10 найважливіших подій 2019 року у Львові та області - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2019 року у Львові та області

10 подій року у Львові

Підсумки року в Україні ми зробили. Настав час подивитися що було цікавого у місті Лева.

Тут також подій не бракувало.

1. Блогу Воробуса виповнилося 10 років.

18 вересня 2019 року ресурсу, який веде Ігор Воробус виповнилося 10 років. Як не крути, а це вже серйозна дата. Сподіваюся, що є багато людей, які читають мене, про рідне місто Лева, а я намагаюся робити все можливе аби люд не залишався без оперативної інформації.

10 років блогу

2. Україна – Сербія – 5:0.

Думаю не треба зайвий раз писати про те, яким принциповим суперником для нашої національної збірної є серби. Навкруги цього поєдинку, який 7 червня відбувся у Львові був чималий ажіотаж. Квитки дістати було фактично нереально, плюс очікувалися провокації.

У результаті, фани з Сербії таки не приїхали, а збірна на чолі з Андрієм Шевченком подарувала країні яскраву перемогу – 5:0 у рамках відбору на чемпіонат Європи 2020.

3. Трамвай зі Сихова на вокзал.

З часу, коли трамвай поїхав на Сихів минуло 2 роки. Все це добре, але ж на вокзал то якось людям також треба добиратися із популярного району міста Лева.

Тому, у березні 2019 було місцевою владою було прийняте рішення про запуск електротранспорту зі Сихова на головний вокзал. Маршрут №4 правда їздить не так часто як №8, але, тим не менше, істотні зрушення у цьому плані є.

Із Сихова на вокзал

4. Реконструкція площі Двірцевої.

Давно на площі перед головним вокзалом напрошувався ремонт, то ж нарешті його почали робили. Що з цього вийшло дивіться у наступному відео:

Також читайте:   Суїцид в госпіталі на Чехова або чому військовий зробив подібний крок?

5. Пожежа на хімзаводі у селі Чишки.

6. Авіакатастрофа біля Львова.

7. На Сихові впав будівельний кран.

26 вересня у Львові, а точніше у районі Сихів впав кран компанії «Avalon» на супермаркет «Арсен». Щастя, що ніхто не постраждав, адже конструкція завалилася на складські приміщення.

Впав кран

8. Карпати – дно.

Так, як грають «Карпати» не вкладається у жодні рамки. Минулого сезону лише у матчах за збереження прописки у найсильнішому дивізіоні України вдалося врятуватися від вильоту у Першу лігу. Врятувалися, але новий сезон кращим не став. «Карпати» знову все програють і міцно осіли на дні турнірної таблиці. Ще й плюс є проблеми з фінансуванням.

Тому, боюся, що цього року їх вже нічого не врятує.

І Санжар не допомагає

9. Відкриття меморіалу Небесної Сотні.

23 грудня, у переддень Дня Незалежності України у Львові відкрили перший в Україні Меморіал Небесної Сотні. Знаходиться він на вулиці Кривоноса.

У Львові відкрили Меморіал Небесної Сотні

Меморіал Небесної Сотні

10. Підозра Садовому.

Скандал із діючим мером міста Лева також можна вважати подією року. Спершу він зняв свою кандидатуру із виборів на пост Президента України, а наприкінці його ще й запідозрили у махінаціях із землями. Щоправда, в кінці-кінців Андрія Івановича таки відпустили, заставу скасували.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*