Стан підготовки Львова до Євро-2012 - Блог про Львів

Стан підготовки Львова до Євро-2012

Львів

В житті нашого регіону очікується досить знаменна дата – проведення ігор футбольного чемпіонату Євро-2012. Ця подія наробила багато галасу у пресі, на радіо і телебаченні, а також в Інтернеті, і я вирішив розібратися, який же на сьогодні стан підготовки нашого міста до Євро-2012.

Безперечно, що підготовка до Євро-2012 спричинила значну модернізацію Львова. Спорудження нового терміналу аеропорту та поява нового стадіону створили умови для нового розвитку міста. Так, після реконструкції пропускна здатність аеропорту збільшиться у 6 разів, а навколо стадіону планується створити новий діловий район, а його створення можливо дасть поштовх для будівництва нового житлового масиву.

Спостерігаючи за підготовкою до чемпіонату варто відзначити, що за останній рік підготовки зроблено дуже багато, і тутешні об’єкти тепер не впізнати. У місті постійно ведуться роботи по реконструкції доріг, ремонтуються готелі Львова, гуртожитки, але ще дуже багато потрібно зробити.

Стадіон

Яка ж ситуація із будівництвом стадіону? Спостерігаючи за зовнішніми роботами можна побачити, що роботи по завершенню спорудження покрівлі йдуть до завершення. Сьогодні майбутня спортивна арена схожа на мурашник. Зараз тут ведуться роботи по монтажу технологічних систем – трансляційні інженерні мережі, звук, оповіщення, постійно ведеться монтаж обладнання. На західній трибуні завершено спорудження 5-ти поверхової споруди, де будуть розміщені кімнати для команд, тренерів та суддів. Обладнуються ресторани, конференц-зали, місця для VIP-гостей та журналістів, допоміжні технічні приміщення. Всередині корпусу монтуються системи тепло- і водопостачання та кондиціонування.

Спостерігати за будівництвом стадіону можна за допомогою веб-камери на цьому сайті.

Головним досягненням цього року можна вважати чашу стадіону – вона нарешті готова. У травні цього року було завершено укладання залізобетонних конструкцій, на яких будуть кріпитися стільці. Це дало можливість будівельникам приступити до монтажу крісел та почати роботи по впорядкуванню газону. На відміну попереднього задуму, замість вишиванки, зі стільців викладуть мозаїчний узор з жовто-синіх кольорів.

модель стадіону у Львові

Підприємство «Міленіум ФЛО» з Донецька при допомозі колег з Німеччини взялося за проектування газону на спортивній арені. Одним із самих головних принципів газону на новому стадіоні є його максимальне наближення до природи. Рулони, якими будуть настеляти поле попередньо вирощують на протязі двох років із застосуванням ряду натуральних трав, які після настелення будуть проростати в ґрунт поля. Товщина основи газону складає 70 см., де прокладено системи дренажу, підігріву та поливу. До кінця літа мають повністю закінчити роботи по впорядкуванню футбольного газону.

Роботи по влаштуванню великої стоянки для автотранспорту планують завершити у жовтні місяці. На такій стоянці можна буде легко розмістити біля 100 автобусів та 800 легкових автомобілів.

Роботи по спорудженню стадіону мають закінчитися у жовтні 2011 року.

Також повним ходом йде реконструкція стадіону “Скіф” Львівського університету фізичної культури на вул. Черемшини. Там має бути потужна тренувальна база.

Аеропорт

Аеропорт є тим об’єктом, без якого неможливе проведення чемпіонату такого рівня. Ще рік тому назад його спорудження викликало тривогу, але на сьогодні можна упевнено сказати, що побоювання були марними. На даний час він готовий більше ніж на половину.

Також читайте:   "Рогатий" до ТЦ King Cross Leopolis: за чи проти?

Корпус нового міжнародного аеропорту «Львів» був споруджений ще минулого року. На даний час дах будівлі аеровокзалу повністю засклений. Завершені бетонні роботи по головному корпусу та галереї. Всередині приміщення ні на хвилину не припиняються роботи. Будівельники приступили до оздоблювальних робіт. Ведуться роботи по монтажу інженерних комунікацій – систем протипожежних трубопроводів та димоуловлення, монтуються електрощитові.

