Бурачки із хріном - Блог про Львів

Бурачки із хріном

Бурачки із хріном

Цибуля цього року вродила добре, картопля теж вродила не погано, а ось хрін занепав. Саме такі слова говорив мені свого часу один пан із села, коли не було урожаю хріну, а він якраз сьогодні нам дуже потрібен.

Слава Богу хрін цього року є, тому будемо готувати дуже цікаву страву.

Давненько у нас на ресурсі не було рубрики «Кулінарія», а все тому що Воробусу катастрофічно не вистачає часу. То робота, то футбол, то свята, нема часу щоб щось готувати.

Але, усьому приходить кінець і тому у сьогоднішній статті я розповім вам про один рецепт дуже популярної страви, яку полюбляють робити якраз на зимові свята.

Називається ця страва – бурачки з хріном.

Як їх приготувати, що для цього потрібно та з чим їх їсти читайте у сьогоднішній статті на блозі Воробуса.

Перш за все, перед тим як розпочати готувати страву відправляємо жіночки своїх чоловіків на ринок за необхідними продуктами. А потрібно нам:

Буряки (7-8 штук)
Хрін (3-4 штуки)
Сіль (якщо його нема вдома)
Цукор
Оцет.

Отже, необхідні інгредієнти є, можемо приступати.

Беремо 7-8 великих буряків і ставимо їх варити. Термін – приблизно 2-2.5 години. Час від часу можете заглядати у каструлю і дивитися чи буряк варений чи ні. Час варіння морже бути і швидшим.

Також читайте:   Молочний коктейль від Воробуса

Коли буряки зваряться їх одразу ж треба такими же гарячими почистити і поставити їх охолонути.

Буряк охолонув, тоді беремо найдрібнішу терку і тремо буряк на ньому. Паралельно миємо хрін, чистимо і теж після буряка тремо на тому ж дрібному терку.

Коли все потерли витягуємо сіль, оцет, цукор та додаємо, як казала мені моя мама, до смаку. Хтось любить бурачки більш гострі, хтось менш. Це вже залежить від смакових вподобань сім’ї.

Щоб вони були більш гострими – треба додавати більше хріну, менш гострими – відповідно менше.

Коли все додали, вимішуємо масу та накладаємо її у банки. Моя вам порада, після накладання у банки бурачки треба зачинити кришкою і поставити у холодильник.

Згодом, коли будете подавати на стіл вони будуть дуже смачними. Добре їх їсти із фаршированою картоплею, простою картоплею чи просто із макаронном.

Спробуйте і ви приготувати бурачки із хріном та обов’язково поділіться своїми враженнями від процессу приготування та споживання.

Веселих свят!!! Христос народився – Славімо Його!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Вертоліт 18.01.2013 пише:

    Не “Бурачки” а “Бурячки” :hello:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*