Як Воробус був у Раковці - Блог про Львів

Як Воробус був у Раковці

Раковець

Давненько Воробус не бував у цьому чудовому місці, де можна не лише насолодитися природою, а й попити води із цілющого джерела.

Якщо не здогадалися про що йде мова, відповідаю, мова іде про джерело в селі Раковець. Саме сьогодні вашому автору спонтанно довелося туди завітати.

Коли їхав на авто з колегою ще згадували минулу публікацію про джерело, а саме коментар одного нашого читача. Так от, тоді він написав, що саме джерело знаходиться не у Раковці, а у селі Новосілка.

І справді, їдеш ніби в Раковець, звертаєш із стрийської траси саме в це село, але коли наближаєшся до джерела, то помічаєш, що починається село Новосілка.

Новосілка

Не секрет, що до цілющого джерела кожного дня, а особливо у вихідні їздить дуже багато людей. Вода всім допомагає, лікує від недуг та і споживати її добре, бо завдяки сріблу вона довго зберігається, але дорога там в ганебному стані.

Дорога в Раковець

Їдеш машиною і думаєш лише щоб не потрапити в яму, яких на дорозі ой як багато. За те, бізнес в Раковці розвинений і ще й як. За особняки я вже мовчу. Біля джерела вже потрохи починають робити кабаки, продають різні сувеніри.

Бізнес

Єдине що би хотілося, щоб із джерела не зробили бізнес для заробляння грошей. Що я маю на увазі? Все просто, щоб не нищили природу і не брали грошей за в’їзд. З першим, до речі, все нормально.

Також читайте:   Політ на повітряній кулі

І по дорозі до джерела і біля нього є смітники, є лавочки, там усюди чисто і це приємно бачити. Машину можна поставити за поворотом, а до джерела люди йдуть асфальтованою дорогою.

Смітники

Мене ще по дорозі зацікавив чи то очерет, чи то болото, бо сказав що якби туди забрів, то би до наступного року не виліз. 😀

Кілька хвилин і Воробус вже біля джерела. Людей багато не було, бо це будній день, тому автор блогу міг спокійно залізти у воду і зробити дванадцять кругів зліва направо. Нагадаю, хто не знає, якщо зробити це, то неодмінно будеш здоровим.

Тільки не забувайте, що треба вірити і молитися.

Якби там не було, Воробус зумів зробити лише три круги. Ну, дужеееееее вже була холодною вода. Інколи доходило до того, що не міг зробити кроку. Але, вважаю що і так вистачає.

Воробус в Раковці

Не сподобалося те, що люди не зважають на прохання мешканців села і таки кидають монети у воду. Та краще вже кинути ці гроші в скриньку. Можливо саме ваша копійка допоможе церкві, яка стоїть вище, чи тому ж джерелу.

Правила в Раковці

Набрав Воробус води, помолився і обов’язково собі сказав, що ще неодмінно сюди повернуся, адже це місце особливе.

P.S. Найближчим часом на блозі Воробуса читайте цілий цикл публікацій із Раковця, а саме цікавинки цього місця, історію, а також яким громадським транспортом туди можна добратися.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. пр 31.10.2013 пише:

    Раз там був, набрали води. Вдома попили і травонулись. Головне вірити

  2. PVS 01.11.2013 пише:

    Був там весною. Пили там, брали з собою – ніхто нічим не травонувся. Так що не треба «ля-ля»…

  3. Jorgen 01.11.2013 пише:

    PVS, хтознащо вони там вдома попили, от і травонулись

  4. Yuriy 02.11.2013 пише:

    Буваю приблизно раз на місяць там, постійно п’ємо і жодних проблем. Люди може не з того джерела набирали 😀

  5. Архіваріус 02.11.2013 пише:

    Недарма кажуть, що Господь відьму мітить. Оце перший раз чую, що хтось травонувся цією цілющою водою.

  6. Georgiy 08.02.2014 пише:

    Дякую, що звернули увагу на мій найперший коментар…)) Дійсно бізнес коло джерела не є прийнятний, та що поробиш, на все свій час…За те приємно те, що нарешті тим місцем опікуються монахи, отці Селезіани . Дай Бог, щоб їм вдалося повернути цьому місцю статус відпустового, обраного Матінкою Божою…

  7. Ігор Петрович 19.03.2016 пише:

    Шановні відвідувачі джерела, туристи !
    Не кидайте у джерело монети! Із джерела люди беруть воду, а на монетах у воду можуть потрапити збудники кишкових інфекцій, дизентерії, черевного тифу, сальмонельозу, гепатиту, та інше. Це ж не “фонтан у Львові”, хочите повернутися – то помоліться і зробіть пожертву у спеціально відведену для цього скриньку. Завчасно вдячний за розуміння.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*