Термінал аеропорту був спроектований прозорим та світлим. Три сторони фасаду будуть скляними. Всередині терміналу перегородки та панорамні ліфти для пасажирів будуть прозорими. Всередині всі стіни будуть пофарбовані у білий колір. На першому поверсі передбачено місцеве оздоблення під колір вишні.

Початковий проект передбачав реконструкцію старого приміщення аеропорту та будівництво тимчасового терміналу. Але цей проект було суттєво змінено. Було вирішено добудувати ще один поверх, який дав можливість збільшити кількість терміналів для реєстрації. Також ведеться реконструкція злітно-посадкової смуги.

Втілення в життя нового проекту аеропорту дасть можливість у шість разів збільшити його пропускну здатність. Планом розвитку аеропорту передбачено можливість розбудови аеровокзалу. В даний час всі інженерні мережі споруджуються таким чином, щоб у майбутньому можна було відразу приступати до спорудження нових модулів. Згідно вимог УЄФА, львівський аеропорт мусить приймати пасажиропотік в обсязі 18 тисяч пасажирів на добу. Але це не межа, бо майбутнє розширення аеропорту дасть можливість збільшити пропускну здатність терміналів аеропорту.

Введення в експлуатацію нового аеропорту заплановано на листопад місяць 2011 року.

Готелі та гуртожитки

І насамкінець поговоримо про те, що діється у готельному господарстві Львова. З поміж усіх учасників Євро-2012 Львів першим виконав план підготовки готельного господарства. Варто відзначити, що в цьому питанні значну допомогу надав курорт Трускавець. До кінця цього року вже готуються до введення в експлуатацію вісім готельних комплексів. Так, на вулиці Фредра одним з перших відкриється чотиризірковий готель «Nobilis», де можливо будуть проживати представники УЄФА та члени їх сімей. Загальні будівельні роботи тут вже закінчені і тепер ведуться роботи по внутрішньому опорядженні.

Також до початку чемпіонату мають бути відремонтовані і львівські гуртожитки. Майже готовий гуртожиток на вулиці Зеленій, 96, там навіть доробляють мансардний поверх. У чудовому стані гуртожиток Львівського університету на вулиці Пасічній, 62. А ось у гуртожитку на Медової Печери, 39 ремонтом і не пахне. Дуже сумнівно, що цю величезну 12-поверхову споруду встигнуть довести до ладу за час, який залишився.

З кожним днем наближається спортивне свято у стінах древнього Львова. Перед мешканцями міста стоїть нелегка задача – достойно зустріти чемпіонат УЄФА та його гостей. Львів славиться своєю гостинністю і гості Львова зможуть сповна відчути всю доброту і любов західної столиці України та її жителів.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Андрій 03.07.2011 пише:

    У Львові, за повідомленнями ЗМІ, справи йдуть найгірше. Пічалька… Я так сподівався, що Львів покаже себе…

  2. Stakeholder 04.07.2011 пише:

    цікаво яких ЗМІ?) ще зовсім недавно дивився шоу Кісєльова коли там був Колесніков, і були оприлюднені оцінки комісії з Євро, Львів по їх оцінкам по підготовці був на 2 місці після Києва. А взагалі я думаю пора звикнути що вся підготовка до Євро в Україні ведеться по великому рахунку не для того щоб себе показати, а для того щоб остаточно не обісратись))

  3. asolomin 04.07.2011 пише:

    От ит, напевне хочеш киликати мене на дуель з цього приводу. Мене просто харить накидати тобі тристопіццот посилань на звіти УЕФА. Не сперечайся з дядьком. Сказав – хрєново, значить – хрєново. Найшов авторитета – колеснікова.
    А от про те, щоб не обісратись і був мій попередній коментар. Львів себе не показав.

  4. Stakeholder 04.07.2011 пише:

    дядьку не харся а читай уважно)), то результати не Колеснікова а комісії з УЕФА), я це кинув суто для порівняння) і мені по великому рахунку по цимбалах які там результати), результат ми побачим на обличчях іноземців, які це все відчують на собі).

  5. asolomin 04.07.2011 пише:

    “оцінки комісії з Євро” – це УЕФА??? 😆
    на всіх обличчях ми побачимо отаке :mrgreen:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*