ялинку міста

Як і писали ЗМІ розташований він дійсно у холі Ратуші на першому поверсі. Побачити його досить таки легко, адже люди які йдуть або на роботу в Раду або ж піднімаються на вершину Ратуші його проходять.

Стоїть Вифлеємський вогонь на спеціальній підставці, яка накрита синім покривалом і обв’язана жовтою стрічкою.

Збоку стоїть коробка, де кожен охочий може взяти свічку і «зачерпати» собі цього Вифлеємського вогню.

На жаль, цього разу Воробус взяти вогню не мав бо живе далеченько і щоб перенести вогонь мені треба купити яку-небудь лампадку щоб вогонь мені не погас на вулиці де достатньо таки вітряно.

Та, це не вважаю проблемою, бо можу у будь-який день сюди приїхати і взяти вогню. Звісно, що автор блогу не міг не спитатися охоронця до коли буде палати вогонь у Ратуші.

Так от, сказав він мені що до початку 2015 року палати точно буде, а потім його передадуть в інші державні установи, військовим, сиротам тощо.

Також засвітити вогонь можна буде і у приміщенні церкви Святого Юрія.

До речі, над Вифлеємським вогнем є скринька, де збираються гроші на потреби військовим, яким так потрібна наша допомога.

Сподіваємося вони до наших захисників таки дійдуть.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*