3 помилки батьків під час дарування іграшок дитині: читайте і не припускайтеся - Блог про Львів

3 помилки батьків під час дарування іграшок дитині: читайте і не припускайтеся

подарунки - дітям!

Нерідко батьки під час вибору та дарування іграшок для дітей припускаються помилок чи то у своїй поведінці, чи то у своїх міркуваннях. Але не варто забувати, що це не просто намагання дати дитині найкраще (можливо, більше, ніж було в дитинстві у нас самих), а виховний процес, складний і такий, що вимагає до себе ретельного підходу.

Яких помилок часто припускаються батьки під час дарування іграшок для дітей?

Мова не йтиме про іграшки для спорту, активного відпочинку, творчості, здобування знань та книжки. Вони потрібні та корисні, і потяг до такого розвитку варто заохочувати і підтримувати. Ми поговоримо про іграшки для ігор, удома чи на вулиці.

1 – дуже багато іграшок

Не потрібно задаровувати дитину великою кількістю іграшок. Не тільки через те, що дитина може випрацювати звичку не цінувати їх і щоразу при нагоді просити купити їй нові (а потім це стосуватиметься не лише іграшок). Важливе те, що її увага починає розсіюватися (це заважає виробити звичку концентруватися), і, замість того, щоб гратися, вона нудьгує.

подарунки - дітям!

У віці до 2-3 років дитині достатньо до 10 іграшок (але у полі її зору повинно бути не більше 5, інакше вона розгубиться), можна трохи збільшити їх кількість у 4 роки, у 5-6 слід надавати перевагу ігровим наборам, конструкторам, настільним іграм, а в молодшому шкільному віці дитині стане цікаво складати колекції, грати в рольові ігри, «режисувати» ігри (де є ляльки чи чоловічки, будиночки, техніка тощо), складати конструктори, пазли, робити досліди.

2 – іграшки, які батьки вибирають собі

Часто батьки купують іграшку для дітей, яку самі колись хотіли, або дуже модну й суперрозвивальну, або взагалі навздогад, бо не було часу підготуватися до свята. В результаті, вона може роками лежати на полиці.

Також читайте:   Як знайти своє кохання

подарунки - дітям!

Дитина часто висловлює свої побажання щодо іграшок. Принаймні, вона навряд чи приховає свої вподобання, і хоча б якісь основні нюанси з її потоку слів та розповідей виловити можна. Улюблений колір/книжковий/мультиплікаційний герой/тваринка/подружка для ляльки тощо. Навіть якщо ви хочете зробити сюрприз, вам буде легко розговорити дитину і випитати в неї про те, що вона хоче, просто робіть це не надто прямолінійно.

3 – іграшки з приводу і без

Аби навчити дитину досягати своїх цілей і розпоряджатися грішми розумно, слід діяти таким чином. Даруйте іграшки на свята: нехай дитина розкаже/напише про іграшку, якої вона хоче найбільше, вибере її серед інших бажаних, чекатиме на неї, і ви подаруєте її у зворушливий святковий момент. До речі, не варто на свята дарувати дитині «практичні» подарунки (новий одяг, взуття чи навіть дитячі меблі), адже їй ще не настільки важливо, як вона вдягається. Їй потрібні емоції, а в іграшках і нових книжках їх набагато більше.

А от якщо дитина хоче іграшку не на свято, а просто так, не варто відмовляти. Просто, даючи їй кишенькові гроші, мотивуйте її, аби вона потроху відкладала (не за рахунок обідів, звісно, тому давайте з «запасом»). Тоді вона навчиться розумно заощаджувати і знатиме ціну вашій праці.

І пам’ятайте, Ви даруєте не просто іграшку. Це емоція, яку дитина запам’ятає на все життя. Тому даруйте щиро, з усмішкою, великим теплом і любов’ю.

Джерело: https://besmart.ua/.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*