Чи бути Українському туризмові?

Туризм

Відомо мабуть усім, що Євро-2012 відбудеться на теренах Польщі та України. До цієї події вправно готується як сусідська Польща так і Ми. Майже щотижня, можна відстежувати в новинах про ту чи іншу подію пов’язану з підготовкою до Євро-2012.

Пан Воробус люб’язно погодився розмістити мою статтю у своєму блозі. Отже, сьогодні я прагну подискутувати на теми: Чи готовий український туризм до таких заходів? Чи прибутковою в Україні є сфера туризму? Чим можна здивувати приїзджих туристів?

Трішки сухої, але приємної для мене з Вами статистики:

Лише в 2007-му Україну відвідали близько 20-ти мільйонів іноземців,що на 23 % більше,ніж у позаминулому.

У 2008-му – близько 25.4 мільйонів. Девальвація гривні вдвічі здешевила для іноземних туристів поїздки до України.Також зігрвало тут роль запровадження безвізового режиму для громадян Євросоюзу. З туристичною метою нашу країну в 2008-му році відвідали більше 663 тисяч росіян, що більш ніж на 100 тисяч більше показників 2007 року. Туристичний потік громадян Польщі, Білорусі і Німеччини досяг 650 тисяч осіб. Також громадяни сусідніх країн часто використовують територію України як транзитну для своїх подальших подорожей.

Згідно вимог УЕФА від України чекають виконання таких завдань: розроблення спеціальних туристичних маршрутів,організувати розміщення осіб, які прибудуть до Нашої Держави під час проведення чемпіонату, забезпечити туристичну інфраструктуру у містах та навколо міст. Виконанню цих завдань повинна посприяти Держава, також до цього можуть долучитися приватний бізнес. Загалом, якщо більшість заходів будуть здійснювати саме приватні установи, під організацією з боку держави – це значно розвантажить фінансовий тягар державних структур.

Будемо сподіватися що бізнесмени таки надумають розпочати справи, адже, якщо мудро підійти до виконання – можна отримати неабияку вигоду. Простір до дій – чималий. Можна розвивати рестранний бізнес, інфрастуктуру в історичних місцях. Підготовувати для друку вказівників іноземною мовою,турустичних маршрутів для іноземців,яких катастрофічно не вистачає. Не тільки будувати нові готелі, а реставрувати. Приміром: закинуті памятки архітектури, маєтки, влаштовувати готелі в горах, організовувати екскурсійні тури.

Звісно,з іншої сторони – хто наважиться розвивати туристичний бізнес та лізти туди де “чорт ногу зламати може”, коли держава ніяк не іде на зустріч. Кардинально потрібно змінювати законодавство, проводити капітальний ремонт доріг, змінювати та будувати нову інфраструктуру. Іноземні компанії також жахаються в туризм кладати гроші, адже відстуність доріг, комунікацій, злагоджених звязків інфрастуктури – неможе не насторожувати. Україна й досі не спромоглася створити розвинену туристичну інфракструктуру.

Також читайте:   Похід Воробуса і компанії на озера Свидовця. Частина третя

Негатив проявляється і в мережі. Тільки уявіть шановна громадо! Та ні, навіщо уявляти – це вже реальність! На основних сайтах, якими користуються туристи, немає навіть перекладу англійською мовою. Ніхто не додумається зробити туристичні сайти хоча би двомовними?” А зрештою” – думають собі можновладці – “приїзджають якось ці гості до нас і без цих благ, нашо то та друга мова здалася?”. Хибна, хибна думка. Приміром у Львові, торік обласний центр відвідало 800 тис. туристів. Хоча як їх було пораховано, залишається таємницею. Але зараз не про це. Для ознайомлення ці туристи заходять на офіційний веб-сайт міста. І що? Нічого окрім хвалебних од міській раді немає! Потрібної інформації нуль. Викладену інформацію можна лишень почитати рідною мовою. Невже важко переклад здійснити? Так, беззаперечно – “Львів відкритий для світу”… Проте, можливо прийдуть зміни.

