Польське графіті на проспекті Чорновола - Блог про Львів

Польське графіті на проспекті Чорновола

Польське графіті на проспекті Чорновола

Продовжуємо…

Про що будемо говорити на цей раз?

Відповідаю, про благоустрій нашого міста, адже ми – львів’яни як ніхто інші хочемо щоб місто Львів було гарне, сюди приїздило багато людей і так далі.

Завжди приємно бачити коли на старих, страшних фасадах будинків з’являються цікаві малюнки, графіті тощо. Один із таких витворів мистецтва вдалося побачити вашому автору на проспекті Чорновола.

Ходив Воробус в ці райони щоб глянути як проходить ремонт вулиці Куліша і коли її вже, нарешті відкриють.

Глянув, все описав з «ніг і до голови», а коли вже йшов на маршрутне таксі то побачив на будинку за адресою: проспект Чорновола, 29 витвір мистецтва – польське графіті.

Хмм, що ж це таке і звідки воно взялося тут.

Відповідаю, його створив – польський художник Bartek Świątecki. Виявляється подібні малюнки є не лише у Львові, а й в інших містах Європи таких країн як: Польща, Словаччина, Франція тощо.

Що зображено на цій абстракції?

Коли дивишся на розмальовану стіну, то на мить відправляєшся у шкільні роки. А в них багато хто із нас не любив таких предметів як алгебра, геометрія.

Воробусу, зокрема, вічно вночі снилися ці всі аксіоми, теореми, призми, трапеції і так далі.

Також читайте:   Графіті: за чи проти?

На малюнку зображено, до слова, трикутники, прямокутники, ромби. 😀 Це все у жовто-зелених кольорах. Мабуть, це символ осені.

З іншого боку згадав собі після перегляду цього малюнка прийом у психолога. Знаєте коли людям погано, то вони йдуть до психолога щоб ті їх розрадили.

Так от, психолог довго не думає і показує малюнок на якому зображені різні предмети в хаотичному порядку. Людину питають а що ви бачите? Пацієнт відповідає, що цицьки, пляшку горілки чи вежу у Франції. 😀

Так от, якщо би Воробуса спитали що я тут бачу відповів би що винищувачі, а також птеродактиля із епохи динозаврів. 😀

Жарти жартами, але загалом ідея непогана. В цих районах зараз тривають масштабні ремонти і коли їдеш тією ж автівкою чи громадським транспортом, то досить того робота за цілий день набридає, так ще і сірі будинки вганяють в депресію.

На цьому цікавинки для Воробуса не завершилися і вже у найближчих публікаціях очікуйте розповіді про цікаві пам’ятники у Львові такі як: лучнику, п’яничці, драбина в небо тощо.

Залишайтеся з нами. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*