Найсмачніші страви італійської кухні - Блог про Львів

Найсмачніші страви італійської кухні

страви італійської кухні

Італія подарувала світу дуже багато рецептів смачних та вишуканих страв. Для самих італійців прийом їжі – це свято життя, за трапезою вони можуть поводити час, насолоджуючись кожною стравою. Мільйони українців також починають день з чашки кави еспресо, замовляють піцу, готують спагетті і лазанью.

Сьогодні я розповім про найпопулярніші, і, звісно, найсмачніші страви італійської кухні, багато з яких стали улюбленими серед українців.

1. Спагетті – різновид макаронних виробів (які італійці називають pasta), основа численних італійських страв. Вони широко використовуються в італійській кухні і подаються, як правило, з томатним соусом. Спагетті – основа численних італійських страв. Спагетті з’явились в Неаполі і своїй назві завдячують художнику Антоніо Вівіані, який назвав їх так в 1842 році за схожість зі шматками шпагату.

Спагетті

2. Піца – національна італійська страва. У класичному варіанті має вигляд круглого коржа, покритого томатами та розплавленим сиром (як правило, моцарелла). У зв’язку з ввезенням помідорів до Європи у XVI сторіччі в Неаполі з’явився прообраз італійської піци. А вже у XVII ст. з’явилися спеціальні люди (pizzaiolo), які стали готувати піцу для італіців.

Піца

3. Лазанья – традиційна страва італійської кухні, приготована зі слоїв тіста та начинки, і все це заливається соусом (як правило, бешамель). Слої начинки можуть бути з м’ясного фаршу, рагу, шпинату, помідорів, інших овочів, а також сиру пармезан.

Також читайте:   Хто придумав піцу?

Лазанья

4. Тірамісу – один з найпопулярніших десертів у світі. До складу десерту входять такі інгредієнти як сир маскарпоне, печиво савоярді, кава еспресо, цукор, курячі яйця.

Тірамісу

5. Тортелліні – італійські пельмені з прісного тіста з м’ясом, сиром або овочами. Історична батьківщина тортелліні – регіон Емілія.

Тортелліні

6. Паніні – італійський закритий бутерброд або сендвіч, який готується з білого пшеничного хліба, переважно багета. Подають гарячим. Класична начинка – шинка, сир моцарела, помідори, соус песто.

Паніні

7. Tramezzino – трикутний бутерброд чи сендвіч з начинкою. Серед популярних начинок – тунець, оливки і прошутто (Пармська шинка).

Tramezzino

8. Брускетта – традиційна центрально-італійська страва, це свого роду бутерброд, який у нас називають грінки. Для його приготування скибочки хліба попередньо обсушують до прожарювання (на грилі, решітці або на сковорідці без олії). Найпростіший рецепт брускетти – скибочки хліба підсушуються на грилі або в духовці (тостері), натираються часником, збризкують оливковою олією, і зверху укладаються скибочки свіжих помідорів.

Брускетта

9. Chicken Parmigiana – запечені курячі грудки в томатному соусі з сиром пармезан. Страва популярна на Сицилії і в регіоні Кампанія.

Chicken Parmigiana

10. Панна котта (варені вершки) – популярний північно-італійський десерт з вершків, цукру і ванілі.

Панна котта

Автор – Януся з Янусиної кухні.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. marselo 30.04.2013 пише:

    цікава стаття, але дозволю собі декілька поправок:

    називати італійську помідорову сальсу відомим в Україні томатним соусом напевно некоректно, бо це може справити абсолютно помилкове враження в людей, які ще цього не вживали), якщо теоретично це те саме, то в реальності абсолютно різні по смаку речі). Також в Італії немає ніякого пармезану, є парміджано, і це не те саме що французький пармезан. Взагалі в конексті італійської кухні не варто вживати усілякі французькi синоніми, бо італійці здебільшого насміхаються з французької кухні. Ну і заради справедливості скажу, що паніні і трамедзіні це по-суті канапки, а вносити канапки у список страв, і щей до того насмачніших, це як мінімум дивно)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*