Юрій Раба: Пишаюся, що виступав за «Галицьку здобу»

Юрій Раба

Цей гравець був одним із тих, хто першим виступав за «Галицьку здобу». За 69-ть проведених поєдинків у складі «червоно-жовтих» він здобув п’ять статуеток кращого воротарем і був у складі «пекарів», який здобув перше чемпіонство в історії команди у Третій лізі футзалу Львова.

Юрій Раба про перші кроки у «Галицькій здобі, травму й чи планує повернутися «додому» у майбутньому й не лише поспілкувався у розмові з прес-службою нашої команди.

– Юріє, Ви були одним із тих футзалістів, які розпочинали творити історію футзальної команди «Галицька здоба». Як тоді виник варіант з «пекарями» і які враження залишилися від виступів за нашу команду?
– Так, звичайно, я часто згадую виступи за «червоно-жовтих». Як виник варіант з «пекарями»? Один з тодішніх гравців «Галицької здоби» Артур Лупін запропонував прийти на тренування перед турніром, я добре себе зарекомендував і після цього я став повноцінним гравцем «пекарів». Якщо не помиляюся, це був 2013 рік. Пишаюся, що виступав за «Галицьку здобу».

– Спершу Ви тренувалися самі, потім до керма команди прийшов Сергій Тригубець.
– Десь побачили що зупинилися в розвитку і президент клубу Романа Палідович знайшов нам «коуча». Після приходу Сергія Івановича тренування стали цікавішими, відчувалася «рука» професіонала. Зрештою, згодом це й почало приносити результат.

– Чому ж тоді покинули лави «Галицької здоби»?
– Через травму. На жаль, вони мене почали турбувати ще з юних років, коли ще пробував свої сили у великому футболі. Якщо тоді, ще вдалося її залікувати, то після виступів у футзальних змаганнях довелося зробити довгострокову перерву.

– Чим займаєтеся зараз і чи намагаєтеся повернутися у великий спорт?

– Зараз наполегливо працюю системним адміністратором, виховую сина Льва. Мрію щоб він також грав у футбол, але вже на професійному рівні.
Щодо мене, то у футзал, на жаль, поки що ще не граю і не знаю чи повернуся.

Також читайте:   «Sport Traveler UA» у гостях в олімпійської надії - Ярослави Магучіх (відео)

– За виступами своєї колишньої команди слідкуєте?
– Безперечно, адже досі є частинкою неї. Дуже подобається як «пекарі» з року в рік здобувають нові кубки та нагороди.

– Якби зараз запропонували повернутися до складу «Галицької здоби» Ви б погодилися?
– Так, навіть не роздумуючи.

– Зробимо екскурс в історію. Юрій Раба є одним із рекордсменів команди, адже виступів за «червоно-жовтих» Вам вдалося отримати п’ять (!) статуеток кращого воротаря, яка з них найпам’ятніша?
– Мабуть та, коли я з командою здобули перемогу в «золотому» матчі Третьої ліги футзалу Львова над «Інкогніто 2», а після гри мені вручили статуетку кращого «кіпера» ліги.

– Назвіть символічну четвірку «Галицької здоби»за версією Юрія Раби?

– Чекаленко Олексій, Яблонський Андрій, Котович Володимир та Коваленко Володимир. З останнім, до слова, було найбільше взаєморозуміння.

– Що треба зробити аби стати хорошим воротарем?
– Вірити у себе, мати хорошого тренера та колектив, який би тебе підтримував.

– Коли прийдете повболівати за нашу команду в офіційних поєдинках?

– Вже зовсім скоро. Скажу навіть більше, планую це зробити з сім’єю .

– Ваші побажання всім теперішнім гравцям, керівництву та вболівальникам «Галицької здоби»?
– Бажаю не зупинятися на досягнутому та йти до нових вершин.

Розмовляв Ігор Воробій, прес-служба ФК «Галицька здоба»

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*