Загадкові місця України

Підгорецький замок

Світ довкола нас оповитий загадками і таємницями. В Україні також є чимало загадкових місць, які можуть викликати інтерес у людей, небайдужих до містики. І про деякі з них я хочу сьогодні розповісти.

Привид Підгорецького замку. Підгорецький замок був збудований на замовлення коронного гетьмана Конєцпольського у XVII столітті у селі Підгірці на Львівщині. Екскурсоводи, коли проводять тут екскурсії, люблять розповідати цікаву легенду: коли замок перейшов у володіння графа Жевуського, то той у нападі ревнощів наказав замурувати свою дружину Марію у стіні. І з того часу немає спокою графині – вона ходить по замку і плаче.

Привид Підгорецького замку

Багато працівників замку бачили тут жінку в білому і тому стали називати її привид Білої дами. Іноді тут чути стукіт каблуків, а іноді ні з того ні з сього загоряються свічки у свічниках. У 2010 році замок відвідала група американських вчених, які провели тут 3 доби і за допомогою спеціальної апаратури виявили місця проживання привидів.

Холодний яр. Це місце знаходиться у Черкаській області в районі сіл Жаботин, Грушівка, Мельники, Лубенці. Це район з багатою паранормальною історією. Можливо, це пов’язано з тим, що 30 мільйонів років тому тут впав гігантський метеорит, з чим і пов’язана незвичайна енергетику цього місця. Вже протягом двох тисяч років з регулярністю раз на декілька десятиліть тут проходять кровопролитні бої.

Холодний яр

Холодний Яр завдяки свої незвичайній енергетиці притягує паломників різних язичницьких культів, а також екстрасенсів.

Кримський змій. В Криму вже багато століть ходить легенда про величезного водяного змія, який живе у прибережних водах в районі Феодосії та Карадагу. Нібито в 1921 році монстра бачили місцеві жителі. Вже навіть дійшло до того, що перелякані рибалки стали відмовлятися виходити в море ловити рибу.

Також читайте:   Подорож озерами Аршиці. День четвертий

Кримський змій

Своє продовження історія про Кримського змія отримала вже в незалежній Україні. У 1994 році директор Карадазького заповідника Петро Семеньков розповів, що 7 грудня 1990 року рибалки, які вийшли перевірити сіті, закинуті в прибережних водах, зіткнулися з неймовірним. Сіті були обірвані, а з живота дельфіна, який у них заплутався, був вирваний величезний шматок м’яса. Ширина укусу була приблизно 1 метр. По краях укуса було чітко видно сліди велетенських зубів. Чудовисько неодноразово намагалися виявити, але поки що безуспішно.

Озеро без дна. Поряд з селищем Знам’янка на Кіровоградщині є Чорний ліс, а в цьому лісі є Чорне озеро. До сьогодні залишається невідомою глибина озера – усі спроби її виміряти не увінчалися успіхом, оскільки через декілька шарів торфу, який скупчився у водоймі протягом століть, озеро має не одне дно. Дістатися до “істинного” дна ще нікому не вдавалося. Тому Чорне озеро і вважають бездонним.

Чорне озеро

За словами місцевого лісника, при останній спробі виміряти глибину водойми трос на 530 м. закінчився, а гирю, яку спускали на дно, щось смикнуло й обірвало. В озері нічого не водиться, крім жаб і золотого карася, якого місцеві жителі ще називають “земляним”, або чорним, тому що він їсть водорості з чорного дна. Ще один феномен озера – “плаваючі острови”. Це невеликі ділянки суші з травою і деревами, які плавають і постійно змінюють своє місце розташування.

Багато всякого цікавого та незвіданого є ще у світі довкола нас.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Темний туризм - Блог про Львів

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*