Чемпіонат,що відбудеться у 2012 році – можливо, призведе до виправлення сучасного стану на краще. Можливо. Звучить багатообіцяюче. Всі заклопотані будівництвом готелів, стадіонів, хостелів, 5 зіркових “будиночків на гусячих лапках” для еліти. В свідомості закладені слова: “ВИКОНАТИ ПЕРЕВИКОНАТИ ПЛАН” “Будуємо багато великих, просторих будиночків, а там буде видно потім, головне побільше на кожному куточку!” Вибачайте за сарказм, але він тут доречний. Що буде потім з цими “будиночками”? Хто жити в них буде? Мабуть на ці питання – відповіді можновладці не знайдуть.

Потрібно мудро підходити до діла, зайняти досвід у сусідських країн. Розпочинати будівництво туристичних маршрутів; відновити пам’ятки архітектури, адже ми така багата культурними надбанyями країна; розробити туристичні програми; підготувати путівники, ремонт доріг здійснити, прокласти маршрути, розвинути інфраструктуру, врешті решт піднімати культуру людей.

Попри всю цю критику, Я вірю, що Український туризм ще проявить себе. Розвинеться і зустріне гостів якнайкраще: здивує їх не хамством, брудними вулицями та дорогами,що нагадують “американські гірки”, а розвиненою інфраструктурою, привітними людьми та шанованими памятками архітектури, яких у нас безліч та якими варто пишатися і потрібно захищати. Нам є що показати світу!

Користуючись нагодою, хочу ще раз, нагадати всім, яка прекрасна Наша Батьківщина: 7 чудес України

Дякую за увагу. Пишаймося Україною!

У публікації використано фото з сайту flickr.com.

Автор статті: bankiduki.



Також раджу прочитати:

коментарів - 25 може ще щось напишете?

  1. zars 29.01.2010 пише:

    Стаття солідна. Проблема актуальна. А де віршований епіграф?

  2. bankiduki 29.01.2010 пише:

    zars пише: Стаття солідна. Проблема актуальна. А де віршований епіграф?

    “Настане час,прийде ще та година.
    Хай не бере сумнів жодну людину!
    Зацвіте країна наша, мрії реалізує…
    Увесь світ красою – неземною здивує!”

  3. Маестро 29.01.2010 пише:

    О хвала тобі Банкімене, істину глаголиш))

  4. Архіваріус 29.01.2010 пише:

    Так bankiduki, все-таки zars втер тобі носа, і якого вірша настрочив.Ти пишеш майже поеми, а на епіграф не стало хисту.
    Ну а по відношенню статті, то вона дійсно актуальна і зроблена зі знанням справи. Якщо будеш працювати в цьому напрямку, то в майбутньому зможеш відкрити свою туристичну агенцію.

  5. Архіваріус 29.01.2010 пише:

    Перепрошую bankiduki, не туди поглянув, і сприйняв твій вірш за творіння zarsa. Кожна людина може помилитися

  6. Shati 29.01.2010 пише:

    bankiduki, публіцистика вимагає простоти викладу матеріалу. Щось воно заскладно написано, хоч інформація цікава.
    P.S: воно то, звичнайно, добре, воно то звичайно цікаво, воно то як-небудь, але не небудь-як, а станься що – от тобі й будь-ласка.

  7. zars 29.01.2010 пише:

    О, дівчину пре, адже з точки зору абстрактної філософії глобальний індивідум завжди зінтегрує тенденції парадоксальних емоцій.

  8. bankiduki 29.01.2010 пише:

    Shati пише: bankiduki, публіцистика вимагає простоти викладу матеріалу. Щось воно заскладно написано, хоч інформація цікава.
    P.S: воно то, звичнайно, добре, воно то звичайно цікаво, воно то як-небудь, але не небудь-як, а станься що – от тобі й будь-ласка.

    Шановна Shati,просто важко самобутньо виразити загальноприйняті речі.
    Пане Zars поділяю вашу думку.

  9. Shati 29.01.2010 пише:

    bankiduki, zars, ну ви й на умняк впали, а мені тільки тринадцятий минає.

  10. bankiduki 30.01.2010 пише:

    Shati пише: bankiduki, zars, ну ви й на умняк впали, а мені тільки тринадцятий минає.

