Подорож до пекла: коли манекени живуть своїм життям - Блог про Львів

Подорож до пекла: коли манекени живуть своїм життям

Подорож до пекла

«Подорож до пекла» («Путешествие в ад», «Tourist Trap») – дуже цікавий старенький ужастик, який, на жаль, незаслужено забутий. Девід Шмоллер зняв вкрай атмосферне кіно з відмінним сюжетом, яке навіть зараз дивиться з великим інтересом.

Починається «Подорож до пекла» досить стандартно: у групи молодих людей, як це завжди буває у фільмах жахів, ламається машина і вони опиняються в «Оазисі Слосена», який може стати останнім місцем, яке друзі побачили у своєму житті. Але картина має ряд особливостей, які не дають перетвориться фільму в банальний слешер, а саме вкрай колоритний маніяк, дуже цікаве місце дії та приголомшлива атмосфера.

Мені дуже сподобався образ вбивці у фільмі, тому що він не який-небудь м’ясник, якому аби пошматувати нових жертв, а одержима однією ідеєю людина, яка зробивши якось жахливий вчинок, не змогла оговтатися від його наслідків і створила навколо себе свій світ манекенів, в якому намагалася скрасити свою самотність. Для цієї людини вбивство – свого роду мистецтво, а кожен проїжджаючий повз не тільки жертва, а в першу чергу нова лялька для свого світу. При цьому ця людина сама практично нікого не вбиває, все за неї роблять пастки і манекени, з якими у неї є якийсь телепатичний зв’язок. На мій погляд, маніяк з «Подорожі до пекла» – один з найкращих негідників, яких я бачила у фільмах жахів, і, незважаючи на те, що він психопат і вбивця, йому навіть трошки співчуваєш.

Також читайте:   Враження від перегляду фільму Хоббіт: Битва п'яти армій

«Оазис Слосена», в якому відбуваються основні дії фільму, вийшов дуже цікавим місцем, і однією з головних заслуг цього є ляльки і манекени, які зроблені на найвищому рівні, при цьому фільм застарів не так сильно як цього слід було очікувати і виглядає навіть трохи краще деяких сучасних фільмів.

коли манекени живуть своїм життям

Назвати фільм сильно страшним ніяк не можна, але фінал буде таким божевільним, що стає трохи не по собі, а останній кадр фільму наочно показує, що такі події чинять на психіку аж ніяк не сприятливе враження.

Акторська гра у фільмі досить хороша. Відзначити слід в першу чергу чудового Чака Коннорса в ролі містера Слосена, і всіх жіночих персонажів, якщо Жослін Джонс в ролі Моллі відповідає за акторську гру, показуючи страх дуже реалістично, то Таня Робертс і Робін Шервуд вкрай гарні собою. Трейлер до фільму «Подорож до пекла» можна переглянути нижче:

«Подорож до пекла» – це далекий привіт з минулого, коли знімаючи фільми практично без крові, робили відмінні атмосферні ужастики, які вкрай цікаво дивитися.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*