Що ми святкуємо у червні - Блог про Львів

Що ми святкуємо у червні

Червневі свята

Такий вже в українського народу менталітет, що більше всього ми полюбляємо святкувати. Як поглянути на наш календар, то практично кожен день у нас свято. Ось минув травень місяць який був дуже багатий на святкові дні. Народ відпочив і погуляв собі нівроку. Хоча на мою думку, потрібно більше працювати, а не святкувати.

Сказати про червень, що він бідний на святкові дні не можна. Серед релігійних свят відзначаємо Вознесіння Господнє та Зелені свята (Заслання Святого Духа та Пресвятої Трійці). А ще нас чекає велике державне свято – День Конституції.

В першу чергу в червні нас чекає велике свято Вознесіння Господнього, яке ми будемо святкувати 13 червня. В цей день Ісус Христос вознісся на небо після свого Воскресіння. Вознесіння це велике свято для віруючих християн, яке завжди святкують у четвер на сороковий день після Христового Воскресіння. Серед народу є таке прислів’я – «Не прийдеться в середу Вшестя».

Християнське вчення говорить про те, що саме через сорок днів після Воскресіння Христа, Господь Бог забрав його на небеса. Це останній день, коли віруючі вітаються словами «Христос Воскрес». В цей день по всіх храмах ховають плащаницю і християни починають вітатися словами – «Слава Ісусу Христу».

Також читайте:   Як гадати на Андрія

Зелені свята починаються із Зіслання Святого Духа, яке цього року припадає суботу, на 23 червня. Це свято говорить віруючим, що сповнюється діло Воскреслого Спасителя, який заснував Церкву та довірив її опіці Святого Духа. Також цього дня прийнято прикрашати свої садиби зеленими вітками.

А вже на наступний день – 24 червня – ми будемо святкувати День Святої Трійці. Це свято отримало свою назву на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм Ісус Христос обіцяв перед своїм Вознесінням на небеса. Це свято нагадує всім християнам про св. Трійцю, про три прояви Всевишнього Бога, Його лики у вигляді Бога-Отця, Бога-Сина і Бога-Духа.

Ну і насамкінець – 28 червня – маємо День Конституції. Про нього Воробус вже колись писав, хто бажає, може прочитати про нього ось тут.

А за червнем липень, відомий такими святами як Пресвятої Євхаристії, Іоана Хрестителя (а ще в цей день святкують більш популярне в народі свято – Івана Купала, хоча воно язичницького походження і жодного стосунку до християнської релігії не має), а також День апостолів Петра і Павла. Але про це ми поговоримо в наступному місяці.

Дякую за увагу!

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*