    Щой потрібно було довести. Вам пані 13-тий минає, а ви тут про публіцистику точите баляндраси.Проте, спасибі за коментар,врахуємо.Дякуємо що Ви з Нами.Нам дуже приємно!

  11. zars 30.01.2010 пише:

    Да-а, а школярка шарить.

  12. Архіваріус 30.01.2010 пише:

    Shati пише: bankiduki, zars, ну ви й на умняк впали, а мені тільки тринадцятий минає.

    Якщо минає тринадцятий, то потрібно іти пасти телята, а не про публіцистику теревенити.

  13. zars 30.01.2010 пише:

    Пене Архіваріус, а юнь то тепер не та…

  14. Jorgen 30.01.2010 пише:

    Український туризм починається від кожного із нас. Тому замість того, щоб сидіти влітку в контактах та однокласниках – беріть палатки, казанки і в гори

  15. Vorobus 30.01.2010 пише:

    Jorgen пише: Український туризм починається від кожного із нас. Тому замість того, щоб сидіти влітку в контактах та однокласниках – беріть палатки, казанки і в гори

    в гори погано йти там можна заблудитися і плюс ведмеді 🙂

  16. Jorgen 30.01.2010 пише:

    ведмеді воробусам не страшні 🙂

  17. bankiduki 30.01.2010 пише:

    Ведмеді на велосипеді
    по горах кружляють,
    Ведмеді на велосипеді,
    кульками жбурляють.

    Що це за істоти?що це за ссавці?
    З якого звіринця,утікли ці циркачі?!
    “Це московські ведмеді” – промовили дітлахи’
    “З цирку повтікали” -на прекрасні гори України’

    Дійсно нам є чим пишатися.І лани широкополі і Дніпро і Кручі…Відкривайте для себе нові горизонти!

  18. Vorobus 30.01.2010 пише:

    Jorgen пише: ведмеді воробусам не страшні

    Воробусам то так, а от іншим!!!!!!! Наприклад йоргенам!!!! Ведмеді їх кусають 🙂

  19. Jorgen 30.01.2010 пише:

    Є один спосіб як уберегтися від ведмедів – ці тварі проспиртованого м’яса їсти не стануть. Їм свіжатину подавай.

  20. zars 30.01.2010 пише:

    А якщо у Йорганів будуть шмайсери?…

  21. zars 30.01.2010 пише:

    bankiduki пише: Ведмеді на велосипеді
    по горах кружляють,
    Ведмеді на велосипеді,
    кульками жбурляють.

    bankiduki, шо курив?

  22. Notorious BIG 30.01.2010 пише:

    zars пише: bankiduki пише: Ведмеді на велосипеді
    по горах кружляють,
    Ведмеді на велосипеді,
    кульками жбурляють.
    bankiduki, шо курив?

    А мені весьчас той Банкі казав, мол “Зав’язуй ти з тою травою, Нотаріусе!”, а сам робив експерименти моловши коноплю із лавровим листтям 🙂

    Щодо теми, я гадаю, що можна відкрити туристичну базу десь у Грибовичах, там є на шо подивитись і повітря чистесеньке 🙂

  23. bankiduki 30.01.2010 пише:

    zars пише: bankiduki, шо курив?

    Ееее.Уважніше читати допис до статті про “Куріння” , bankiduki не курить.
    Віршик про Ведмедів – це спогади очевидців у Карпатах.Ці ведмеді – циркачі,що залишили “Moscow Circus” та пребралися жити у гірські мальовничі райони Карпат,адже в нас такі красиві краї! Цих Ведмедів можан зустріти
    у Воловецькому районі біля підніжжя пагорба,вони часто там збераються і катають на велосипедах.Дивне явише.Щоправда потрібно чекати весни,зараз у них сплячка!

  24. Архіваріус 30.01.2010 пише:

    Ти дивись, мало того що їх з України ніяк не викуриш, так вони тепер ще і своїх ведмедів до нас починають стягувати.

  25. Gena Bukin 31.01.2010 пише:

    Класний сайт той 7 чудес що дає Бамбідукі.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*