5 березня – екскурсія ретро-потягом у Львові - Блог про Львів

5 березня – екскурсія ретро-потягом у Львові

Екскурсія ретро-потягом у Львові

Признавайтеся, читачі блогу, хто з вас любить подорожувати на такому виді транспорту як – поїзд? Щось так думаю, думки тут розділяться.

З одного боку поїзд – це можливість переночувати та відпочити, з іншого – там не завжди є належні умови проїзду, плюс треба їхати з іншими людьми. А вони, до слова, можуть бути як нормальними, так і неадекватами. 😀

Але, не лише потяги є пасажирські дальнього сполучення, є й також електрички та екскурсійні потяги.

От буквально завтра у нашому місті можна буде покататися на одному із них.

Що це буде за така культурна подія, скільки часу вона триватиме, маршрут потягу, вартість такої екскурсії та багато іншого про це та не лише читайте у сьогоднішній публікації на блозі Воробуса.

Розпочну свою розповідь із того, що возитиме людей паротяг Л-3535 із двома вагонами. Точно не знаю, але такі паротяги я колись бачив біля приміського вокзалу. Там ще Воробуса охоронець не хотів впускати, бо нічого не можна фотографувати.

Але, автор блогу не був би блогером-журналістом якби туди не пробрався. Фото можете переглянути тут.

Так от, продовжую, екскурсія паротягом розпочнеться о 10 годині із Головного залізничного вокзалу міста Львова. Збір всіх охочих о 9 годині 30 хвилин біля входу в головний вокзал.

Також читайте:   Місто, де час зупинився або як кореспондент блогу Воробуса побував у Чорнобилі

Одразу ж зауважую, що екскурсія ретро-потягом абсолютно безкоштовна. Тому, кожен охочий може прийняти в ній участь.

Як буде проходити екскурсія?

Паротяг буде їхати за наступним маршрутом: Головний залізничний вокзал – станція «Підзамче» – парк «Знесіння» – станція «Личаків» – парк «Знесіння» – станція Підзамче – Головний залізничний вокзал.

Загалом екскурсія буде тривати майже 3.5 години, адже потяг повернеться у пункт свого початкового відправлення о 13 годині 35 хвилин.

Додам, що окрім екскурсії потягом можна буде також не лише взнати що таке інженерні залізничними пам’ятками Львова, а й отримати насолоду від мальовничих краєвидів ландшафтного парку «Знесіння» та прослухати твори Кобзаря під передзвін вагонних пар.

До речі, не забуваймо, що вже 9 березня Україна буде святкувати 200-й день народження нашого геніального поета – Тараса Григоровича Шевченка.

І це також треба пам’ятати.

Насамкінець, загадаю про організаторів екскурсії. Так от, все це буде відбуватися за сприяння громадської організації «Форум «Карпатський трамвай» спільно з регіональним ландшафтним парком «Знесіння».

Це добре, але є ще побажання щоб подібні дійства відбувалися не лише у будній день.

Люди ж, все-таки, на роботі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. vrubli 04.03.2014 пише:

    Дуже цікаво!
    Охоче б пішла, якби не пари 😥

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*