Похід на гору Лопата. Частина перша - Блог про Львів

Похід на гору Лопата. Частина перша

Водоспад

Воробус має трохи часу, тому починаю розповідати про нашу подорож на гору Лопата. Отже, ідея поїхати на цю гору виникла у вашого автора спонтанно.

Якось ввечері сидів в інтернеті, переглядав вершини у Львівській області та надибав цю гору. Десь мене також наштовхнула їхати на цю гору карта, яка була в інтернеті.

Палаток ми не брали, мінімум продуктів і запланували собі повернутися додому за один день.

Одразу ж скажу наступний факт. Якщо ви плануєте в літню пору їхати кудись потягом Львів – Мукачево, то треба купляти квитки заздалегідь.

Якщо навіть не через інтернет, то хоча б зранку швидше треба приїхати на головний вокзал, бо опісля пів 7 (відправлення поїзда о 7 годині 10 хвилин) черги будуть довжелезними.

Тим не менше, автор блогу взяв квитки швидше і вже від пів 7 почав зустрічати своїх колег, які цього суботнього ранку їздили зі мною.

Дорога до Сколе якоюсь особливою не була, півтори години минули швидко і ось вона – наша зупинка.

Відвідини магазину, докупівля продуктів і ми готові підніматися на вершину гори Лопата. До речі, в Сколе алкоголь зараз теж продають починаючи від 10 години.

Як почати маршрут? Якщо ви вийшли з потяга і дивитеся у сторону колії де з часом поїде поїзд, то треба звернути наліво і йти аж до моста.

Також читайте:   Як Воробус їздив у печеру Млинки. Частина друга

Дорога

Минаємо міст, робимо фото і через хвилин 5-ть перед нами вимальовується табличка, де кожен охочий може ознайомитися із картою маршруту, а також скупатися у маленькому водоспаді що розташований з правого боку.

Маршрут

Що далі? А далі ми зробили велику помилку, яка змусила нас пів години блукати. Справа у тому, що на гору Лопата є кілька шляхів. Оптимальний – це після таблички повернути наліво і йти лісом.

Ми ж пішли асфальтованою дорогою, спершу було маркування, яке завело нас в нікуди. Там ще такий був прикол, що маркування розвернуло нас знову ж таки до точки початку маршруту.

Треба завдячувати місцевому мешканцю, який якраз гуляв із собакою і показав нам правильну дорогу. Вона досить таки добре промаркована.

Хоча, ми знову поблукали по лісі аж допоки її знайшли.

Для тих хто буде йти вперше дивіться на орієнтири: жовта мітка, тринадцятий маршрут, лісова дорога.

Маркування

Тут радив би набрати воду, бо згодом її довгий час не буде. Якщо не помиляюся в лісі десь за годину буде вода, але до неї треба буде довго спускатися. Там ще побачите місця для вогнища.

Недаремно туристи там ночують,….

Повертаючись до нашої групи, яка складалася із 4-ох чоловік, то ми довго йшли лісом, спершу було легко, зустрічали людей, а потім вони зникли.

Далі буде…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. VIK 08.07.2014 пише:

    Vorobus пише:
    …то ми довго йшли лісом

    бачу вас точно хтось послав лісом, що ви так довго ним йшли 😀 😀 😀

  2. Архіваріус 08.07.2014 пише:

    Води не було, довелося 1715 застосувати, от і заблукали… 😀

  3. Vorobus 09.07.2014 пише:

    VIK, та той дід :rolleyes: :rolleyes:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*