Культура поведінки людей на природі на нулю - Блог про Львів

Культура поведінки людей на природі на нулю

Сміття на природі

У минулій статті я вже говорив, що вчора Воробус із колегою їздили збирати гриби.

Місцем нашої дислокації ми вибрали ліс біля Оброшена чи якщо вам буде зрозуміліше – недалеко від Зимної Води. Гриби то ми збирали, але окрім цього мені вдалося роздивитися також інші речі які там відбуваються, а це явно не йде на користь нашим людям.

Не розумію я їх і як так можна робити.

Що саме не сподобалося Воробусу, як цього уникати та багато іншого читайте далі.

Ви вже, мабуть, по назві статі здогадалися, що мова сьогодні піде про культуру поведінки людей у лісах, парках і так далі. Так, в лісі добре посидіти, поїсти курочку, пивка попити, але ж за собою треба вміти і прибирати. Для чого все сміття залишати?

Мені сподобалося, що у цьому лісі є багато місць спеціально облаштованих: столик, лавочки, місце для вогню. Це все добре, але люди приходять, напиваються і все залишають. Там ж нема двірників чи ще когось, щоб за вами це прибрали.

Скільки разів бував на природі, їздив у Карпати, різноманітні ліси і навіть у думці не було щоб за собою не прибрати. Залишаються пакети, банки консервні, пляшки. Ну, для прикладу, перші можна спалити, пляшки зібрати у спеціальний кульок і винести. Люди ж на авто переважно приїздять, що лишнє сміття вам завадить?

Також читайте:   Магія кольору: як кольори впливають на наш настрій та емоції

А так один насмітить, другий, третій і через деякий час з цього лісу нічого не буде, а лише суцільне сміття. Принаймні все до цього йде.

Йду далі, із дерев зроблені спеціальні сидіння, все добре і знову ж таки проблема – нема культури у людей. Пляшки не те що розкидані, а вони порозбивані. Чи ця компанія що тут була стріляла у них, чи би один одного ними, але пляшок повно і все розбито. Як потім це все позбирати?

Якщо не помиляюся те, як поводити себе на природі вчать дітей ще у школі, напевно люди, що тут насмітили прослухали цей урок, принаймні все до цього йде.

А потім люди дивуються чому забороняють пиячити, справляти дні народження на природі, Все через «свиней», іншим словом не назвеш їх, що смітять.

Як боротися із ними? А все просто – штрафувати. Інша справа хто це має робити? Лісничий ради не дасть, але рейди хоча б треба проводити. Але, з іншого боку, рейд буде, а люди будуть за собою прибирати.

Людина сама має мати у підсвідомості, що за собою треба прибирати. Ми ж тут живемо, це наша країна і її чистота залежить від нас.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*